Bóle brzucha po oleju kukurydzianym u autysty

Zaczęty przez AgnieszkaKielce, 22-11-2012, 23:43

AgnieszkaKielce

Dawaliśmy MO naszemu synowi, 5 lat, który ma autyzm. Najpierw z oliwą z oliwek, po kilku miesiącach olej kukurydziany. Syn miał już przed miksturą grzybicę, którą udało się opanować na jakieś pół roku, głównie przy pomocy diety bezcukrowej i początkowo bezglutenowej. Ale oprócz nerwowości, tendencji do rozwolnień, nigdy nie bolał go brzuch. Nie miałam też zastrzeżeń do MO, bo sama równolegle z synem ją brałam (ja składniki po 10ml, on 2,5ml).
Problemy zaczęły się 2 tygodnie po dodawaniu do MO oleju kukurydzianego. Syna brzuch bolał zwykle 2 razy w miesiącu, albo 1 popołudnie albo przez 3 dni, schematycznie. Po serii badań, wizyt u lekarzy, odstawiliśmy MO i nasz syn po raz pierwszy od bardzo dawna nie budził się w nocy!!! I nic go nie boli!!!
Myślałam, że przyczyną bólu jest jakieś zaburzenie przemiany puryn, byliśmy nawet w Poradni chorób metabolicznych CZD. Najgorsze jest to, że nasz syn płakał z bólu wiele dni, nosiliśmy go na rękach w dzień i w nocy - przez nasze głupie zaufanie MO.
Przestrzegam rodziców: jeśli coś zaczyna się dziać złego ze zdrowiem dziecka - odstawić miksturę. Szczególnie przy zaburzeniach, jak autyzm.
Teraz syn już z miesiąc nie bierze MO i cały czas jest spokój!
Rodzice nie trujcie swoich dzieci tak jak ja.
Pozdrawiam

Rif

CytatRodzice nie trujcie swoich dzieci tak jak ja.

Rozumiem, że truciem nazywasz serię badań? Bo jeśli nie to zapoznaj się z wiedzą na portalu i w książkach, dopiero później bierz zdrowie swoje i dziecka we własne ręce.

Whena

Agnieszko twój post świadczy tylko o tym, że nie wiesz jak działa MO i nie przeczytałaś wcale lub uważnie książek i portalu wiedzy, a zaczęłaś pić sama MO i do tego podawać MO dziecku. Jakbyś to zrobiła to nie pisałabyś takich głupot. Nie ma w tym nic dziwnego, że coś zaczyna boleć po MO. Dlatego wtedy ja odstawiamy na jakiś czas. Widocznie MO dotarła u twojego dziecka do miejsca w układnie pokarmowym gdzie jest problem i stąd ból. No ale lepiej niech teraz nie boli, potem będzie jeszcze gorzej jak samo się odezwie.
http://portal.bioslone.pl/oczyszczanie/jak-dziala-mikstura-oczyszczajaca
http://portal.bioslone.pl/oczyszczanie/reakcje-zwane-oczyszczaniem
Poza tym zamiast wrócić do MO na oliwie to ty się bezsensownie wystraszyłaś i uznałaś, że MO to trucizna. Trucizną to można najwyżej nazwać gluten i mleko, ale nie olej , sok z cytryny i sok z aloesu.
Najpierw wiedza, potem działania.

Irek

Uwaga! Bywam szczery, aż do bólu i głupi jak but. Oj, raz zapomniało mi się, ze pan Szemeszteyn ma zawsze racje! Stad taki samokrytyczny podpis mam,  zasłużyłem. :)

Rif

Swoją drogą to olej kukurydziany można zastąpić olejem lnianym gdyby reakcje były niepokojąco silne.