Niemedyczne forum zdrowia
26-04-2024, 16:02 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zdrowy zamiennik vegety i kostek rosołowych  (Przeczytany 27307 razy)
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« Odpowiedz #20 : 01-02-2014, 19:40 »

Cytat
Czy bez tego nie da się?
My wiemy, że się da.
Zapisane
Kamil
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 2012-07-29
Wiedza:
Wiadomości: 1.280

« Odpowiedz #21 : 01-02-2014, 19:55 »

W przemyśle się nie da. Pokrój i ususz warzywa, zostaw na 6 miesięcy w zamkniętym pudełku i otwórz.
Zapisane

Tashideley
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 15.03.2013 z przerwami, DP 2.04.2013, KB 15.04.2013
Wiedza:
Wiadomości: 582

« Odpowiedz #22 : 01-02-2014, 22:21 »

A tak na marginesie wegetariańskie nie jest zalecane.

Czy to aby nie jakaś fobia? msn-wink Rozumiem, że dieta wege nie jest zalecana, ale żeby każdy produkt, który ma bezmięsny wegetariański skład był od razu dyskredytowany z powody jednego słowa na etykiecie...

Akurat jeśli chodzi o wywary (buliony) to ja wolę te warzywne, a do niektórych zup mięsne wywary są nawet niewskazane (np. pomidorowa).
Zapisane
Kamil
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 2012-07-29
Wiedza:
Wiadomości: 1.280

« Odpowiedz #23 : 01-02-2014, 22:26 »

Niewskazane? Jakoś nie wyobrażam sobie pomidorowej bez mięsa; albo raczej robionej na wywarze bezmięsnym (zawsze robię na rosole albo na kościach wędzonych). Zwłaszcza, że to moja ulubiona zupa.
Zapisane

Tashideley
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 15.03.2013 z przerwami, DP 2.04.2013, KB 15.04.2013
Wiedza:
Wiadomości: 582

« Odpowiedz #24 : 01-02-2014, 23:04 »

Słyszałam o tym już kilka razy - na pewno dr Kempisty przed tym przestrzega, twierdząc że pomidorowa na kościach to już istna trucizna, ale nie pamiętam w tej chwili czym dokładnie było to uzasadnione.
Jednak od tej pory staram się robić pomidorową na wywarze warzywnym.
Zapisane
Kamil
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 2012-07-29
Wiedza:
Wiadomości: 1.280

« Odpowiedz #25 : 02-02-2014, 16:21 »

Akurat dr Kempisty opowiada wiele mądrych rzeczy, ale również pierdół. Pewnie to kolejna bzdurna teoria w stylu "nie łącz pomidorów i ogórków, bo witamina C się utlenia i organizm nie może jej użyć". No chyba że jest na ten tematu dużo więcej źródeł i to wszystko ma jakiś sens - wtedy będzie można się zastanowić.
Zapisane

Osci
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 25.05.2013
Wiadomości: 208

« Odpowiedz #26 : 02-02-2014, 18:31 »

A jakie to 'pierdoły' opowiadała dr Kempisty? Jeżeli chodzi o jakieś tam globulki na odchudzanie to wyjaśniała parę razy, że ktoś się podszywa pod jej nazwisko i mimo zakazów sądu to cały czas jakiś tam filmik na YT wisi - tak działa nasze prawo.
Od unikania łączenia białek o ile pamiętam jest dr Witoszek i jej 'dieta dobrych produktów'.
Zapisane
scorupion
« Odpowiedz #27 : 02-02-2014, 22:31 »

A jakie białka łączymy zjadając pomidorową na kościach?
Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!