Marita03

|
 |
« Odpowiedz #60 : 15-04-2013, 20:37 » |
|
Proszę o dostęp do forum. Korzyści opisałam dzisiaj w gorącym wątku, ale powtórzę: - ustąpiły dolegliwości trawienne (bóle brzucha, wzdęcia i in., uregulowane wypróżnienia); - ustąpiła grzybica tchawicy; - nastąpiła poprawa myślenia i koncentracji, wróciła kreatywność; - oczyszczam właśnie twarzoczaszkę ssąc olej, już 1,5 miesiąca; - podejmuję próby zakraplania nosa, ale za każdym razem tracę węch i smak (ponowię próbę); - zmienił się zapach potu; - zniknął nieprzyjemny zapach z jamy ustnej; - poprawił się wygląd cery, włosów i paznokci; - nauczyłam się ZZO, odróżniania produktów korzystnych dla organizmu od byle jakich; - wiedzę, którą tu zdobyłam przekazuję innym; - cytat z postu Martiki: "bardzo ważnym dla mnie efektem stosowania metod Biosłone jest poczucie bezpieczeństwa, dawniej często różne objawy (czasami to były zwykłe pierdoły - nic poważnego) wywoływały paniczny lęk, stres, z powodu tego, że musiałam korzystać z pomocy lekarzy. W tej chwili mam błogie poczucie, że przecież wzięłam zdrowie w swoje ręce, nie muszę chodzić "po lekarzach", a objawy to nic innego jak oczyszczanie";
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:30 wysłane przez Agata »
|
|
marita
|
|
|
Hannah

MO: 15.04.2011
|
 |
« Odpowiedz #61 : 15-04-2013, 20:37 » |
|
Proszę o możliwość dalszego uczesnictwa na forum Biosłone. Metody stosuję skrupulatnie od dwóch lat. Czytam forum codziennie, jest dla mnie ogromną pomocą. Wciąż czekam na poprawę swojego zdrowia. Piszę mało, gdyż jak na razie nie widzę jeszcze pozytywnych zmian, a nie chcę narzekać. Jestem pewna, że będą, to tylko kwestia czasu.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:31 wysłane przez Agata »
|
|
|
|
|
Janekos

|
 |
« Odpowiedz #62 : 15-04-2013, 20:38 » |
|
Panie Józefie . (brak kropki)Nie ukrywam ze forum dało mi dużo _, i chce jeszcze więcej. Korzyści _? Nie wiem co to ból żołądka, a w moim przypadku do bardzo dużo. Jeśli forum nie b ędzie istniało w formie otwartej, to proszę mnie dołączyć do elity. Pozdrawiam Janekos Od kiedy przed znakami typu przecinek i kropka stawiamy spację? http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=26811.0 //W.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 20:51 wysłane przez Kamil Niemcewicz »
|
|
|
|
|
Endru
|
 |
« Odpowiedz #63 : 15-04-2013, 20:42 » |
|
Proszę o dostęp do forum oraz o dołączenie mnie do elity- bardzo mi na tym zależy.
|
|
|
|
|
|
|
Maja1372

MO: 01.01.2012
|
 |
« Odpowiedz #64 : 15-04-2013, 20:42 » |
|
Ja również bardzo, bardzo proszę o dostęp - dzięki możliwości korzystania z forum od kilku lat staram się żyć zgodnie z ideą Biosłone. Dopiero od niedawna jestem zalogowana jako użytkownik, ale z forum i porad korzystam od kilku lat. Jestem wdzięczna za ogrom wiedzy jaki był dla mnie dostępny. Piję MO, KB, stosuję zewnętrznie ocet jabłkowy. Używam maść z witaminą A. Macerat z prawoślazu, uratował moją krtań przed eksperymentami białych fartuchów - za to również wielkie podziękowania. Znaczna poprawa z alergią. Nie blokuję oczyszczania organizmu żadną chemią, a to dzięki wiedzy jaką tu zdobyłam.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:01 wysłane przez Maja1372 »
|
|
Cierpienie nasuwa pytania
|
|
|
Jus
|
 |
« Odpowiedz #65 : 15-04-2013, 20:47 » |
|
Również proszę o dostęp do forum. Dział dla rodziny to dla mnie rewelacja. Dzięki lekturze książek pana Słoneckiego i kopalni wiedzy zgromadzonej tu na forum: - mój najmłodszy syn nie został w ogóle zaszczepiony, nie szczepimy również starszego dziecka - odchorowujemy całą rodzinną wszystkie infekcje bez leków - młodszy synek odchorował zapalenie oskrzeli przy pomocy octu jabłkowego, na zapalenie spojówek pomógł mu alocit - starszy syn ma problem z trzecim migdałem, ale dzięki metodom opisanym na forum i MO jest coraz lepiej - dzięki zasadom zdrowego odżywiania cała moja rodzina jest w lepszej kondycji zdrowotnej.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 20:48 wysłane przez Rif »
|
|
|
|
|
Kukułka

MO: 10.01.2012
|
 |
« Odpowiedz #66 : 15-04-2013, 20:59 » |
|
Nie wyobrażam sobie już życia bez Biosłone! Codziennie Was czytam i nie mogę się oderwać ,słucham radia Biosłone i stosujemy w naszej rodzinie Wasze zasady i byłoby mi bardzo ciężko bez tego forum -tu jest skarbnica wiedzy! Spotykam tu ludzi ,których brakuje mi w codziennym życiu ,ludzi którzy mają takie poglądy o zdrowiu jak ja. Dzięki zdobytym tu informacjom moje dzieci od ponad roku odchorowywują infekcje bez lekarstw (_a kiedyś leciałam z byle katarkiem do lekarza). Nabrałam pewności siebie i już się tak nie boje ,kiedy kaszlą czy mają biegunkę, bo jak na razie dzięki metodom Biosłonejskim dobrze sobie radzimy. I jestem Wam za to OGROMNIE wdzięczna! !! I bardzo ,bardzo proszę o udostępnienie mi forum. Po przecinku stawiamy spację. Co do myślników - http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629819 A tu jeszcze wiadomość od Mistrza - http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=26811.0 //Kamil
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:06 wysłane przez Kamil Niemcewicz »
|
|
|
|
|
Lena

MO: 20.05.2011 z przerwami
|
 |
« Odpowiedz #67 : 15-04-2013, 21:06 » |
|
Ja również proszę o możliwość dalszego uczestniczenia w forum.
|
|
|
|
Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym.
|
|
|
E-natka
|
 |
« Odpowiedz #68 : 15-04-2013, 21:08 » |
|
Również bardzo proszę o dostęp do forum. Czytam Was od listopada 2011. Dzięki Wam moje młodsze dziecko jest nieszczepione. Starsze już też nie będzie. Córka na przełomie grudnia i stycznia przechorowała masywne zapalenie oskrzeli. Bez jednego leku z apteki. Tylko prawoślaz do nawilżania powietrza oraz na początku syrop z cebuli. Trzy tygodnie leżenia w łó zku. Jestem dumna z siebie i córci. Wyszło jej to bardzo na zdrowie! Poza tym mąż i córka piją MO od ponad roku. Ja od grudnia. Synuś najmłodszy zacznie od maja. Całej mojej rodzinie wykluczyłam gluten i wdrażam systematycznie ZZO. Czytam Was codziennie przed snem i czasami w ciągu dnia również. A już dział o szczepieniach to przed porodem przemaglowałam od początku. Mam też trzy ksią zki Pana Słoneckiego. Panie Józefie do Pana również wysłałam koleżankę z dzieckiem , które wszyscy uważali za rozwydrzone a matkę za obłąkaną (że niby wymyśla dziecku chorobę). A Pan Józef od razu rozpoznał po stanie skóry ,że to nietolerancja glutenu! Mała od jesieni odżywia się wg ZZO i jest coraz lepiej. Dziecko nie do poznania  jeśli chodzi o zachowanie i zdrowie ogólnie. Proszę jeszcze raz o dostęp do forum, ponieważ nie wyobrażam sobie, że mogłoby go nie być.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:10 wysłane przez Kamil Niemcewicz »
|
|
|
|
|
Ania
Wiedza: 
|
 |
« Odpowiedz #69 : 15-04-2013, 21:10 » |
|
Moje korzyści ze stosowania tutejszych metod, to uspokojenie i poprawienie pracy jelit, stolec od 2-3 miesięcy modelowy, minęła zgaga (w 90%) oraz uczucie ciężkości i napchanego żołądka po jedzeniu. Nie jem słodyczy, którymi kiedyś rekompensowałam sobie ubogą w mięso i tłuszcz dietę. Nareszcie ktoś powiedział mi, że dobrze jest się najeść i to najeść dobrym jedzeniem. Po moich wyskokach z odchudzaniem/głodowaniem, czułam się zmęczona i dostawałam świra, bo działałam na szkodę swojego organizmu, a nie wiedziałam jak z tego wyjść. Dziś zbieram żniwo mojego postępowania – mój organizm bardzo wolno reaguje na metody prozdrowotne, ja jestem przestraszona i zestresowana. Dzięki doświadczeniu i pokorze, której siłą rzeczy nabieram, uczę się patrzeć na swój organizm i go rozumieć mimo wszystko, a nie patrzeć na kogoś i jego efekty. Odkrywam swoją indywidualność i swoją drogę. Nie umiem wyrazić słowami, jak bardzo Biosłone jest tym czego szukałam, chociaż nie wiedziałam czego szukam. Cieszę się, że mogę tu być.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 22:08 wysłane przez Anna »
|
|
|
|
|
Anula
|
 |
« Odpowiedz #70 : 15-04-2013, 21:14 » |
|
Proszę o umożliwienie mi dostępu do uczestniczenia w forum. Stosując metody Biosłone wyleczyłam się z nawracających infekcji kobiecych, które wcześniej były leczone przy pomocy różnego rodzaju lekarstw, bez żadnego pozytywnego rezultatu. Pozbyłam się refluksu oraz dwóch małych narośli na skórze. Nie wyleczyłam się jeszcze całkowicie z nerwicy, ale uzyskałam znaczną poprawę swojego samopoczucia.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:17 wysłane przez Kamil Niemcewicz »
|
|
|
|
|
Butterfly
|
 |
« Odpowiedz #71 : 15-04-2013, 21:19 » |
|
Proszę o dostęp do forum. Od niedawna jestem zarejestrowana toteż nie piszę jeszcze ale tematem zdrowia jestem zainteresowana od kilku lat. Na razie stosuję MO i przymierzam się do KB, upiekłam kilka smakołyków bezglutenowych dzięki forumowiczom i bardzo się z tego powodu cieszę. Szanuję opinie innych ludzi i chcę poszerzać swoją wiedzę. Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 21:26 wysłane przez Whena »
|
|
|
|
|
Lutka

|
 |
« Odpowiedz #72 : 15-04-2013, 21:34 » |
|
Też składam prośbę o wpisanie mnie do grona użytkowników forum. W efekcie stosowania zasad Biosłone poprawił się mój wzrok i oczy są mniej wrażliwe i mniej drażliwe. Poprawiła się kondycja skóry i paznokci. I chyba uspokoił się i przycichł brzuch. Pokonałam uzależnienie od owoców i słodyczy. I w ogóle jestem w lepszej formie. Teraz oczekuję remontu kręgosłupa i pozbycia się kilku zbędnych kilogramów w strategicznych miejscach. Na drogę Biosłone wciągam też rodziców i latorośl. Rodzice pilnie przestrzegają zasad, ale dopiero od miesiąca, więc nie ma się czym chwalić, na razie. Syn wierzga, ale MO pije. Chciałabym nadal móc szukać tu wsparcia w drodze do zdrowia.
|
|
|
|
Świat jest taki jak sądzisz, że jest.
|
|
|
Curry

MO: 20.03.2013
|
 |
« Odpowiedz #73 : 15-04-2013, 21:35 » |
|
Bardzo prosze o umozliwienie mi dostepu do forum. Miksture pije co prawda od niedawna ale juz widze pewna poprawe. Udalo mi sie wciagnac w powyzsza tematyke moich rodzicow i namowic na picie mikstury, co jest naprawde niebywalym sukcesem. Moj tata cierpi na luszczycowe zapalenie stawow i mam nadzieje znalezc na forum wiecej porad, ktore ulzylyby jego cierpieniu. Prosze nie odbierac mi tej szansy. Przepraszam za brak polskich znakow ale miaszkam za granica i uzywam tylko niemieckiej klawiatury:(
|
|
|
|
|
|
|
Ernestem

MO: Nie stosuję.
|
 |
« Odpowiedz #74 : 15-04-2013, 21:39 » |
|
Ja też proszę o umożliwienie mi kontynuowania uczestnictwa w forum Biosłone. Po przeczytaniu książek poszerzyłem i zrewidowałem swoją wiedzę o zdrowiu, a dzięki ZZO zapomniałem co to problemy z trawieniem. Zacząłem w końcu tracić na wadze i teraz nie wstydzę się już wychodzić w stroju kąpielowym na plażę.
|
|
|
|
|
|
|
Bart-ender

|
 |
« Odpowiedz #75 : 15-04-2013, 21:42 » |
|
Również składam deklarację uczestnictwa na forum. Książki pana Słoneckiego oraz forum BIOSŁONE otworzyły mi oczy i pozwoliły uwolnić się z tego medycznego matrixa. Kiedyś nie wyobrażałem sobie życia bez chleba i tabliczki czekolady zjedzonej w ciągu dnia. Mikstura i ZZO sprawiły, że pewne nałogi i złe przyzwyczajenia odeszły bez zmuszania się na siłę. MO działa powoli lecz skutecznie. Potrzebna jest cierpliwość, której tak wielu ludziom brakuje.
|
|
|
|
Ci, którzy wiedzą najmniej, są najbardziej posłuszni.
|
|
|
Henio881

MO: 12/2010
|
 |
« Odpowiedz #76 : 15-04-2013, 21:56 » |
|
Witam, nazywam się Marcin (wiek 35), korzystamy z tych najlepszych zasobów wiedzy od 3 lat razem z żoną Elą (wiek 33), mieszkamy w Anglii, przeczytaliśmy obydwie książki pana Józefa, Tom 1 i 2, niema nawet kilku dni żebyśmy tu nie zaglądali. Słuchamy radia Biosłone, ja osobiście od 3 tygodni siedzę codziennie w dziale “Rozpoczęcie metody NIA”, założyłem cieciorkę. Faktem jest że nigdy nie przedstawiliśmy się, nie pisaliśmy i nie zadawaliśmy pytań bo po co? Tu wszystko jest jasne i czytelne, podczas oczyszczania nawet wylało mi się oko na czerwono i nie panikowałem, poczytałem o częstych problemach z oczami w trakcie oczyszczania, zastosowałem się I samo zeszło. Mieliśmy z żona typowe objawy oczyszczania jak inni. Moja historia jest “typowa” podobna do wielu innych na forum, szczepionki i antybiotyki od dziecka, blokowanie objawów, kilka lat temu znalazłem Biosłone i Bogu dzięki za to, bo miałem już poważne problemy nawet omdlenia. Jeżeli kogoś to interesuje mogę napisać więcej ale po co, to jest przeszłość, niema do czego wracać. Żona miała gorzej, we wczesnych latach młodości anoreksja... Jak ją poznałem ciężko pracowaliśmy nad jej “przywróceniem do normalnego życia” I później wszystko zaczęło wyłazić, najpierw ostre zapalenie trzustki, w szpitalu "rozpruli" ją bo nie wiedzieli co się dzieje, pobyt na intensywnej terapii, transfuzja krwi (2006 rok), później przyklejanie chorób- padaczka a to były omdlenia wiadomo dlaczego, cały organizm rozregulowany. Na konowałów wydaliśmy wszystkie oszczędności. Po straceniu wszystkiego oprócz nadziei, wizyty u energoterapeuty, soki wyciskane z warzyw, wszystko gotowane, delikatnie przywracanie dziewczyny do życia... To daleka przeszłość nie chcemy do tego wracać. Od 3 lat ścisłe zalecenia Biosłone I teraz Ela wygląda I czuje się na 20 łatkę, urodziła nam się córeczka, ma 3 miesiące, nie zgodziliśmy się na witaminę K i żadną szczepionkę, (tu na szczęście można odmówić) chcemy przynajmniej ją wychować zgodnie z zasadami Biosłone, nam już się czasu nie cofnie, ale mamy się wspaniale, odchorowaliśmy kilka grypek wcześniej. Najgorsze jest to że ideologii Biosłone wielu nie rozumie, bo są zaprogramowani, dla nas ta wiedza jest jasna jak słońce, jednak ciągle się uczymy... Odeszły mi wszystkie problemy, nadęty brzuch, mam oczyszczone jelita, prawie oczyszczony organizm, poprawił mi się wzrok, czuję się jak nastolatek, mógłbym tak wymieniać, tak samo żona. Jesteśmy bardzo wdzięczni za uzyskaną wiedzę, chcielibyśmy korzystać z portalu dożywotnio, zwłaszcza że urodziła nam się córeczka i jest wiele zagadnień z którymi nie mieliśmy do tej pory styczności, wiele pomogły nam wypowiedzi Kwiatuszka, I wielu innych. Mamy tylko Biosłone, dzięki Bogu za Was, bo wiadomo co machina korporacyjna ma za zadanie. Zresztą w każdym szczeblu życia, nie tylko zdrowia. Pozdrawiamy serdecznie wszystkich.
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 22:03 wysłane przez Kamil Niemcewicz »
|
|
|
|
|
Wito

|
 |
« Odpowiedz #77 : 15-04-2013, 22:00 » |
|
Również jestem zainteresowany dostępem do forum. Największą korzyścią jaką osiągnąłem na forum to uświadomienie sobie, że moje zdrowie jest zbyt poważną rzeczą by powierzać je w obce ręce. Dlatego epizod bólowy kręgosłupa przetrwałem bez jakichkolwiek leków czy lekarskich porad. Opanowana arytmia serca, problemy jelitowe, przebyte infekcje (wszystko bez leków) i ogólnie lepsze samopoczucie po odstawieniu glutenu. Oczywiście dalej MO, KB i prawidłowe odżywianie (korzystam z wielu przepisów na forum).
|
|
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 22:08 wysłane przez Rif »
|
|
|
|
|
Esz
|
 |
« Odpowiedz #78 : 15-04-2013, 22:04 » |
|
Zgłaszam swoją chęć należenia do forum w takim czy innym wymiarze.
|
|
|
|
|
|
|
Kko

MO: 7.6.2012
|
 |
« Odpowiedz #79 : 15-04-2013, 22:06 » |
|
Ja również proszę o dostęp do Elitarnego Forum Zdrowia Biosłone. Forum to dla mnie takie przełożenie wiedzy zawartej na portalu wiedzy o zdrowiu Biosłone na praktyczne jej zastosowanie. Bez informacji o tym, jak inni radzą sobie podczas choroby dzieci, trudno byłoby nic nie podać rocznemu dziecku gdy miało kolejny dzień ponad 40 stopni gorączki. Chociaż o gorączce czytałem już wcześniej w książce "Szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty" to dopiero dzięki forum mogłem w praktyce zastosować porady tam zawarte. Zanim poznałem Biosłone byłem blisko tej idei (nieszczepione dzieci i rzadkie wizyty u lekarzy) jednak popełniałem tez wiele błędów, zwłaszcza żywieniowych. Korzyści jakie odniosłem: - Zdecydowana poprawa pracy przewodu pokarmowego (ustąpienie typowych objawów grzybicy które miałem od kilku lat i nie bardzo wiedziałem co z tym zrobić). - Przejście z dwójką dzieci przez sezon jesienno-zimowy bez lekarstw, dużego stresu i lekarzy. - Radzenie sobie z AZS córki bez sterydów i innych medykamentów.
I jeszcze taki komentarz do ukrycia forum: do tej pory, gdy mówiłem komuś o idei Biosłone, to zazwyczaj podawałem linki do konkretnych artykułów z portalu oraz odpowiednich wątków z forum. Bez publicznego dostępu do forum ciężko będzie kogoś zachęcić do praktycznego korzystania z wiedzy zawartej na portalu zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
|