Niemedyczne forum zdrowia
09-12-2023, 20:13 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 89   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Deklaracje uczestnictwa w Elitarnym Forum Zdrowia Biosłone  (Przeczytany 1399258 razy)
Kamil

MO: 2012-07-29
Wiedza:

« : 14-04-2013, 19:54 »

Ważne! Dodano:
W deklaracji uczestniczenia należy podać opis korzyści uzyskanych w czasie stosowania zasad Biosłone, ewentualnie oczekiwanych po zastosowaniu metod Biosłone. Każda deklaracja rozpatrywana będzie indywidualnie przez Administrację Biosłone.
http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=26806.msg186563#msg186563

Ważne! Dodano:
W związku z minionymi incydentami uszczelniliśmy dostęp do forum niepożądanym osobom, porobiliśmy spore czystki wewnątrz forum, jednak doszliśmy do wniosku, że trzeba uwidocznić forum dla wszystkich, gdyż naszą ideą jest rozpowszechnianie wiedzy o zdrowiu. Pisać na forum i uczestniczyć w dyskusjach będą mogli tylko Ci, którzy się zadeklarowali, bądź zadeklarują w wątku deklaracji zgadzając się na postanowienia regulaminu (radzę przeczytać!), jednocześnie zgadzając się na brak krytykanctwa ze swojej strony (wyjaśnienie w linku).

W deklaracji należy napisać, iż użytkownik zapoznał się z warunkami regulaminu i zamierza ich przestrzegać.
« Ostatnia zmiana: 07-02-2019, 11:27 wysłane przez Kamil » Zapisane

Domi5
*

MO: 16-06-2011
Wiedza:

« Odpowiedz #1 : 14-04-2013, 20:23 »

W związku z coraz częstszym pojawianiem się krytykantów, albo raczej jednym krytykantem piszącym kilka krytyk, czujemy się zmiażdżeni tymi krytykami i nie widzimy sensu dalszego prowadzenia forum Biosłone. Pojawiają się opinie i komentarze, że mikstura nie działa, bądź co gorsze, że wyrządza szkody i niszczy układ pokarmowy tym samym wyniszczając organizm. Pan Józef, po głębszych przemyśleniach, osobiście stwierdził, że zamknie forum Biosłone i odda je w ręce kogoś, kto będzie lepszym animatorem ruchu Biosłonejskiego, albo odpowiednio go zmieni tak, aby nie szkodził wszystkim tym, których ponoć jest tak wiele. Z chęcią przejdziemy na forum, które będzie o wiele lepsze dla promowania zdrowia, w którym nie będzie jakichkolwiek szkodliwości takich jak MO. W związku z tym proszę o przedstawienie swoich propozycji.

Temat zamknięcia forum już kiedyś się pojawił i upadł, a krytyka jest nieodłącznym elementem sukcesu, ponieważ zawsze pojawią się zazdrośnicy i mąciciele, którzy będą próbować wszystko niszczyć, ale więcej jest tych zadowolonych użytkowników Biosłone. Nie ma sensu nic zmieniać z powodu kilku idiotów.
« Ostatnia zmiana: 27-01-2016, 20:07 wysłane przez Kamil » Zapisane
Spokoadam

MO: 07-04-2011 do 01-06-2013
Wiedza:

« Odpowiedz #2 : 15-04-2013, 06:27 »

Temat zamknięcia forum już kiedyś się pojawił i upadł.
To że nie zamknięto forum, nie oznacza że się go nie zamknie.

Dopadło mnie zdrowie.
Mistrz
*

MO: 05.03.2000 – 2070

« Odpowiedz #3 : 15-04-2013, 06:59 »

Tak. Forum zamykamy jeszcze dzisiaj. I to nie dlatego, że znalazło się kilku idiotów, ale dlatego, że mogą mieć rację. Tylko nieliczni ujęli się za Biosłone. Dla nich uruchomimy specjalną platformę, niewidoczną dla pozostałych, gdzie będziemy nadal doradzać w kwestii zdrowia. Dla pozostałych szkoda się wysilać, skoro im tak jest tutaj źle. Teraz forum Biosłone rzeczywiście będzie dla wybrańców.

Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
Loret

MO: 2007-2008. Obecnie nie stosuję.

« Odpowiedz #4 : 15-04-2013, 07:55 »

Niewątpliwym argumentem tego forum jest przede wszystkim wiedza, a co za tym idzie edukacja żywieniowa, która jest podstawą naszego zdrowia. Czerpanie wiedzy z tego forum wielu osobom pomogło spojrzeć na własne zdrowie innymi kategoriami niż konwencjonalna medycyna.

Zdrowie to nie egoizm, tylko mądrość.
Opiotr

MO: 24.05.2012
Wiedza:

« Odpowiedz #5 : 15-04-2013, 07:58 »

Jest może możliwość ściągnięcia sobie całego forum na dysk zanim przestanie istnieć?

"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers
Mistrz
*

« Odpowiedz #6 : 15-04-2013, 08:00 »

Ci, którym zależy, będą mieli dostęp do forum jak dotychczas. Tylko ci.

Amelia

« Odpowiedz #7 : 15-04-2013, 08:04 »

Mnie zależy. Nie ma lepszego kompedium wiedzy niż Biosłone. Wiele zawdzięczam panu Słoneckiemu.
Margoled

MO: 01.01.2008

« Odpowiedz #8 : 15-04-2013, 08:08 »

Zastanawiam się jak rozdzielić ziarno od plew?
Luki27

MO: maj 2011

« Odpowiedz #9 : 15-04-2013, 08:10 »

Cytat
Tak. Forum zamykamy jeszcze dzisiaj. I to nie dlatego, że znalazło się kilku idiotów, ale dlatego, że mogą mieć rację. Tylko nieliczni ujęli się za Biosłone. Dla nich uruchomimy specjalną platformę, niewidoczną dla pozostałych, gdzie będziemy nadal doradzać w kwestii zdrowia. Dla pozostałych szkoda się wysilać, skoro im tak jest tutaj źle. Teraz forum Biosłone rzeczywiście będzie dla wybrańców.

Mam nadzieję, że to żart...

Mistrzu nie można się poddawać przez kilku idiotów...
Nagonki na Biosłone były, są i będą, nie dogodzimy każdemu.
A przecież korzystanie z forum jest  dobrowolne. Każdy ma własny rozum i wolną wolę i sam podejmuje decyzję o sposobie leczenia.

A co z ideą Fundacji, broszur, propagowania Biosłone w szerszym kręgu...?
Uważam, że zamknięcie forum, będzie krokiem wstecz.
Szkoda by było, bo wiele osób włożyło w to wszystko sporo pracy.
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 16:28 wysłane przez Agata » Zapisane
Lara

MO: 01.03.2013

« Odpowiedz #10 : 15-04-2013, 08:14 »

Mnie też zależy, żeby nie zamykać forum. Nie jestem może zbyt aktywnie piszącym użytkownikiem, ale korzystam z wielu zawartych tu porad i jestem wiernym cichym członkiem.

LARA
Mistrz
*

« Odpowiedz #11 : 15-04-2013, 08:15 »

Włożona praca z pewnością nie pójdzie na marne. Stworzymy tylko elitarne forum nie dla idiotów.

Zebbra

MO: nie stosuję

« Odpowiedz #12 : 15-04-2013, 08:53 »

No mam nadzieję, że wkrótce zasady dostąpienia do elitarnego grona będą znane i nie będzie tak trudno je spełnić. Też rzadko piszę, może nie mam jakichś spektakularnych osiągnięć bo też nie miałam wielkich problemów ze zdrowiem, ale jak już pisałam problemy z cerą odeszły w niepamięć, układ pokarmowy funkcjonuje lepiej, ja jak coś jest nie tak, to wiem więcej, z czego może wynikać problem. Denerwuje mnie, że kolejny raz przez jedną, dwie osoby niezadowolone, może zniknąć forum. Dziwi mnie to, bo przecież osoby niezadowolone nie muszą z niego korzystać, a tych które chcą w takim czy innym zakresie korzystać jest na pewno więcej.
Poszukująca

MO: 15.02.2011-z przerwami, 04-07.2012; 01.01.2013, ostateczna rezygnacja ze względu na ciągle pogarszający się stan zdrowia
Wiedza:

« Odpowiedz #13 : 15-04-2013, 09:01 »

Mnie też zależy, od forum zaczęła się cała rewolucja w moim życiu. I nawet nie chodzi o mnie. Najbardziej cieszy mnie fakt, że dzieciaki od samego początku mają szansę być normalnie żywione. Cały dział dla rodziny jest wspaniałym osiągnięciem, coś czego mi brakowało gdy przyszłam na forum, więc przez cały ten czas widzę jak forum się rozwija. Mało ostatnio piszę i się angażuję bo po ogarnięciu dzieciaków, domu, gotowania inwestuję w odpoczynek i staram się więcej spać. U mnie wciąż różnie, ale ciągle się uczę i wyciągam wnioski. Forum jest świetnym miejscem na naukę, nigdy nie przyjmowałam wiedzy skądkolwiek jako prawdy objawionej. Staram się myśleć samodzielnie i wyciągać wnioski. Jednak zdecydowanie uważam, że to forum jest najlepszym źródłem informacji prozdrowotnej na jakie kiedykolwiek trafiłam.

Poszukująca
Marita03

MO: 01-07-2007

« Odpowiedz #14 : 15-04-2013, 09:07 »

Mam nadzieję, że zawirowania miną. Też uważam, że nie może tak być, aby kilku niezadowolonych spowodowało tak daleko idące zmiany na forum. Chyba, że będą to korzystne zmiany.
« Ostatnia zmiana: 15-04-2013, 16:30 wysłane przez Agata » Zapisane

marita
PawelM

MO: 2011 - 2014 z przerwami

« Odpowiedz #15 : 15-04-2013, 10:42 »

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby założenie działu dla tych, którym Biosłone nie pomaga, lub pomaga w niewielkim stopniu. Mielibyśmy podstawy do tego, aby przeanalizować przypadki, a mąciciele nie mieli by powodu do dalszej nagonki.
Po prostu przyjąć fakt, że niektórzy nie zdrowieją do świadomości i jeśli się zgodzą prześwietlić ich przypadki pod innym kątem (metody takie jak NIA dużo mogą nam podpowiedzieć).
Dla mnie jest dziwne, że niektórym nie pomagają nasze metody, ponieważ ja wróciłem w 2 lata do stanu gdzieś sprzed 15 lat, gdy miałem 18, dzieci przestały chorować, zostały jedynie drobne patologie zapewne polekowe i poszczepienne.
Jeśli nie - zgłaszam oczywiście chęć do uczestnictwa na nowych zasadach.

Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa.
Mistrz
*

« Odpowiedz #16 : 15-04-2013, 11:18 »

Po południu nastąpi krótka przerwa techniczna, a po niej osoby, które złożyły w tym wątku deklarację uczestniczenia w Elitarnym Forum Biosłone automatycznie uzyskają dostęp do jego zasobów. Dla innych forum pozostanie niewidoczne.

W deklaracji uczestniczenia należy podać opis korzyści uzyskanych ewentualnie oczekiwanych po zastosowaniu metod Biosłone. Każda deklaracja rozpatrywana będzie indywidualnie przez Administrację Biosłone.

Ania‬
*

MO: 18.08.2011
Wiedza:

« Odpowiedz #17 : 15-04-2013, 11:27 »

Proszę dać nam więcej czasu. Większość osób nie zajrzy do popołudnia na forum.
Mistrz
*

« Odpowiedz #18 : 15-04-2013, 11:30 »

Nie ma obawy. Deklaracje będzie można składać w każdej chwili.

Opiotr

MO: 24.05.2012
Wiedza:

« Odpowiedz #19 : 15-04-2013, 11:40 »

Może dobre by było zrobienie dostępu do forum dla osób nowych coś podobnego jak na forum: https://prawda2.info/forum.html
Jest jeden dział (tam się nazywa 'pierdolnia') gdzie wszyscy mogą pisać a żeby móc się zarejestrować trzeba napisać przynajmniej dwa mądre posty. Przeglądać mogą wszyscy tylko pisać mogą Ci co 'coś' wnoszą. Myślę, że spora grupa osób tylko czyta forum.

"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers
Strony: [1] 2 3 ... 89   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!