Aktualności:

Sklep Biosłone --> wejdź

Sok z brzozy

Zaczęty przez Lucy, 21-04-2013, 17:43

scorupion

Tylko żeby potem nie było na mnie.

Marcin

Informuję, że sok z brzozy już ładnie leci. Jak ktoś chce się wiosennie doładować, to trza się spieszyć.
=>  "Dziewięć dziesiątych naszego życia polega na zdrowiu"

Gibbon

Cytat: Marcin w 18-03-2016, 08:06
Informuję, że sok z brzozy już ładnie leci. Jak ktoś chce się wiosennie doładować, to trza się spieszyć.
Śpieszyć Panie Marcinie.

Marcin

Panie Gibbon, obie formy są dopuszczalne.

Gibbon

Wnioskuję o arbitraż niezależnego eksperta w dziedzinie pośpiechu.

Marcin

Mistrz

pociąg pospieszny = pociąg do wędrówek pieszych
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Gibbon

Pośpiesznie zrealizowana wyprawa polarna?

Biegunka.

Machos

Cytat: Mistrz w 18-03-2016, 16:42
pociąg pospieszny = pociąg do wędrówek pieszych

Proponuję wątek przeczytać, obejrzeć, wysłuchać bez pośpiechu http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=29778.msg215102#msg215102.
Zamiast się badać, lepiej wypić miksturę oczyszczającą, najlepsze świadectwo badania organizmu, które w przypadku istniejących chorób widać po objawach. Machos.

Barbarka15

W tym roku noce jeszcze chłodne, więc sezon na sok brzozowy się opóźnił. Na Święta się ociepliło i zaczyna fajnie lecieć. Wczoraj zebrałam 2 litry, dziś 7.
Barbara

Opiotr

Jak tam w tym roku już czas? Można się w weekend wybrać, czy za wcześnie jeszcze?
"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers

Grawo

U mnie jeszcze śnieg na działce/śląskie/ myślę że w przyszłym tygodniu, czyli po świętach wystartuję
z sokiem z brzozy.

Barbarka15

Wcześniej było nocami zimno. Wczoraj po południu założyłam rurki na wieczór miałam już 7 litrów, dziś rano następne 9 litrów.
Barbara

Opiotr

Spuściłem trochę soku z brzozy ale nie zauważyłem, że przy jednej z brzóz jest mrowisko. Pełno mrówek mi się potopiło w butelce. Czy można taki sok wypić po wyłowieniu mrówek? Żal mi wylewać.
"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers

Grawo

Barbarka a co robisz z dużą ilością soku z brzozy, ja na razie popijam, ale myślę jak by tu go zakonserwować
na zimę.

Jagoda

Myślę, że sok z brzozy można zamrozić.

Kredka8520

Ja zamroziłam w woreczkach do lodu.

Barbarka15

Grawo, ja rozdaję sok wszystkim znajomym, zwłaszcza chorym. Nadmiar który mi niewielki został przerobiłam na podpiwek.
Barbara

Mario

Sok z brzozy już leci od Niedzieli, także zapraszam wszystkich chętnych na wyprawę do lasu.

Skorupion

Bardzo dobry pomysł, szczególnie dla zdechlaków, których chętnie atakują kleszcze. Napić się kilka szklanek oskoły, nie bardzo wiadomo po co i złapać gada z całym jego dobrodziejstwem.