Bear

P³eæ: 
MO: 10-05-2012
Sk±d: Bia³ystok
Wiadomo¶ci: 5
|
 |
« : 09-05-2013, 22:09 » |
|
Start MO 10-05-2012, parê dni wcze¶niej zaczê³am piæ KB (w kwietniu jeszcze przed znalezieniem Bios³one odstawi³am cukier i przez miesi±c by³am na diecie odkwaszaj±cej).
Po ok. dwóch tygodniach odstawi³am gluten – przestraszy³am siê, bo na dekolcie wyst±pi³a drobna wysypka nabiegniêta p³ynem, swêdz±ca. Na szczê¶cie swêdzenie da³o siê wytrzymaæ je¿eli nie dra¿ni³am skóry. Wysypkê rozpozna³am bo mia³am ju¿ tak± uporczyw± wysypkê w postaci jednej sztuki na lewym ramieniu. Zwykle pojawia³a siê zim± gdy organizm by³ os³abiony i nie dawa³a siê zaleczyæ. Radzi³am sobie z ta zmian± bardzo swêdz±c± tak, ¿e przyk³ada³am sta³e opatrunki z zió³ Bittnera, które ³adnie wyci±ga³y p³yn ale po jednym, dwóch dniach nastêpowa³ powrót. I tak przez kilka miesiêcy a¿ do lata. Poniewa¿ by³a to jedna sztuka to nie szuka³am „pomocy” u dermatologa. Dzi¶ mogê z du¿ym prawdopodobieñstwem powiedzieæ, ¿e zmiana by³a wywo³ana glutenem. Po oko³o 10 dniach wysypka zaczê³a siê goiæ ku mojej rado¶ci. Wracaj±c do g³ównego w±tku, jak zobaczy³am na dekolcie T¡ wysypkê razy kilkadziesi±t to natychmiast po¿egna³am siê z m±k±. Tylko na ¶wiêta robiê wyj±tek dla makowca.
Na pocz±tku czerwca rozpoczê³am DP etap I. Organizm by³ os³abiony tak, ¿e nawet nie pomy¶la³am o bieganiu. Bo wcze¶niej rekreacyjnie biega³am. Kiedy¶ lubi³am biegaæ i mam nadziejê, ¿e po oczyszczeniu gdy pojawi siê nadmiar energii to sobie dla przyjemno¶ci znów pobiegam.
Efekty oczyszczania przysz³y ju¿ po paru dniach picia MO. By³a to nieprawdopodobna senno¶æ, z trudem udawa³o mi siê dotrwaæ do koñca pracy. Po powrocie do domu zapada³am w sen dwu, trzy godzinny. Senno¶æ stopniowo siê zmniejsza³a ale ca³e lato i jesieñ dwie godziny odsypia³am w ci±gu dnia, organizm potrzebowa³. Kiedy¶ te¿ mia³am tak± akcjê, ¿e na prze³omie wiosna/lato by³am taka zmêczona, ¿e w ci±gu dnia odsypia³am.
Na jesieni pojawi³y siê nastêpne objawy oczyszczania, nie wiem jak to okre¶liæ, mo¿e tak: nie mog³am zebraæ my¶li i skoncentrowaæ siê, najprostszy wysi³ek umys³owy np. napisanie raportu przychodzi³ z du¿ym trudem. Poniewa¿ nie mog³abym wykonywaæ swojej pracy zmniejszy³am dawkê MO do 1/2, dzi¶ pijê 3/4. Jeszcze pojawia³y siê inne objawy oczyszczania: - prawie ca³e lato bola³o mnie gard³o, bóle wêdruj±ce po ró¿nych obszarach gard³a, - wczesn± jesieni± wieczorem pojawia³a siê gor±czka, a raczej stan podgor±czkowy ok. 37, 2 – 37,3 st.C. K³ad³am siê spaæ os³abiona i my¶la³am, ¿e rano pojawi siê infekcja ale nie, remont trwa³ podczas snu a rano temperatura i samopoczucie by³y dobre.
Jeszcze na pocz±tku przygody z MO zaobserwowa³am takie delikatne bóle kilku sekundowe, w³a¶ciwie to nawet nie bóle tylko czu³am ¿e co¶ siê dzieje np. w ³ydce, w dzi±s³ach. Takie dziwne wra¿enie nie bardzo umiem to opisaæ. Ale przypuszczam, ¿e jakie¶ procesy sprz±taj±ce wtedy zachodzi³y.
Z objawów oczyszczania – mia³am miejscowy stan zapalny w okolicy zêba leczonego kana³owo: kolor ¿ywo-czerwony, opuchniêcie delikatne, pojawi³a siê ropa w ma³ych ilo¶ciach. Poniewa¿ proces rozkrêca³ siê i pojawia³ siê pulsuj±cy ból to wola³am roz³o¿yæ oczyszczanie na raty, przy³o¿y³am ok³ad z olejku pichtowego i na drugi dzieñ stan zapalny ust±pi³.
Po pó³ roku zaczê³am stosowaæ zakraplanie nosa alocitem. Ust±pi³ obrzêk wewn±trz nosa, który tak naprawdê mia³am ca³y czas plus nasilenie objawów latem. Poprawi³ siê wêch, teraz wyczuwam jak nieprzyjemne s± chemiczne ¶rodki do czyszczenia, wcze¶niej tak tego nie odczuwa³am bo mia³am przytêpiony wêch.
Etapy olejów w MO: Po pó³ roku na oliwie z oliwek przesz³am na olej z pestek winogron (nie mogê nigdzie trafiæ na olej kukurydziany). Po kilku miesi±cach zaczê³am mieszaæ pó³ na pó³ oliwê z oliwek z olejem z pestek winogron – mo¿e to zast±pi olej kukurydziany, chocia¿ nie mam ¿adnych piorunuj±cych efektów „oleju kukurydzianego” wiêc mo¿e nie ca³kiem zastêpuje ale jaka¶ po¶rednia warto¶æ lepko¶ci z tej mieszanki powstaje.
Etapy alocitu: pó³ roku na aloesie, kilka miesiêcy na citosepcie, ostatni tydzieñ na aloesie. Chyba nawet citrosept mi bardziej pasuje, bo do 15 ml wody dodajê 1 kroplê i mam ¶wie¿utki komponent do MO.
Teraz napiszê o korzy¶ciach:
Ust±pi³ ból krêgos³upa – przy siedz±cej pracy przy komputerze, krêgos³up dawa³ mi siê we znaki. Dodatkowo zacz±³ pojawiaæ siê objaw ucisku przy schylaniu i blokada przy próbie wyprostowania. Na studiach robi³am æwiczenie gimnastyczne i chyba wtedy nadwyrê¿y³am jedno miejsce w krêgach lêd¼wiowych, zawsze mia³am bardzo elastyczny krêgos³up (i dzi¶ mam taki sam jak kiedy¶). Wydaje mi siê, ¿e prócz MO, KB i ZZO du¿y wp³yw ma utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, odstawienie cukru na miesi±c przed rozpoczêciem przygody z Bios³one zaowocowa³o brakiem jakiegokolwiek bólu i dyskomfortu podczas czerwcowej podró¿y samochodowej do Grecji. Tydzieñ czasu w samochodzie (oczywi¶cie z przerwami) i zero bólu. Kilka lat wcze¶niej jecha³am do W³och (trwa³o to dwa dni) i ból krêgos³upa by³ dokuczliwy. A tak¿e nast±pi³a regeneracja krêgów szyjnych, jak zataczam g³ow± ko³a to nie czujê chrzêszczenia.
Ust±pi³y bóle gard³a – po letnim oczyszczaniu kiedy gard³o bola³o, w okresie jesienno-zimowo-wiosennym gard³o nie bola³o. Mogê wypiæ zimny p³yn i nic, brak objawów co wcze¶niej by³o niemo¿liwe.
Nast±pi³a regeneracja stawu prawego nadgarstka – po oko³o pór roku zauwa¿y³am, ¿e staw który po z³amaniu ko¶ci promieniowej tu¿ przy g³ówce i trzytygodniowym zagipsowaniu mia³ ograniczony zasiêg ruchowy (nigdy nie powróci³ do dawnego stanu pomimo wielu lat które minê³y) – nagle u¶wiadomi³am sobie podczas ruchu rêk±, ¿e co¶ jest inaczej, z pocz±tku nie wiedzia³am co bo nawet przez my¶l mi nie przesz³o, ¿e wynikiem oczyszczania mo¿e byæ regeneracja stawu. Otó¿ po chwili namys³u i próbach ró¿nych ruchów rêk± zrozumia³am, ¿e staw siê naprawi³. Nie jest idealnie tak jak w lewej rêce ale prawie idealnie (na 95% jakbym mia³a okre¶laæ w procentach).
Polepszenie stanu skóry – to nast±pi³o prawie natychmiast, skóra przesta³a byæ przesuszona, znik³y „chropowato¶ci” na zewnêtrznej stronie ramion, które zawsze by³y obecne zim± i wiosn± a znika³y latem pod wp³ywem s³oñca. Poprawi³ siê wygl±d piêt, skóra na stopach sta³a siê delikatna.
Skóra na twarzy jest super nawil¿ona, od¿ywiona i wraz z up³ywem czasu znikaj± zmarszczki mimiczne. Fajnie jest obserwowaæ jak wbrew wszelkim „autorytetom” nast±pi³o odbudowanie struktury skóry, w pierwszej kolejno¶ci znikaj± zmarszczki które pojawi³y siê najpó¼niej a starsze staj± siê cieñsze. Nie u¿ywam ¿adnych super kremów tylko zwyk³y krem nagietkowy Ziaia za 7 z³otych plus czasami wieczorem olejek pichtowy a potem 7% ma¶æ z kitu pszczelego z apteki (przymierzam siê do wykonania w³asnej ma¶ci propolisowej).
Ust±pi³y bóle reumatyczne – mo¿e nie mia³am spektakularnych bóli na tle reumatycznym ale zim± zawsze gdzie¶ co¶ bola³o, musia³am smarowaæ ma¶ci± rozgrzewaj±c± i ba³am siê zimna, przewiania, by³am wra¿liwa na ch³ód – dzi¶ nie jestem. Zim± ani razu nie mia³am potrzeby u¿ywania ma¶ci rozgrzewaj±cej na reumatyczny ból.
Ust±pi³y nawracaj±ce zapalenia nerwów w okolicy krêgos³upa szyjnego i piersiowego, ju¿ mi nie dokuczaj±.
Dzi¶ w³a¶ciwie „nie mam” krêgos³upa czyli jest ale bezobjawowy, jak mnie siê to podoba!
Poprawi³ siê stan oczu – w lutym 2012 by³am u okulisty, oczy by³y zmêczone i nie dawa³am rady wytrzymaæ sze¶ciu godzin przed komputerem, w oczach wszystko by³o ok, ale czu³am takie pogarszanie wzroku, nadwra¿liwo¶æ na ekran komputera. Okulistka powiedzia³a, ¿e to ju¿ tak stopniowo bêdzie siê pogarsza³o z czym nie chcia³am siê pogodziæ, zawsze mia³am dobry wzrok i chce mieæ taki nadal. Otó¿ po dwóch tygodniach od wizyty wzrok mi siê poprawi³ tzn. oczy przesta³y siê mêczyæ przed komputerem, wystarczy³o je¶æ surow± marchew! Dzi¶ oczy nadal siê nie mêcz±, spokojnie wytrzymujê ca³y dzieñ w pracy przy komputerze, ale czujê, ¿e co¶ siê bêdzie dzia³o w oczach. Chyba zbli¿a siê oczyszczanie bo delikatnie zaczynaj± mi siê rozmazywaæ litery gdy próbujê co¶ odczytaæ z odleg³o¶ci kilkunastu centymetrów.
Zmieni³ mi siê kolor w³osów, zawsze mia³am jasne a teraz mam ciemniejsze. Mam kilka siwych w³osów i co¶ czujê, ¿e siê nied³ugo po¿egnamy.
Zim± mia³am jedn± infekcjê, zwyk³e przeziêbienie taka trzydniówka, na herbacie z miodem i cytryn±.
Od rozpoczêcia MO, KB, ZZO wziê³am 1 (jedn±) tabletkê przeciwbólow±. Oraz na pocz±tku z uwagi na skurcze ³ydek stosowa³am dwu-trzytygodniow± kuracje slow-magiem. Nie stosujê ¿adnych lekarstw, suplementów. Witamin mi nie brakuje bo gdyby by³o inaczej to w miejscu z³amania pojawia³by siê ból dopominaj±cy o wapno. Czasami pojawiaj± siê ³agodne skurcze w ³ydkach ale dopóki nie nasil± siê to nic nie bêdê bra³a na to.
Czê¶æ rodziny da³a siê przekonaæ i stosuje MO, KB i ZZO, czê¶æ nie przyjmuje ¿adnych argumentów – tak sobie my¶lê, ¿e siê za dobrze maj± jak zaczn± siê czepiaæ choroby a antybiotyki nie pomog± to mo¿e wtedy pos³uchaj±.
To kilka moich spostrze¿eñ po jednym roku. Jednego ¿a³ujê, ¿e wcze¶niej nie znalaz³am strony bioslone.pl ale te¿ cieszê siê, ¿e j± znalaz³am i ju¿ rok mam za sob±. Dziêkujê za stronê, forum i ksi±¿ki.
Ps. Nie wiem czy do tego bloku moja wiadomo¶æ pasuje, je¿eli nie to proszê j± przetransferowaæ (:
|