Scorupion, intensywność tego procesu nasiliła się w ostatnich 2 latach, wcześniej nie miałam takich reakcji, ani infekcji,
I po co pleciesz?
Mam pytanie odnośnie infekcji, jaką przechodzę drugi raz w przeciągu miesiąca zaledwie... Ma to związek z oczyszczaniem twarzoczaszki, ssę olej, piję mieszankę na oczyszczanie dróg oddechowych i z przerwami piję MO, KB. Poprzednia infekcja zaczęła się miesiąc temu podobnie, z lekkim stanem podgorączkowym, drapaniem w okolicy nosogardzieli i bólem krtani, potem miałam bardzo gęsty, żółto-biały katar, spływający raczej z zatok, byłam tydzień na zwolnieniu chorobowym, nie brałam żadnych leków, piłam jedynie cytrynę z wodą, czasami zioła, KB, leżałam, niestety tydzień nie wystarczył, wróciłam z resztkami kataru do pracy i z lekkim rozbiciem oraz stanem podgorączkowym 37,2
Po miesiącu to samo, ale w mniejszym nasileniu: gęsty katar, ból krtani, kaszel, stan podgorączkowy max.37,4. Jestem na zwolnieniu od 5 dni, jutro muszę iść do pracy, a czuję się znowu w pełni nieoczyszczona, kataru co prawda już prawie nie mam, tylko kaszel został i ciągły stan podgoraczkowy max.37,3. O czym to może świadczyć? Martwię się tym bardziej, iż w pracy operuję głosem, a mam wrażenie, iż przechodzę mocne oczyszczanie tchawicy. Jak mogę sobie pomóc?
A może to także niedoczyszczone zatoki? Mogą dawać takie objawy?
Od pewnego czasu ponownie mam problem z oczami, tuż po infekcji i oczyszczaniu zatok, pozostała lekko podwyższona temperatura do max.37,2 i zaczęły się problemy z oczami, przez które ciężko mi się funkcjonuje i próbuje je złagodzić. Mam takie objawy, jak, szczególnie rano:
silne łzawienie oczu, lekko zamglony obraz i uczucie lekko zatkanego nosa. Stosuję czasami krople ze świetlikiem, ale słabo pomagają. Najbardziej pomaga bardzo nikłe stosowanie węglowodanów w diecie, ale wtedy z kolei za bardzo spada mi cukier i tak się zastanawiam, jak mogę ten proces kontrolować? Co najbardziej pomaga oczom przy oczyszczaniu? I czy to w ogóle jest oczyszczanie?
MO przez infekcje nie stosuję od ponad tygodnia, ale stosowałam nadal mieszankę oczyszczająca drogi oddechowe.
A może to także niedoczyszczone zatoki? Mogą dawać takie objawy?
I tak dalej.