Niemedyczne forum zdrowia
25-09-2021, 13:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Ramówka Radiabiosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów  (Przeczytany 8621 razy)
Dusiu70
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 01.09.2011 Niestety nieregularnie
Wiedza:
Skąd: Skątowni
Wiadomości: 937

« : 12-09-2013, 18:16 »

Aby nie zaśmiecać wątku "Domowe przetwory Biosłonejczyków", proszę w tym wątku dyskutować, o podanych tam przepisach.

Dobry pomysł. Jeżeli macie pytania dotyczące konkretnego przepisu to proszę na początku dodać link do tego przepisu. //Kamil
« Ostatnia zmiana: 12-09-2013, 21:43 wysłane przez Kamil_Niemcewicz » Zapisane

(20)Gdzie jest mądry? Gdzie uczony? Gdzie badacz wieku tego? Czyż Bóg nie obrócił w głupstwo mądrości świata? (21) Skoro bowiem świat przez mądrość swoją nie poznał Boga w jego Bożej mądrości, przeto upodobało się Bogu zbawić wierzących przez głupie zwiastowanie. (1Kor)
Zebbra
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: nie stosuję
Wiadomości: 51

« Odpowiedz #1 : 25-07-2014, 11:07 »

Ma ktoś może dobry przepis na sałatkę z ogórków, cebuli i marchewki, najlepiej na occie jabłkowym? Lub inne najlepiej z ogórkami bo właśnie zakupiłam. I czy ktoś stosuje ocet jabłkowy do przetworów i może się podzielić doświadczeniami, tj. ile go daje na litr, jakie smakowo są przetwory robione na occie jabłkowym, i jak się przechowują - tak samo, lepiej, gorzej?
Zapisane
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.160

« Odpowiedz #2 : 27-07-2014, 18:19 »

Cytat
I czy ktoś stosuje ocet jabłkowy do przetworów i może się podzielić doświadczeniami,
W zeszłym roku zrobiłam kilka słoików z octem jabłkowym własnej roboty, nie polecam.
Mnie i mojej rodzinie nie smakuje. Robię z octem spirytusowym.
« Ostatnia zmiana: 27-07-2014, 18:30 wysłane przez Mistrz » Zapisane
Kalina
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 08.03.2009
Wiedza:
Skąd: lubuskie
Wiadomości: 965

« Odpowiedz #3 : 27-07-2014, 19:48 »

Ostatnie dwa lata robiłam buraczki z octem jabłkowym. W smaku były bardzo dobre. Słoiki przetrwały całą zimę bez problemu.

Stosowałam 1,5 szklanki octu jabłkowego na 2,5 szklanki wody.
Zapisane
Darko
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: nie stosuję
Wiadomości: 220

« Odpowiedz #4 : 27-07-2014, 20:03 »

Kisiliście może całe główki kapusty? Jak?
Zapisane
Asia61
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 60
MO: 06.03.2012 z przerwami na zdrowienie, KB od 01.05.2012, ZZO, bez glutenu!
Wiedza:
Skąd: łódzkie
Wiadomości: 2.359

« Odpowiedz #5 : 27-07-2014, 21:19 »

Ostatnie dwa lata robiłam buraczki z octem jabłkowym. W smaku były bardzo dobre. Słoiki przetrwały całą zimę bez problemu.

Stosowałam 1,5 szklanki octu jabłkowego na 2,5 szklanki wody.
Napisz Kalinko przepis w dziale kulinarnym.
Zapisane

Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.

- Awicenna
Kalina
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 08.03.2009
Wiedza:
Skąd: lubuskie
Wiadomości: 965

« Odpowiedz #6 : 27-07-2014, 22:58 »

Przepis umieściłam, można oczywiście zmienić skład zalewy, według własnych upodobań.

http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=28157.msg195530#new
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!