Poprawienie funkcjonowania forum Biosłone

Zaczęty przez Kamil, 06-11-2013, 11:36

Kamil

Oczywiście, dałoby się. Musielibyśmy się przenieść na nowszą wersję SMFa, a nie jestem pewny kiedy byłoby to możliwe, bo nadrzędny administrator serwera nie współpracuje :P.

Xander21

Przydałoby się zaktualizować radio internetowe, by nadawało w html5, to nie posiadam wtyczki flash player, bo to staroć.

Grawo

Cytat: Lukre w 02-12-2017, 12:52
Nie działa mi funkcja "Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty". Kiedy klikam na ten odnośnik, mam informację, iż nie mam nieprzeczytanych wiadomości.  Jest to nie prawda, bo na stronie głównej widać, iż są nowe. Czy da się z tym coś zrobić?

Mam to samo od kilku dni.

Grawo

Mogę wiedzieć dlaczego nie działa funkcja " Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty".

Lukre

U mnie od kilku miesięcy działa poprawnie.
"Normalność to iluzja. To, co jest normalne dla pająka... jest chaosem dla muchy..." M. Addams

Kamil

Cytat: Grawo w 18-07-2018, 18:20
Mogę wiedzieć dlaczego nie działa funkcja " Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty".
A czy używasz forum przez http://forum.bioslone.pl, czy http://bioslone.pl/forum?
Przez http://forum.bioslone.pl powinno działać lepiej.

Jeżeli jednak nie działa przez forum.bioslone, to z przykrością odsyłam do swojej odpowiedzi #20 w tym wątku, kilka odpowiedzi nad tą.

Grawo

Dzięki Kamil, sprawdzę to, ciekawe że na komórce mi działa.

Poziomek

Trwają prace na serwerach, więc portal i strona fundacji przez jakiś czas mogą nie działać.
To chwilowe turbulencje nie ma powodów do paniki. :)

Poziomek

Zostało nam jeszcze forum do przeniesienia na nowy serwer, więc w trakcie prac może nie być możliwości pisania postów.

Poziomek

Ok, migracja zakończona, można już pisać :)
Jak by ktoś zauważył jakieś błędy to proszę tutaj o informacje.
Będziemy jeszcze robić update silnika forum, więc możliwe będą jeszcze jakieś przerwy.

Poziomek

Zaraz zaczynamy aktualizację silnika, więc forum może przez chwile nie działać.

Udana

Ale się pozmieniało!! Nie mogę się odnaleźć w tych nowych szatach!
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Poziomek

Savage7

Cytat: Poziomek w 28-01-2025, 23:32Zaraz się wszyscy przyzwyczają :)

A po cholerę muszę się przyzwyczajać? Uszczęśliwianie na siłę.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.

Skorupion

Poziomek

Zmiany były potrzebne, bo forum co chwilę się wykrzaczało, czego mogliście po prostu nie zauważyć, bo po nocach to ciągle naprawiałem.
Ostatnia wersja silnika miała ponad 20 lat i miała mnóstwo dziur i błędów.
Wygląd forum będziemy poprawiać, więc cierpliwości.

CytatA po cholerę muszę się przyzwyczajać? Uszczęśliwianie na siłę.

Nie musisz.

Skorupion

Jakiś błąd jest, napisałem wiadomość i zniknęła w trakcie wysyłania.
Wszystko się wszędzie zmienia, życie to dynamiczny proces, na dodatek zmiany nabierają szybkości. Ja jako stary dziad nie lubię, ale jeszcze daję radę się przystosować.

Poziomek

Ok, sprawdzę to. Zobacz jeszcze raz czy znów zniknie.
Jak zauważycie jakieś błędy to proszę o informacje w tym temacie.

Savage7

Cytat: Poziomek w 29-01-2025, 09:23Zmiany były potrzebne, bo forum co chwilę się wykrzaczało, czego mogliście po prostu nie zauważyć, bo po nocach to ciągle naprawiałem.
Ostatnia wersja silnika miała ponad 20 lat i miała mnóstwo dziur i błędów.
Wygląd forum będziemy poprawiać, więc cierpliwości.

CytatA po cholerę muszę się przyzwyczajać? Uszczęśliwianie na siłę.

Nie musisz.

Tzn?
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.

Udana

CytatTzn?

Możesz być nieprzyzwyczajony i niezadowolony ale i tak forum jest nowe.
Tak to zrozumiałam. :)

Mnie się stare bardziej podobało, ale rozumiem Poziomka i zawsze dostaje opieprz ten co coś robi.
My nie mamy pojęcia o administrowaniu  i rozumiem, że tylko Poziomek z tym walczył.
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...