Ukraina i wariacje na temat demokracji.

Zaczęty przez scorupion, 24-02-2014, 09:05

Piotr

Rosja wchodzi teraz w Ukrainę jak w masło. Zajmuje tereny najszybciej od początku ataku. Celowo zintensyfikowali działania, żeby uzyskać przewagę w negocjacjach jeszcze zanim Trump zostanie prezydentem.

Mbogdan

Wczoraj pan premier Donald Tusk powiedział, że Rosja jest KARŁEM gospodarczym i finansowym. Rosja jest największym terytorialnie państwem na Świecie, ale jest 10 razy mniejsza GOSPODARCZO od UE, i 25 razy mniejsza od państw NATO. Jakim trzeba być kretynem, kłamcom żeby głosić propagandę: musimy się zbroić, żeby odstraszyć Rosję.

PIS zwiększył wydatki na wojsko do 4% PKB, a PO musi przebić tą głupotę i zwiększyli wydatki na wojsko do 4,7 %.
Nie rozumiem jak można się chwalić, że jesteśmy PRYMUSEM, bo moja ocena jest taka, że jesteśmy prymusem w GŁUPOCIE.
Rosja jest karłem gospodarczym, więc nie jest zagrożeniem dla Polski, zwiększanie wydatków na wojsko to ZMARNOWANE pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Możemy zwiększyć wydatki na wojsko do 10%, a Putin podeśle nam rakietę taką jak znaleźliśmy pod Bydgoszczą, ale tym razem na Warszawę i UZBROJONĄ.

Mbogdan

Cytat
Odp: Ukraina i wariacje na temat demokracji.
? Odpowiedz #4 : 26-02-2014, 13:53 ?
Cytat
Cytat od: BogdanCybulski  26-02-2014, 11:35
Janukowycza wybrali sami Ukraińcy. Dostał ok 49 % głosów. To taka wariacja na temat wyborów i ich skutków.
I być może teraz by tak wybrała, wątpie żeby ludzie będący na Majdanie reprezentowali całość narodu.
CytatJakość nie zauważyłem obchodów 10-tej rocznicy Majdanu i nie wiem, czy ja straciłem przytomność, czy oligarchowie zachodniej Ukrainy nie chcą przypomnieć co jest przyczyną obecnego barbarzyństwa. Bardzo chętnie chciałbym sobie przypomnieć, co mówili i kto ich wspierał.

Już wcześniej pisałem, że organizatorzy i ci co wspierali Majdan powinni pierwsi iść na front. Nie zginęło by tyle niewinnych ludzi.
« Ostatnia zmiana: 09-03-2

Ja oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW. Ja rozumiem, że większość obywateli nie miała możliwości oglądania majdanu tak jak ja, więc oceny każdy może mieć inne, bo propaganda rusoboficzna jest POWSZECHNA dlatego jest to barbarzyństwo.

Pewnie jest wiele osób, które nie rozumieją mojego poglądu w tym temacie, ale ja przedstawiam FAKTY i na podstawie faktów postrzegam rzeczywistość, na mnie propaganda nie działa. Papież ma podobne zdanie i ostatnio mówił, że to barbarzyństwo w Ukrainie to jest HAŃBA całej ludzkości.

Mbogdan

Według Angeli Merkel Rosja nie powinna wygrać toczącej się od lutego 2022 r. wojny. — To nie jest tylko w interesie Ukrainy, ale także w naszym interesie, aby Putin nie wygrał tej wojny — powiedziała na antenie telewizji. Dodała, że sama, jako kanclerz, zrobiła wszystko, aby zapobiec takiej eskalacji konfliktu. We wcześniejszej rozmowie z "Der Spiegel" podkreślała, że Putin na początku swojej prezydentury nie miał zamiaru atakować Ukrainy. Jego plany, jej zdaniem, kształtowały się przez lata, m.in., pod wpływem działań Zachodu.

Co Angela Merkel sądzi o Polsce. Była kanclerz wspomina spotkanie z Lechem Kaczyńskim

Mbogdan

CytatWczoraj pan premier Donald Tusk powiedział, że Rosja jest KARŁEM gospodarczym i finansowym. Rosja jest największym terytorialnie państwem na Świecie, ale jest 10 razy mniejsza GOSPODARCZO od UE, i 25 razy mniejsza od państw NATO. Jakim trzeba być kretynem, kłamcom żeby głosić propagandę: musimy się zbroić, żeby odstraszyć Rosję.

PIS zwiększył wydatki na wojsko do 4% PKB, a PO musi przebić tą głupotę i zwiększyli wydatki na wojsko do 4,7 %.
Nie rozumiem jak można się chwalić, że jesteśmy PRYMUSEM, bo moja ocena jest taka, że jesteśmy prymusem w GŁUPOCIE.
Rosja jest karłem gospodarczym, więc nie jest zagrożeniem dla Polski, zwiększanie wydatków na wojsko to ZMARNOWANE pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Możemy zwiększyć wydatki na wojsko do 10%, a Putin podeśle nam rakietę taką jak znaleźliśmy pod Bydgoszczą, ale tym razem na Warszawę i UZBROJONĄ.

Ja przedstawiam proste, CZYTELNE FAKTY, nie potrafię zrozumieć, dlaczego takie idiotyzmy, że musimy wydawać więcej na zbrojenie żeby odstraszyć Rosję są dla społeczeństwa oczywiste.

Mbogdan

iller: Szkoda, że premier Tusk nie miał czasu na spacer po Lwowie
"Pogoda nie sprzyjała, premier nie miał też czasu na spacer po Lwowie. A szkoda. Mógł na przykład przemierzyć jedną z głównych ulic miasta – reprezentacyjną arterię imienia Stepana Bandery. Tam zobaczyć wysoką na 30 metrów kolumnadę i pomnik Bandery, przedstawiający go w lekko rozwianym płaszczu. Idąc dalej mógł dostrzec ulicę Jewhena Konowalca, założyciela i pierwszego dowódcę Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów (OUN), która odegrała kluczową rolę w kształtowaniu ukraińskiego nacjonalizmu w XX wieku. W Polsce międzywojennej ta struktura prowadziła krwawą działalność terrorystyczną. Rada Miejska Lwowa uznała, że jedna ulica to za mało zatem na terenie Politechniki Lwowskiej stanie pomnik godnie upamiętniający czyn zbrojny i dorobek intelektualny tego bojownika" – czytamy w poście opublikowanym na jego X.

W dalszej części wpisu wspomina o kolejnych punktach na mapie Lwowa. "Idąc dalej promenadą imienia Bandery pan premier mógł minąć skrzyżowanie z aleją Bohaterów UPA. Tak, to ta organizacja, która wyrżnęła na Wołyniu i Galicji Wschodniej 120 tysięcy Polaków, głównie starców, kobiety i dzieci. Bohaterów, którzy sprawnie posługiwali się siekierami, widłami, kosami, piłami, młotami czy zwykłymi drągami o czym świadczą polskie kości rozwleczone po polach, lasach, łąkach, studniach czy zakopane w dołach śmierci przysypanych stertami śmieci".

Ja nie wierzę żeby była poznana prawda o tych barbarzyńcach ukrainskich. Ta prawda jest potrzebna, bo prawda cię wyzwoli.

Mbogdan

Cytat
Jeśli patrzymy na istotę rzeczy, a nie na przedstawienie, to sytuacja wygląda następująco. Sowieci zamordowali w Katyniu 22 000 Polaków, głównie wojskowych i policjantów. Zabijali strzałem w tył głowy. Łgali przez wiele lat, że to Niemcy, ale w końcu się przyznali i nawet postawili tam elegancki cmentarz.
Ukraińcy wymordowali kilkadziesiąt tysięcy, o ile nie dwa razy tyle Polaków, głównie na Wołyniu. Byli to cywile, kobiety, dzieci. Mordowali w najokrutniejszy z możliwych sposobów. Do tej pory nie chcą się zgodzić na ekshumacje i godny pochówek.
Jeśli kogoś bliżej interesuje ten temat to polecam książkę "Dziewczyny z Wołynia".

Tutaj jest powód zajęcia części Ukrainy przez Putina.

Krym jest Rosyjski, każdy rozumny to wie, nawet nasz Prezydent to wie, ale jest rozpowszechniana  informacja, że Putin zaatakował Ukrainę bez powodu.
Ukraińcy "kochają" Rosjan i Polaków tą samom "miłością", więc Putin zapobiegł mordowaniu Rosjan!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio dużo się mówi o Rzezi Wołyńskiej i o ekshumacji, to jest potrzebne rodziną ofiar zbrodni.

Ja mam w tym temacie nieco inne zdanie. Prawda jest potrzebna obywatelom Ukrainy i obywatelom Europy.
Gdyby ta prawda była znana to Europa nie pomagałaby banderowca. Krym jest Rosyjski, a Donbas jest wspólny. Putin przed inwazją przyłączył cztery obwody do Rosji i tak jest obecnie pomimo potwornego barbarzyństwa i na tym się kończą cele Rosji.

Propaganda głosi, że musimy się zbroić żeby zapobiec inwazji Rosji na Europę. To jest propaganda Amerykańska, bo pionki kupują broń w Ameryce, napędzają ich gospodarkę, a Chinom pokazujemy jacy jesteśmy silni, więc nie próbujcie przyłączyć Tajwan do Chin.

Skorupion

Polska wzięła 44 mld euro kredytu na zakup uzbrojenia. Nasi bracia Ukraińcy zgodzili się, żeby część z tego została w Polsce.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 19-01-2025, 14:18
CytatJeśli patrzymy na istotę rzeczy, a nie na przedstawienie, to sytuacja wygląda następująco. Sowieci zamordowali w Katyniu 22 000 Polaków, głównie wojskowych i policjantów. Zabijali strzałem w tył głowy. Łgali przez wiele lat, że to Niemcy, ale w końcu się przyznali i nawet postawili tam elegancki cmentarz.
Ukraińcy wymordowali kilkadziesiąt tysięcy, o ile nie dwa razy tyle Polaków, głównie na Wołyniu. Byli to cywile, kobiety, dzieci. Mordowali w najokrutniejszy z możliwych sposobów. Do tej pory nie chcą się zgodzić na ekshumacje i godny pochówek.
Jeśli kogoś bliżej interesuje ten temat to polecam książkę "Dziewczyny z Wołynia".

Krym jest Rosyjski, każdy rozumny to wie, nawet nasz Prezydent to wie, ale jest rozpowszechniana  informacja, że Putin zaatakował Ukrainę bez powodu.
Ukraińcy "kochają" Rosjan i Polaków tą samom "miłością", więc Putin zapobiegł mordowaniu Rosjan!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio dużo się mówi o Rzezi Wołyńskiej i o ekshumacji, to jest potrzebne rodziną ofiar zbrodni.

Ja mam w tym temacie nieco inne zdanie. Prawda jest potrzebna obywatelom Ukrainy i obywatelom Europy.
Gdyby ta prawda była znana to Europa nie pomagałaby banderowca. Krym jest Rosyjski, a Donbas jest wspólny. Putin przed inwazją przyłączył cztery obwody do Rosji i tak jest obecnie pomimo potwornego barbarzyństwa i na tym się kończą cele Rosji.

Propaganda głosi, że musimy się zbroić żeby zapobiec inwazji Rosji na Europę. To jest propaganda Amerykańska, bo pionki kupują broń w Ameryce, napędzają ich gospodarkę, a Chinom pokazujemy jacy jesteśmy silni, więc nie próbujcie przyłączyć Tajwan do Chin.

Nie wiem jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dał się wpuści w maliny i bierze czynny udział w tym BARBARZYŃSTWIE. Pan prezydent zakazał szerzenia propagandy banderowskiej, ale to barbarzyństwo w Ukrainie jest właśnie dlatego, że wszyscy przyjęli propagandę banderowską jako oczywistość.

Przecież są znane FAKTY, że Rosja przez 4 lata wojny nie potrafi zdobyć czterech obwodów, które przyłączyła do Rosji w grudniu 2021 r i jest na podobnym poziomie obecnie.
Potomkowie bandery mogą mieć pogląd, że Ukraina jest najważniejsza na ŚWIECIE i wszyscy mają obowiązek jej pomagać, ale rządzący Polską mają obowiązek dbać o interes Polski i POLAKÓW, a nasze interesy s sprzeczne z interesami Ukrainy.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 29-11-2024, 12:12
CytatOdp: Ukraina i wariacje na temat demokracji.
Cytat
Cytat od: BogdanCybulski  26-02-2014, 11:35
Janukowycza wybrali sami Ukraińcy. Dostał ok 49 % głosów. To taka wariacja na temat wyborów i ich skutków.
I być może teraz by tak wybrała, wątpie żeby ludzie będący na Majdanie reprezentowali całość narodu.
CytatJakość nie zauważyłem obchodów 10-tej rocznicy Majdanu i nie wiem, czy ja straciłem przytomność, czy oligarchowie zachodniej Ukrainy nie chcą przypomnieć co jest przyczyną obecnego barbarzyństwa. Bardzo chętnie chciałbym sobie przypomnieć, co mówili i kto ich wspierał.

Już wcześniej pisałem, że organizatorzy i ci co wspierali Majdan powinni pierwsi iść na front. Nie zginęło by tyle niewinnych ludzi.

Ja oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW. Ja rozumiem, że większość obywateli nie miała możliwości oglądania majdanu tak jak ja, więc oceny każdy może mieć inne, bo propaganda rusoboficzna jest POWSZECHNA dlatego jest to barbarzyństwo.

Pewnie jest wiele osób, które nie rozumieją mojego poglądu w tym temacie, ale ja przedstawiam FAKTY i na podstawie faktów postrzegam rzeczywistość, na mnie propaganda nie działa. Papież ma podobne zdanie i ostatnio mówił, że to barbarzyństwo w Ukrainie to jest HAŃBA całej ludzkości.

Były prezydent Brazylii został skazany na 27 lat więzienia za PRÓBĘ zamachu stanu, prezydent Korei południowej został skazany na 23 lata więzienia za PRÓBĘ zamachu stanu. Jaka powinna być kara za zamach stanu wykonany przez potomków banderowców i w efekcie zginęło 1000 000 niewinnych ludzi i tysiące są kalekami, jaka powinna być kara dla pomagierów banderowcom????????????

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 08-02-2026, 15:14
Cytat: Mbogdan w 29-11-2024, 12:12
CytatOdp: Ukraina i wariacje na temat demokracji.
Cytat
Cytat od: BogdanCybulski  26-02-2014, 11:35

Były prezydent Brazylii został skazany na 27 lat więzienia za PRÓBĘ zamachu stanu, prezydent Korei południowej został skazany na 23 lata więzienia za PRÓBĘ zamachu stanu. Jaka powinna być kara za zamach stanu wykonany przez potomków banderowców i w efekcie zginęło 1000 000 niewinnych ludzi i tysiące są kalekami, jaka powinna być kara dla pomagierów banderowcom????????????

Podałem błędną informację, więc muszę sprostować.
Kierował zamachem stanu. Surowy wyrok dla byłego prezydenta Korei Południowej
dzisiaj, 08:36aktualizacja:dzisiaj, 08:59Świat
Za kierowanie zamachem stanu z grudnia 2024 roku skazany został na dożywocie były prezydent Korei Południowej. Jak w czwartek uznał tamtejszy sąd, Jun Suk Jeol próbował sparaliżować władzę ustawodawczą i naruszyć porządek konstytucyjny, wprowadzając w kraju stan wojenny. Trwał on zaledwie kilka godzin.

Mbogdan

Cytat: scorupion w 24-02-2014, 09:05Kiedy mamy demokrację? Wtedy gdy uzbrojone bojówki banderowców obalają legalnie wybrane władze.
A kiedy faszyzm? Jak Polak z biało-czerwoną flagą idzie na Marsz Niepodległości.
Szczęście, ze nie muszę być dziennikarzem wiodących mediów.

Przypominam, że to barbarzyństwo w Ukrainie jest spowodowane zamachem stanu dokonanym przez oligarchów zachodniej Ukrainy w 2014 r. Po  tym zamachu stanu Putin zabrał Ukrainie Rosyjski Krym.

W 2023 r pisałem: To jest hańba dla zachodu, że w tym barbarzyństwie uczestniczy, w jakim DEMOKRATYCZNYM kraju władza jest zmieniana NA WIECU.

Poglądy można mieć różne, ale jeżeli Rosja przez 4 lata wojny nie zdołał zdobyć czterech obwodów Ukrainy to nie jest zagrożeniem dla NATO, a jeżeli to jest oczywista oczywistość, to jaki jest sens zadłużać kraj na nikomu niepotrzebne zbrojenia.

Zagrożenie dla Polski jest demografia, bo gdy wyż demograficzny ze stanu wojennego będzie przechodził na emeryturę to w szybkim tempie będzie ubywało pracujących Polaków i będą musieli zarobić na większą liczbę emerytów.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 28-11-2024, 15:36Wczoraj pan premier Donald Tusk powiedział, że Rosja jest KARŁEM gospodarczym i finansowym. Rosja jest największym terytorialnie państwem na Świecie, ale jest 10 razy mniejsza GOSPODARCZO od UE, i 25 razy mniejsza od państw NATO. Jakim trzeba być kretynem, kłamcom żeby głosić propagandę: musimy się zbroić, żeby odstraszyć Rosję.

Cytat: Mbogdan w 07-02-2026, 11:29
Cytat: Mbogdan w 19-01-2025, 14:18
CytatJeśli patrzymy na istotę rzeczy, a nie na przedstawienie, to sytuacja wygląda następująco. Sowieci zamordowali w Katyniu 22 000 Polaków, głównie wojskowych i policjantów. Zabijali strzałem w tył głowy. Łgali przez wiele lat, że to Niemcy, ale w końcu się przyznali i nawet postawili tam elegancki cmentarz.

Nie wiem jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dał się wpuści w maliny i bierze czynny udział w tym BARBARZYŃSTWIE. Pan prezydent zakazał szerzenia propagandy banderowskiej, ale to barbarzyństwo w Ukrainie jest właśnie dlatego, że wszyscy przyjęli propagandę banderowską jako oczywistość.

Przecież są znane FAKTY, że Rosja przez 4 lata wojny nie potrafi zdobyć czterech obwodów, które przyłączyła do Rosji w grudniu 2021 r i jest na podobnym poziomie obecnie.
Potomkowie bandery mogą mieć pogląd, że Ukraina jest najważniejsza na ŚWIECIE i wszyscy mają obowiązek jej pomagać, ale rządzący Polską mają obowiązek dbać o interes Polski i POLAKÓW, a nasze interesy s sprzeczne z interesami Ukrainy.

Jak to jest możliwe, że propaganda banderowska jest wyrocznią i drogowskazem dla całej Europy.
Objawowo to Putin jest barbarzyńcą i morduje ludność cywilną, ale przyczynowo to jest nieco skomplikowane.
Putin atakuje całą Ukrainę, bo nie jest w stanie zdobyć czterech obwodów Ukrainy, więc Rosja nie zaatakuje NATO, bo jest KARŁEM GOSPODARCZY, więc nie ma najmniejszych szans i nie ma żadnego interesu.
Przypominam, że to barbarzyństwo jest spowodowane zamachem stanu wykonanym przez oligarchów zachodniej ukrainy.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 21-05-2024, 12:37Niedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański.

Jak można interpretować te FAKTY.
Cytat: Mbogdan w 18-10-2024, 12:15"Nie powinien pozwolić"
– Kto inny dostał tyle pieniędzy? To nie znaczy, że nie chciałbym pomóc Ukrainie, bo bardzo szkoda mi tych ludzi. Ale Zełenski nigdy nie powinien był pozwolić na wybuch tej wojny. Ta wojna to przegrana sprawa – powiedział Donald Trump. – Wojnę powinno się rozwiązać przed jej wybuchem – zaznaczył.

Były prezydent Stanów Zjednoczonych uderzył w Joe Bidena. – To byłoby tak łatwe, gdyby tylko miało się prezydenta z choćby połową mózgu. Oni mówią: "Och, jakie to straszne, on obwinia Bidena!". Ja faktycznie głównie obwiniam Bidena. Za sprawą swoich wypowiedzi przed rosyjską inwazją Biden wszczął tę wojnę – wskazał Trump.

NATO albo broń jądrowa
Wołodymyr Zełenski poinformował w czwartek, że rozmawiał z byłym prezydentem USA Donaldem Trumpem na temat perspektyw wstąpienia Ukrainy do NATO.

W trakcie rozmowy Wołodymyr Zełenski przedstawił Donaldowi Trumpowi dwie opcje: dołączenie Ukrainy do NATO albo uzyskanie broni jądrowej. Zełenski zaznaczył, że Ukraina preferuje członkostwo w Sojuszu Północnoatlantyckim, zamiast posiadania broni nuklearnej, z której zrezygnowała w 1994 r., podpisując memorandum budapeszteńskie. – Państwa NATO nie są w stanie wojny, mieszkańcy tych państw żyją w pokoju. Dlatego wybieramy NATO, a nie inne porozumienia – powiedział ukraiński przywódca. Zełenski przekazał, że Trump odpowiedział mu, iż "ma dobre argumenty".
Cytat: Mbogdan w 14-09-2024, 15:46W krajach cywilizowanych nie ma kary śmierci, nawet dla wielokrotnych morderców z największym okrucieństwem, taki zbrodniarz ma zapewniony wikt i opierunek do końca życia.

Nie potrafię zrozumieć, dlaczego "ciemny lud" zarządzający Europom "swoim pomaganiem Ukrainie" MORDUJE codziennie mnóstwo niewinnych osób.

Nie potrafię zrozumieć jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dopuszcza się takiego BARBARZYNSTWA
Cytat: Skorupion w 29-08-2024, 14:29Szef MSZ Ukrainy Dmytro Kuleba napluł na Polaków nazywając ?terytoriami ukraińskimi? obszar Lubelskiego, Podkarpacia i Małopolski. Widać 100 miliardów, które pisiory lekką rączką dały Ukrainie i niewiarygodny socjał dla uchodźców z terenów nie objętych wojną to za mało. Wincyj, wincyj, dużo wincyj, trzeba wszystko oddać. Ale spoko, wtedy też oplują.

Tutaj są przedstawione FAKTY, interpretację pozostawiam czytelnikowi, bo w mediach nie usłyszycie prawdy tylko propagandę banderowską i dlatego ciągle to barbarzyństwo trwa.

Skorupion

Nasi bracia Ukraińcy, których pisiory są sługami i którzy jak zaczęli się czołgać przed nimi cztery lata temu, a właściwie to nawet pełzać, to pełzają do tej pory, nadali jednostce wojskowej nazwę "Bohaterów UPA". Myślę, że w ramach rewanżu fajnopolacy powinni zacząć nazywać w Polsce szkoły, ulice, skwery imieniem Bandery, Szuchewycza, Rzezi Wołyńskiej itd.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 21-05-2024, 12:37Niedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański.

Jak można interpretować te FAKTY.
Cytat: Mbogdan w 06-09-2024, 12:00
CytatJa oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW, a fakty są jednoznaczne.
Nie wiem jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dał się wpuścić " maliny" i bierze udział w tym BARBARZYŃSTWIE.
Na Ukrainie jest bitwa o Tajwan, to jest w interesie USA, a wbrew interesom Europy.
"ciemny lud" zarządzający Europą szkodzi sobie, ponosi koszty i jest z siebie zadowolony.

Ukraina zajęła sporą część Rosji. Na początku był to szok i kłopot dla Putina, ale tak naprawdę, co oznacza, że Ukraina może samodzielnie okupować część Rosji. Mnie się wydaje, że nawet najciemniejszy "ciemny lud" powinien zrozumieć, że Rosja jest słaba i nie napadnie na NATO. Propaganda Amerykańska (KORPORACJA MEDIALNA) głosi, że za 5 lat może Rosja się odbudować i napaść na NATO.

W czasie Związku Radzieckiego Rosja chciała założyć bazę wojskową na Kubie,  ale Amerykanie zablokowali statki i nie dopuścili Rosjan na Kubę. Obecnie Amerykanie by chętnie założyli bazę wojskową z bronią atomową na ROSYJSKIM Krymie, więc to barbarzyństwo toczy się o odebranie Rosji Krymu.

Chiny chcą odzyskać Tajwan, więc Amerykanie musieli by opuścić Tajwan. Ja uważam, że do tego dojdzie i wtedy Amerykanie nie będą jedynym hegemonem. To barbarzyństwo na Ukrainie jest po to.
Cytat: Piotr w 06-09-2024, 18:44Nie rozumiem, co ma wojna Ukrainy z Rosją z Tajwanem.
Cytat: Mbogdan w 07-09-2024, 12:31
CytatChiny chcą odzyskać Tajwan, więc Amerykanie musieli by opuścić Tajwan. Ja uważam, że do tego dojdzie i wtedy Amerykanie nie będą jedynym hegemonem. To barbarzyństwo na Ukrainie jest po to.

Cały Świat jest globalną wioską i wszystko jest powiązane. Amerykanie są hegemonem tej wioski. Na Tajwanie mają swoje bazy wojskowe i to im daje przewagę nad Chinami i mają dominację militarną nad Azją.

W tej Światowej wiosce rządzą Amerykanie, bo mają najsilniejszą armię i gospodarkę, ale Chiny depczą im po piętach i w najbliższej przyszłości ich przegonią i będą chciały włączyć Tajwan do Chin, a to w RADYKALNY sposób zmieni sytuację. Gdyby odebrali Rosji Krym i założyli bazę wojskową z bronią atomową to by zwiększyli swoją pozycję nad globalną wioską, bo w łatwy sposób wycelowaliby jakąś bombką w Moskwę, a słaba Rosja nie potrafiłaby adekwatnie odpowiedzieć.\

Włączenie "ciemnego ludu" zarządzającego Europom do swoich celów zwiększa ich siłę i sprawczość.
Jak w każdej wiosce zdarzają się konflikty, ale obecny konflikt jest spowodowany przez oligarchów zachodniej Ukrainy, bo poprzez zorganizowanie wiecu PODEPTALI demokrację i odsunęli władzę wybraną w demokratyczny sposób.

Europa znalazła sposób rozwiązania tego konfliktu w porozumieniach mińskich. Te porozumienie nie zostało zrealizowane przez Ukrainę, bo prawdopodobnie Amerykanie podpowiedzieli, że będziemy waz zbroić i przy naszej pomocy odzyskacie Krym.

Tutaj podane są FAKTY, bo propaganda banderowska i AMERYKAŃSKA jest FAŁSZEM, oczywiście Amerykanie mają prawo kształtować swoją politykę dla korzyści Ameryki, tylko dla czego "ciemny" lud zarządzający Europom tego nie rozumie, że bierze udział w tym barbarzyństwie, ponosi koszty i szkodzi własnym interesom.

No największe koszty ponosi Polska i zadłuża przyszłe pokolenia, bo deficyt budżetowy jest finansowany długiem.

Napisałem, że 500 miliardów przez tych banderowców wydaje na niepotrzebne zbrojenia, a ciągle słyszę, że musimy się zbroić żeby odstraszyć Rosję.
Nie potrafię zrozumieć jak to jest możliwe, że wykształcone osoby uważają propagandę banderowską, za drogowskaz dla Poliski.
Potomkowie bandery i band UPA dbają o interes Ukrainy i to jest ich prawo, a wręcz obowiązek i z tego obowiązku wywiązują się bardzo dobrze.
Jak to jest możliwe, że rządy naszego kraju SZKODZĄ Polakom!!!!!!!

Mbogdan

Cytat: scorupion w 24-02-2014, 09:05Kiedy mamy demokrację? Wtedy gdy uzbrojone bojówki banderowców obalają legalnie wybrane władze.
A kiedy faszyzm? Jak Polak z biało-czerwoną flagą idzie na Marsz Niepodległości.
Szczęście, ze nie muszę być dziennikarzem wiodących mediów.

Ostatnio jest powszechne oburzenie tym co wyprawiają banderowcy, a ja mam inne zdanie w tym temacie, bo to propaganda banderowska była TOLEROWANA i nagradzana przez polskie władze i uczestnictwo Polaków w majdanie dało początek temu barbarzyństwu i to Ukraina zaczęła obecny konflikt i ponosi CAŁKOWITĄ odpowiedzialność za to barbarzyństwo i jej skutki.\
Bardzo proszę posłuchać wywiadu Rymanowskiego z Milerem. Pan Miler jest znanym politykiem i obowiązuje go dyplomacja, ale ja mogę powiedzieć wprost:ZA TO BARBARZYŃSTWO w Ukrainie całkowitą odpowiedzialność ponoszą potomkowie band UPA I POTOMKOWIE BANDERY, to jest ich kod genetyczny.

Skorupion

Nie ma polskich władz, są władze polskojęzyczne. Na wUkrainie też nie rządzą banderowcy.

Mbogdan

Można zadać pytanie: dlaczego  najbliższy współpracownik prezydenta Ukrainy po wykryciu korupcji uciekł do Izraela???????

Savage7

I czy to oznacza, że już bezpowrotnie przepadł dla wymiaru sprawiedliwości?
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.