Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Ukraina i wariacje na temat demokracji.

Zaczęty przez scorupion, 24-02-2014, 09:05

Skorupion

Cytat: Skorupion w 22-02-2023, 13:15Wybuch bezgranicznej, bezwarunkowej i szalonej miłości do Ukraińców nieustannie mnie zdumiewa. Tu właśnie mamy do czynienia ze zbiorowym obłędem pomieszanym ze zbiorowym opętaniem. Pierwsze zapewnia propaganda, drugie diabeł.
To mnie zdumiewa, a cieszy, że wojownicy internetowi doczekają się działań kinetycznych w realu. Nie wiem czy niedługo czy za parę lat, ale się doczekają.

Cytat: Skorupion w 13-07-2022, 14:47Im bardziej pisiory będą zamiatały Wołyń pod dywan, tym bardziej będzie buzowało w drugim obiegu.

Wszysto aktualne.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 28-11-2024, 15:36Wczoraj pan premier Donald Tusk powiedział, że Rosja jest KARŁEM gospodarczym i finansowym. Rosja jest największym terytorialnie państwem na Świecie, ale jest 10 razy mniejsza GOSPODARCZO od UE, i 25 razy mniejsza od państw NATO. Jakim trzeba być kretynem, kłamcom żeby głosić propagandę: musimy się zbroić, żeby odstraszyć Rosję.

PIS zwiększył wydatki na wojsko do 4% PKB, a PO musi przebić tą głupotę i zwiększyli wydatki na wojsko do 4,7 %.
Nie rozumiem jak można się chwalić, że jesteśmy PRYMUSEM, bo moja ocena jest taka, że jesteśmy prymusem w GŁUPOCIE.
Rosja jest karłem gospodarczym, więc nie jest zagrożeniem dla Polski, zwiększanie wydatków na wojsko to ZMARNOWANE pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Możemy zwiększyć wydatki na wojsko do 10%, a Putin podeśle nam rakietę taką jak znaleźliśmy pod Bydgoszczą, ale tym razem na Warszawę i UZBROJONĄ.

To jest merytoryczna treść, tylko dlaczego z pozoru rozumni ludzie zachowują się bezrozumnie.
Polska miała PRL, więc rusofobia była powszechna, bo była wyssana z mlekiem matki, dla dziennikarzy celebrytuw no i opozycji z PER-elu, czyli nie używają rozumu w ocenie rzeczywistości.
Najbardziej zdumiewa mnie zachowanie całej Europy, bo propaganda banderowska stała się drogowskazem dla (ciemnego ludu) zarządzającego Europom. Wyjaśnienie rozumna osoba znajdzie w poprzednim poście.

Mbogdan

Cytat: Mbogdan w 01-09-2024, 16:05
CytatNiedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański.

Jak można interpretować te FAKTY.

Usilnie staram się nie zabierać głosu w innych sprawach, ale na ten temat chciałbym się wypowiedzieć, bo może komuś się przyda.
Nie rozumiem jak można myśleć, że ktoś 25 razy mniejszy może być zagrożenie. No ludzie mają różne FOBIE, dla wielu pijawki są tak straszne, że nie mogą na nie patrzeć, a ja bez problemu mógłbym przyjąć pijawki na nos (taką mam potrzebę), ale jest ryzyko, że mogą trafić do oka.
Rosja nie napadnie na NATO, bo nie ma w tym żadnego interesu. Jeżeli ktoś twierdzi, że musimy mieć najsilniejszą armie w Europie to to są "horrendalne idiotyzmy" (używając języka pana Glapińskiego)

Poglądy można mieć różne, ale z powodu takich idiotyzmów wydajemy o 100 miliardów za dużo na wojsko, zadłużamy przyszłe pokolenia, a dla obecnie młodych największym zagrożeniem jest to, że jeżeli będą na emeryturze to nie będzie miał kto pracować na emerytury.
Każdemu się wydaje, że sobie odkłada na emeryturę w ZUS-e, niestety jest to błędny  sposób myślenia, bo w ZUS-e nie ma ŻADNYCH pieniędzy, są tylko zapisy.

Ja oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW, a fakty są jednoznaczne.
Nie wiem jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dał się wpuścić " maliny" i bierze udział w tym BARBARZYŃSTWIE.
Na Ukrainie jest bitwa o Tajwan, to jest w interesie USA, a wbrew interesom Europy.
"ciemny lud" zarządzający Europą szkodzi sobie, ponosi koszty i jest z siebie zadowolony.

Proszę zwrócić uwagę kiedy pisałem, że na Ukrainie jest walka o Tajwan, wtedy nikt jeszcze nie mówił, że Ameryka próbuje nie dać się Chinom wyprzedzić, ale to jest nieuniknione, to jest tylko kwestia czasu.

Tramp mówił, że zakończy wojnę w jeden dzień i to jest BARDZO PROSTE wystarczy nie dolewać oliwy do ognia. Zmienił zdanie, bo jeżeli Europa finansuje tą wojnę to jednocześnie osłabia Europę i Rosję i tym samym wzmacnia Amerykę, jeszcze głosi banderowską propagandę, że pionki muszą zwiększać wydatki na wojsko, bo Rosja jest zagrożeniem dla Europy.