Skorupion
MO: nie stosuję
|
|
« Odpowiedz #220 : 16-02-2024, 16:11 » |
|
Rozpoczęła się wojna z naszymi byłymi braćmi Ukraińcami, na razie rolna. Idę dokupić popcornu.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #221 : 20-02-2024, 18:52 » |
|
Wojna nabiera rumieńców, dokupiłem popcornu.
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
MO: 2010
Wiedza:
Miejsce pobytu: Myszków
|
|
« Odpowiedz #222 : 09-03-2024, 16:02 » |
|
Odp: Ukraina i wariacje na temat demokracji. ? Odpowiedz #4 : 26-02-2014, 13:53 ? Cytat Cytat od: BogdanCybulski 26-02-2014, 11:35 Janukowycza wybrali sami Ukraińcy. Dostał ok 49 % głosów. To taka wariacja na temat wyborów i ich skutków. I być może teraz by tak wybrała, wątpie żeby ludzie będący na Majdanie reprezentowali całość narodu.
Jakość nie zauważyłem obchodów 10-tej rocznicy Majdanu i nie wiem, czy ja straciłem przytomność, czy oligarchowie zachodniej Ukrainy nie chcą przypomnieć co jest przyczyną obecnego barbarzyństwa. Bardzo chętnie chciałbym sobie przypomnieć, co mówili i kto ich wspierał. Już wcześniej pisałem, że organizatorzy i ci co wspierali Majdan powinni pierwsi iść na front. Nie zginęło by tyle niewinnych ludzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: 09-03-2024, 16:17 wysłane przez Mbogdan »
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #223 : 11-03-2024, 15:26 » |
|
Jeśli patrzymy na istotę rzeczy, a nie na przedstawienie, to sytuacja wygląda następująco. Sowieci zamordowali w Katyniu 22 000 Polaków, głównie wojskowych i policjantów. Zabijali strzałem w tył głowy. Łgali przez wiele lat, że to Niemcy, ale w końcu się przyznali i nawet postawili tam elegancki cmentarz. Ukraińcy wymordowali kilkadziesiąt tysięcy, o ile nie dwa razy tyle Polaków, głównie na Wołyniu. Byli to cywile, kobiety, dzieci. Mordowali w najokrutniejszy z możliwych sposobów. Do tej pory nie chcą się zgodzić na ekshumacje i godny pochówek. Jeśli kogoś bliżej interesuje ten temat to polecam książkę "Dziewczyny z Wołynia".
Tutaj jest powód zajęcia części Ukrainy przez Putina. Krym jest Rosyjski, każdy rozumny to wie, nawet nasz Prezydent to wie, ale jest rozpowszechniana informacja, że Putin zaatakował Ukrainę bez powodu. Ukraińcy "kochają" Rosjan i Polaków tą samom "miłością", więc Putin zapobiegł mordowaniu Rosjan!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #224 : 21-05-2024, 11:37 » |
|
Niedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański. Jak można interpretować te FAKTY.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #225 : 29-08-2024, 13:29 » |
|
Szef MSZ Ukrainy Dmytro Kuleba napluł na Polaków nazywając ?terytoriami ukraińskimi? obszar Lubelskiego, Podkarpacia i Małopolski. Widać 100 miliardów, które pisiory lekką rączką dały Ukrainie i niewiarygodny socjał dla uchodźców z terenów nie objętych wojną to za mało. Wincyj, wincyj, dużo wincyj, trzeba wszystko oddać. Ale spoko, wtedy też oplują.
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #226 : 01-09-2024, 15:05 » |
|
Niedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański. Jak można interpretować te FAKTY. Usilnie staram się nie zabierać głosu w innych sprawach, ale na ten temat chciałbym się wypowiedzieć, bo może komuś się przyda. Nie rozumiem jak można myśleć, że ktoś 25 razy mniejszy może być zagrożenie. No ludzie mają różne FOBIE, dla wielu pijawki są tak straszne, że nie mogą na nie patrzeć, a ja bez problemu mógłbym przyjąć pijawki na nos (taką mam potrzebę), ale jest ryzyko, że mogą trafić do oka. Rosja nie napadnie na NATO, bo nie ma w tym żadnego interesu. Jeżeli ktoś twierdzi, że musimy mieć najsilniejszą armie w Europie to to są "horrendalne idiotyzmy" (używając języka pana Glapińskiego) Poglądy można mieć różne, ale z powodu takich idiotyzmów wydajemy o 100 miliardów za dużo na wojsko, zadłużamy przyszłe pokolenia, a dla obecnie młodych największym zagrożeniem jest to, że jeżeli będą na emeryturze to nie będzie miał kto pracować na emerytury. Każdemu się wydaje, że sobie odkłada na emeryturę w ZUS-e, niestety jest to błędny sposób myślenia, bo w ZUS-e nie ma ŻADNYCH pieniędzy, są tylko zapisy. Ja oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW, a fakty są jednoznaczne. Nie wiem jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dał się wpuścić " maliny" i bierze udział w tym BARBARZYŃSTWIE. Na Ukrainie jest bitwa o Tajwan, to jest w interesie USA, a wbrew interesom Europy. "ciemny lud" zarządzający Europą szkodzi sobie, ponosi koszty i jest z siebie zadowolony.
|
|
|
|
|
|
|
Udana
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Miejsce pobytu: Wrocław
|
|
« Odpowiedz #227 : 06-09-2024, 08:43 » |
|
Szef MSZ Ukrainy Dmytro Kuleba napluł na Polaków nazywając ?terytoriami ukraińskimi? obszar Lubelskiego, Podkarpacia i Małopolski. Widać 100 miliardów, które pisiory lekką rączką dały Ukrainie i niewiarygodny socjał dla uchodźców z terenów nie objętych wojną to za mało. Wincyj, wincyj, dużo wincyj, trzeba wszystko oddać. Ale spoko, wtedy też oplują.
Oj tam, oj tam! On się tylko przejęzyczył. Tak Go tłumaczył Radziu, który tam był i słyszał. Tej dziewczynie, która zadała pytanie o Wołyń, ponoć wyłączyli mikrofon i ona już nie mogła zareagować. Tak przynajmniej pisali uczestnicy siedzący obok.
|
|
|
|
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #228 : 06-09-2024, 11:00 » |
|
Ja oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW, a fakty są jednoznaczne. Nie wiem jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dał się wpuścić " maliny" i bierze udział w tym BARBARZYŃSTWIE. Na Ukrainie jest bitwa o Tajwan, to jest w interesie USA, a wbrew interesom Europy. "ciemny lud" zarządzający Europą szkodzi sobie, ponosi koszty i jest z siebie zadowolony.
Ukraina zajęła sporą część Rosji. Na początku był to szok i kłopot dla Putina, ale tak naprawdę, co oznacza, że Ukraina może samodzielnie okupować część Rosji. Mnie się wydaje, że nawet najciemniejszy "ciemny lud" powinien zrozumieć, że Rosja jest słaba i nie napadnie na NATO. Propaganda Amerykańska (KORPORACJA MEDIALNA) głosi, że za 5 lat może Rosja się odbudować i napaść na NATO. W czasie Związku Radzieckiego Rosja chciała założyć bazę wojskową na Kubie, ale Amerykanie zablokowali statki i nie dopuścili Rosjan na Kubę. Obecnie Amerykanie by chętnie założyli bazę wojskową z bronią atomową na ROSYJSKIM Krymie, więc to barbarzyństwo toczy się o odebranie Rosji Krymu. Chiny chcą odzyskać Tajwan, więc Amerykanie musieli by opuścić Tajwan. Ja uważam, że do tego dojdzie i wtedy Amerykanie nie będą jedynym hegemonem. To barbarzyństwo na Ukrainie jest po to.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #229 : 06-09-2024, 17:44 » |
|
Nie rozumiem, co ma wojna Ukrainy z Rosją z Tajwanem.
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #230 : 07-09-2024, 11:31 » |
|
Chiny chcą odzyskać Tajwan, więc Amerykanie musieli by opuścić Tajwan. Ja uważam, że do tego dojdzie i wtedy Amerykanie nie będą jedynym hegemonem. To barbarzyństwo na Ukrainie jest po to.
Cały Świat jest globalną wioską i wszystko jest powiązane. Amerykanie są hegemonem tej wioski. Na Tajwanie mają swoje bazy wojskowe i to im daje przewagę nad Chinami i mają dominację militarną nad Azją. W tej Światowej wiosce rządzą Amerykanie, bo mają najsilniejszą armię i gospodarkę, ale Chiny depczą im po piętach i w najbliższej przyszłości ich przegonią i będą chciały włączyć Tajwan do Chin, a to w RADYKALNY sposób zmieni sytuację. Gdyby odebrali Rosji Krym i założyli bazę wojskową z bronią atomową to by zwiększyli swoją pozycję nad globalną wioską, bo w łatwy sposób wycelowaliby jakąś bombką w Moskwę, a słaba Rosja nie potrafiłaby adekwatnie odpowiedzieć.\ Włączenie "ciemnego ludu" zarządzającego Europom do swoich celów zwiększa ich siłę i sprawczość. Jak w każdej wiosce zdarzają się konflikty, ale obecny konflikt jest spowodowany przez oligarchów zachodniej Ukrainy, bo poprzez zorganizowanie wiecu PODEPTALI demokrację i odsunęli władzę wybraną w demokratyczny sposób. Europa znalazła sposób rozwiązania tego konfliktu w porozumieniach mińskich. Te porozumienie nie zostało zrealizowane przez Ukrainę, bo prawdopodobnie Amerykanie podpowiedzieli, że będziemy waz zbroić i przy naszej pomocy odzyskacie Krym.
|
|
« Ostatnia zmiana: 07-09-2024, 11:53 wysłane przez Mbogdan »
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #231 : 07-09-2024, 13:32 » |
|
Ukraina zajęła sporą część Rosji. Na początku był to szok i kłopot dla Putina, ale tak naprawdę, co oznacza, że Ukraina może samodzielnie okupować część Rosji. Mnie się wydaje, że nawet najciemniejszy "ciemny lud" powinien zrozumieć, że Rosja jest słaba i nie napadnie na NATO. Propaganda Amerykańska (KORPORACJA MEDIALNA) głosi, że za 5 lat może Rosja się odbudować i napaść na NATO.
Każdy kto potrafi liczyć do 100-u powinien wiedzieć, że 25 jest większe od 1, jest większe o 25 razy. 25 razy mniejszy kotek nie może zagrozić tygrysowi 25 razy większemu. Niedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański. Jak można interpretować te FAKTY.
Niedawno był w Polsce dawny premier Wielkiej Brytanii i udzielił wywiad. Ja zawsze zwracam uwagę na FAKTY: Powiedział, że państwa NATO są 25 razy większe od Rosji (gospodarczo). Powiedział, ze Rosja na Ukrainie straciła 1/3 swojego potencjału, a nie zginął ani jeden żołnierz Amerykański. Jak można interpretować te FAKTY.
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #232 : 14-09-2024, 14:46 » |
|
W krajach cywilizowanych nie ma kary śmierci, nawet dla wielokrotnych morderców z największym okrucieństwem, taki zbrodniarz ma zapewniony wikt i opierunek do końca życia.
Nie potrafię zrozumieć, dlaczego "ciemny lud" zarządzający Europom "swoim pomaganiem Ukrainie" MORDUJE codziennie mnóstwo niewinnych osób.
Nie potrafię zrozumieć jak to jest możliwe, że "ciemny lud" zarządzający Europom dopuszcza się takiego BARBARZYNSTWA
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #233 : 29-09-2024, 15:13 » |
|
Takie powiedzenie: nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Powodzie były i będą, ostatnia powódź wyrządziła więcej szkody jak wojna w Ukrainie.
Żeleński musi się spieszyć, bo "ciemny lud" zarządzający Europom już zrozumiał o co chodzi. W Polsce nie mówi się o porozumieniach mińskich, ale w Niemczech ten temat powinien być znany chociaż dla części społeczeństwa.
Wczoraj pan premier Miller mówił o czystkach etnicznych stosowanych przez obecnych banderowców ( ja wcześniej pisałem o tym). Takich banderowców nie można wpuszczać do Europy.
Jeżeli ktoś mówi, że Ukraina musi najpierw rozliczyć się z Wołynia żeby wejść do Europy to jest uważany za zwolennika Putina. Ja nie rozumiem jak można być takim kretynem.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #234 : 30-09-2024, 07:57 » |
|
Tu też mi jedna rzecz nie daje spokoju. W czasie II Wojny Światowej dużą cześć Armii Czerwonej stanowili Ukraińcy. Czy to byli nasi bracia, czy ruskie kacapy? Powoli zbliżamy się do zawarcia przegranego dla Ukrainy pokoju, pewnie tymczasowego, ale zawsze. Po czym można wnioskować? Internetowi wojownicy, co chcieli wgniatać Putina w ziemię, przytkali się i siedzą cicho.
|
|
|
|
|
|
|
|