Niemedyczne forum zdrowia
12-12-2024, 01:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź

Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 11 12 [13]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ukraina i wariacje na temat demokracji.  (Przeczytany 124318 razy)
Piotr

MO: nie stosuję
Wiedza:

« Odpowiedz #240 : 26-11-2024, 14:13 »

Rosja wchodzi teraz w Ukrainę jak w masło. Zajmuje tereny najszybciej od początku ataku. Celowo zintensyfikowali działania, żeby uzyskać przewagę w negocjacjach jeszcze zanim Trump zostanie prezydentem.
Mbogdan

MO: 2010
Wiedza:
Miejsce pobytu: Myszków

« Odpowiedz #241 : 28-11-2024, 15:36 »

Wczoraj pan premier Donald Tusk powiedział, że Rosja jest KARŁEM gospodarczym i finansowym. Rosja jest największym terytorialnie państwem na Świecie, ale jest 10 razy mniejsza GOSPODARCZO od UE, i 25 razy mniejsza od państw NATO. Jakim trzeba być kretynem, kłamcom żeby głosić propagandę: musimy się zbroić, żeby odstraszyć Rosję.

PIS zwiększył wydatki na wojsko do 4% PKB, a PO musi przebić tą głupotę i zwiększyli wydatki na wojsko do 4,7 %.
Nie rozumiem jak można się chwalić, że jesteśmy PRYMUSEM, bo moja ocena jest taka, że jesteśmy prymusem w GŁUPOCIE.
Rosja jest karłem gospodarczym, więc nie jest zagrożeniem dla Polski, zwiększanie wydatków na wojsko to ZMARNOWANE pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Możemy zwiększyć wydatki na wojsko do 10%, a Putin podeśle nam rakietę taką jak znaleźliśmy pod Bydgoszczą, ale tym razem na Warszawę i UZBROJONĄ.
Mbogdan

Wiedza:

« Odpowiedz #242 : 29-11-2024, 12:12 »

Odp: Ukraina i wariacje na temat demokracji.
? Odpowiedz #4 : 26-02-2014, 13:53 ?
Cytat
Cytat od: BogdanCybulski  26-02-2014, 11:35
Janukowycza wybrali sami Ukraińcy. Dostał ok 49 % głosów. To taka wariacja na temat wyborów i ich skutków.
I być może teraz by tak wybrała, wątpie żeby ludzie będący na Majdanie reprezentowali całość narodu.
Jakość nie zauważyłem obchodów 10-tej rocznicy Majdanu i nie wiem, czy ja straciłem przytomność, czy oligarchowie zachodniej Ukrainy nie chcą przypomnieć co jest przyczyną obecnego barbarzyństwa. Bardzo chętnie chciałbym sobie przypomnieć, co mówili i kto ich wspierał.

Już wcześniej pisałem, że organizatorzy i ci co wspierali Majdan powinni pierwsi iść na front. Nie zginęło by tyle niewinnych ludzi.
« Ostatnia zmiana: 09-03-2

Ja oceniam rzeczywistość na podstawie FAKTÓW. Ja rozumiem, że większość obywateli nie miała możliwości oglądania majdanu tak jak ja, więc oceny każdy może mieć inne, bo propaganda rusoboficzna jest POWSZECHNA dlatego jest to barbarzyństwo.

Pewnie jest wiele osób, które nie rozumieją mojego poglądu w tym temacie, ale ja przedstawiam FAKTY i na podstawie faktów postrzegam rzeczywistość, na mnie propaganda nie działa. Papież ma podobne zdanie i ostatnio mówił, że to barbarzyństwo w Ukrainie to jest HAŃBA całej ludzkości.
Mbogdan

Wiedza:

« Odpowiedz #243 : 30-11-2024, 11:01 »

Według Angeli Merkel Rosja nie powinna wygrać toczącej się od lutego 2022 r. wojny. — To nie jest tylko w interesie Ukrainy, ale także w naszym interesie, aby Putin nie wygrał tej wojny — powiedziała na antenie telewizji. Dodała, że sama, jako kanclerz, zrobiła wszystko, aby zapobiec takiej eskalacji konfliktu. We wcześniejszej rozmowie z "Der Spiegel" podkreślała, że Putin na początku swojej prezydentury nie miał zamiaru atakować Ukrainy. Jego plany, jej zdaniem, kształtowały się przez lata, m.in., pod wpływem działań Zachodu.

Co Angela Merkel sądzi o Polsce. Była kanclerz wspomina spotkanie z Lechem Kaczyńskim

Strony: 1 ... 11 12 [13]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!