Niemedyczne forum zdrowia
24-04-2024, 14:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Żelatyna  (Przeczytany 5546 razy)
Sweeney
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 41
MO: 05.2013
Wiadomości: 48

« : 13-04-2014, 16:39 »

Czy sklepowa żelatyna nadaje się do spożycia czy to raczej syfik?
Zapisane
Sweeney
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 41
MO: 05.2013
Wiadomości: 48

« Odpowiedz #1 : 04-05-2014, 11:50 »

Poczytałem to co dostępne. Wniosek - Mistrz nie bez powodu podał przepis na zrobienie wywaru kolagenowego.
Zapisane
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« Odpowiedz #2 : 22-06-2014, 21:16 »

Cytat
to raczej syfik?
Raczej syfik.
Zapisane
Antaress
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 06.2013
Wiedza:
Skąd: Skoczów
Wiadomości: 229

« Odpowiedz #3 : 22-06-2014, 21:41 »

Robiłam w ostatnich dniach konfiturę z truskawek, nie dodając żelatyny ani temu podobnych mieszanek. Wyszła nieco rzadsza, ale w smaku znakomita. Polecam nie dodawanie tego składnika do czegokolwiek, bo nie jest potrzebne!
Zapisane
Kalina
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 08.03.2009
Wiedza:
Skąd: lubuskie
Wiadomości: 992

« Odpowiedz #4 : 23-06-2014, 14:03 »

Do truskawek dodawałam agrestu(20%), to trochę zagęszcza, w smaku bardzo dobry dżem.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!