Niemedyczne forum zdrowia
30-03-2020, 20:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Radiobiosłone --> www.radiobioslone.pl
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaja na śniadanie  (Przeczytany 35606 razy)
Nówka
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 53
MO: 4.11.2014-ok.2120
Wiadomości: 37

« Odpowiedz #40 : 30-10-2014, 14:07 »

Na pewno nie zrażę się do diety/sposobu odżywiania przez ludzi ją stosujących;) Na razie wydaje mi się tym czego być może szukałam i chciałabym jak najwięcej się dowiedzieć. Może trochę na skróty:) Widzę po prostu że wątki nie są czysto informacyjne, ale też trochę takim paplaniem, więc chciałam popaplać o składzie - pewnie lenistwo.
Zapisane

Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,
a miłości bym nie miał,
stałbym się jak miedź brzęcząca
albo cymbał brzmiący.
1 Kor 13,1
Gonzalez
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 11.2012
Wiadomości: 86

« Odpowiedz #41 : 17-07-2015, 11:00 »

Ciekawa propozycja jajeczna:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sniadania/wrapy_z_omletow_ziolowych/przepis.html
Zapisane
Udana
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 54
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 1.228

« Odpowiedz #42 : 17-07-2015, 12:41 »

No ciekawa, tylko ze smażeniem takich cienkich omletów może być kłopot, tzn. z przewracaniem.
Zapisane

Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...
VVV
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 651

« Odpowiedz #43 : 17-07-2015, 14:21 »

Na ulicy to wygląda tak:
 https://www.youtube.com/watch?v=4a6Q7cSCj-A
Ten chrupek to może być także wysmażona na chrupiąco świńska skóra.

Zapisane
Gonzalez
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 11.2012
Wiadomości: 86

« Odpowiedz #44 : 17-07-2015, 17:51 »

Udana, dobrą patelnię potrzebujesz. Przewracasz omleciki rękami. Poczytaj sobie może komentarze na blogu. Są tam też zdjęcia.
Zapisane
Udana
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 54
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 1.228

« Odpowiedz #45 : 20-07-2015, 10:19 »

Patelnię mam dobrą.
VVV z mąką to nie problem...ale w tym przepisie są same jajka i dlatego jest atrakcyjny.
Zapisane

Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...
VVV
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 651

« Odpowiedz #46 : 20-07-2015, 11:30 »

Sztuczka jest sprytna. Po pierwsze do jaj dodaje się mleka (lub wody) by rozcieńczyć i by omlet był cieńszy, po drugie nie za gorąca patelnia, po trzecie w trackie omlet się częściowo roluje i powstałą wolną przestrzeń znowu zalewa i tak kilkakrotnie do skutku.

Może przewracanie jest przereklamowane, może lepiej jednostronnie, ale cienko.

http://s17.postimg.org/7lhnslo27/omlet_rolowany.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=lclhzwuvxNw#t=165
Zapisane
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!