Niemedyczne forum zdrowia
26-04-2024, 22:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rybka, kurka? Nie, dziękuję. Wolę świnkę.  (Przeczytany 4687 razy)
Dusiu70
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 01.09.2011 Niestety nieregularnie
Wiedza:
Skąd: Skątowni
Wiadomości: 937

« : 06-08-2014, 13:46 »

http://www.tvp.pl/szczecin/nasze-programy/relacje-felietony/wideo/wieprzowina-na-naszych-stolach/16276801
Wieprzowina na naszych stołach. Do obejrzenia ciekawy materiał z Kołobrzegu.
Zapisane

(20)Gdzie jest mądry? Gdzie uczony? Gdzie badacz wieku tego? Czyż Bóg nie obrócił w głupstwo mądrości świata? (21) Skoro bowiem świat przez mądrość swoją nie poznał Boga w jego Bożej mądrości, przeto upodobało się Bogu zbawić wierzących przez głupie zwiastowanie. (1Kor)
Dużagosia
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 476

« Odpowiedz #1 : 06-08-2014, 17:35 »

Piękna sprawa, tylko dlaczego stosują olej?
Zapisane
Machos
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 01-04-2007
Skąd: Skierniewice
Wiadomości: 2.302

WWW
« Odpowiedz #2 : 06-08-2014, 19:20 »

Piękna sprawa, tylko dlaczego stosują olej?

O smalcu nikt się nie wypowiada, żeby, jak sami mówią, nie było za ciężko, w domyśle, zbyt dużo tłuszczu – "winowajcy otyłości", no i "winowajcy podwyższonego, chorobotwórczego cholesterolu". Promując to zdrowe, tylko chude mięso wieprzowe, żeby nie stracić pacjenta, który panicznie przecież boi się tłuszczu, nic nie gotują i nie smażą na smalcu, nota bene, pochodzącym właśnie z tego mięsa. Skupiają się tylko na białkach pełnowartościowych, aminokwasach egzogennych, przyswajalności żelaza lepszej niż z roślin, witaminach z grupy B.

Tylko raz w programie pada zdanie o smażeniu na smalcu, ale i na innych tłuszczach. Zagadkę o używaniu olejów rozwiązuje kucharz – złamać stereotyp tłustej i ciężkiej wieprzowiny na "zdrową i lekką". Smalec jakoś w ten obraz nie wpisuje się najlepiej bohaterom programu, więc wedle propagandy smażą i gotują na tych "zdrowych" olejach.

Jeden serca gotuje na wodzie, i tak przygotowane konsumuje, a jak myślicie, dlaczego? Na pikniku dowiedział się, że serca są lepsze na oleju, tylko ciekawe, czy spróbuje w domu?  
« Ostatnia zmiana: 06-08-2014, 19:32 wysłane przez Machos » Zapisane

Zamiast się badać, lepiej wypić miksturę oczyszczającą, najlepsze świadectwo badania organizmu, które w przypadku istniejących chorób widać po objawach. Machos.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!