Piękna strona zła

Zaczęty przez Mistrz, 07-03-2015, 11:57

Mistrz

Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Gibbon

Telepatia, miałem zamiar zapytać Mistrza co warto w tym temacie poczytać.

scorupion

W niezłym gnoju tapla się ten drugi świat. Na Ziemi przynajmniej śmierć może być wybawieniem, a jeśli tam trwa życie wieczne, to komuś coś mocno się pomerdało. Do kitu z takim porządkiem wszechświata. Nadzieja, że po śmierci będzie identycznie jak przed narodzeniem, czyli ciemność i brak świadomości.

Gibbon

To odnośnie tej książki czy ogólnie?

scorupion

Książka traktuje o tamtym świecie.
Znany nam świat jest pięknie, harmonijnie zbudowany, jest ciąg przyczynowo-skutkowy, coś wynika z czegoś, jest logika, są prawa fizyczne, które obowiązują wszystkich i wszędzie, a tam się nic kupy nie trzyma. Lipa po prostu.

Gibbon

Jak tylko zobaczyłem "Hermanito" od razu mi się przypomniało, że już to kiedyś czytałem. Kilka lat temu chyba przewinęła się ta pozycja na forum.

Przy okazji zapytam Mistrza o książki Artura E.Powella: Ciało astralne / przyczynowe / mentalne / eteryczne. Czy zna je mistrz? Warte są przeczytania?

Mistrz

CytatPrzy okazji zapytam Mistrza o książki Artura E.Powella: Ciało astralne / przyczynowe / mentalne / eteryczne. Czy zna je mistrz? Warte są przeczytania?
Przeczytałem, ale do mnie one nie trafiają. Nie, że to same bzdury, ale z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.

Gibbon

Dziękuję, dobrze wiedzieć bo w tym temacie oddzielić ziarna od plew nie potrafię.

Magdamagdalena

Bardzo ważne świadectwo i ostrzeżenie.
Przypomniała mi się przy okazji historia Annelise Michel i zastanawiam się, czy jej objawienia również nie pochodziły od złego. Niestety, jej historia nie skończyła się dobrze.

scorupion

Można by zrobić plebiscyt, który świat porypany jest bardziej hehehe.

Marcin

Ta pozycja potwierdza powiedzenie "im dalej w las tym więcej drzew".
=>  "Dziewięć dziesiątych naszego życia polega na zdrowiu"

Hroma

Czy czytał Pan książki Roberta Monroe?
Zwolennik i propagator.

Mistrz

Tak, i inne pierdoły też czytałem.

scorupion

A ja aktualnie czytam "Kot czarownicy" z podtytułem demon osobisty.

Zosia_

A jak jest z radiestezją? Można z niej bezpiecznie korzystać?

scorupion

Nie bardzo, mnie nerwy porządnie telepnęły, kiedy trzech radiestetów wyznaczyło siatkę i przebieg żył w innych miejscach. Ale kasę wzięli. Potem wytłumaczyłem sobie, że oni odwalili kawał porządnej roboty, tylko ja mam żyły wędrujące.

Zosia_

Ale nie mówmy o naciągaczach, nie takie zagrożenia mam na myśli. Kiedyś głównie radiesteci wyznaczali miejsca kopania studni, to rzemieślnicy nie czarownicy.
Pytam raczej w związku z artykułem o zagrożeniach duchowych.

scorupion

Jacy naciagacze, wszyscy przeświadczeni o swoich umiejętnościach. Jeden z nich stawia diagnozy wahadełkiem i leczy ziołami, drugi buduje piramidy i odpromienniki, z trzecim nie mam kontaktu, ale też był mocno zaangażowany.
Weź trzech nienaciągaczy i niech niezależnie wyznaczą siatkę i przebieg żył. Jeśli pomiary się pokryją, stawiam dobrą kolację.
Z tym co leczy miałem ciekawą rozmowę, bo oczywiście skorzystałem i z jego usług zdrowotnych, kiedyś zdesperowany ze wszyskiego korzystałem. Ale, że jestem z natury sceptyczny zaproponowałem, żeby po zbadaniu wahadełkiem wybrał do wypicia jedną z dwóch szklanek wody. Pierwsza była czysta, druga z silnym środkiem przeczyszczającym. Nie znalazłem niestety zrozumienia.

Opiotr

CytatWeź trzech nienaciągaczy i niech niezależnie wyznaczą siatkę i przebieg żył. Jeśli pomiary się pokryją, stawiam dobrą kolację.
Do tego nawet nie trzeba być radiestetą u mnie na budowie jest paru co dokładnie określają co gdzie jest w ziemii jak kopiemy wykopy pod kable żeby czegoś nie pozrywać. Sam nawet próbowałem i kable pod ziemią wykrywam bezbłędnie wystarczy lużno trzymać zwyczajne druty miedziane i się pięknie schodzą lub rozchodzą.
"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers

scorupion

To ty z kumplami spokojnie możecie w ruską ruletkę grać.