Dosalanie limfy i zakwaszanie żołądka.

Zaczęty przez scorupion, 04-06-2016, 09:30

scorupion

Myśleliście, że umarłem? Jeszcze nie hehehe, chociaż każdy dzień to jakby bliżej do zejścia z tego głupiego i całkowicie pozbawionego sensu świata.
Po okresie burzy i naporu z totalnym odkwaszaniem, gdzie wykorzystywano siedemnaście odmian wody  i jeszcze coś tam, aż earth zżółkł niczym morela, przyszedł czas na zakwaszanie. Tym razem tylko żołądka, bieda jakaś. Oprócz tego ludzie przyzwoici noszą przy sobie sól i co jakiś czas dosalają limfę, ssąc krzyształki.

Przy okazji głupawek chciałbym przestrzec, szczególnie neofitów, przed idealizowaniem mikstury. Pomaga na wiele, ale nie na wszystko i jak ropa wylewa się do otrzewnej to pędzimy do szpitala, a nie zmniejszamy dawkę. Ropa jest tylko przykładem, podobnych przypadków bywa znacznie więcej. Czyli trzeba być czujnym.

A osobom cierpiącym na niewyjaśnione dolegliwości polecam bardzo bliskie przyjrzenie się swojemu kręgosłupowi i ogólnie układowi ruchu, Stamtąd często pochodzi zło. Niestety, nie ma fachowców od całościowego ogarnięcia tego tematu. Masażysta może do usranej śmierci masować bolący mięsień, a pominie złogi odłożone na kości pół centymetra obok, nastawiacze ustawiają kręgi nie interesując się, że spięte mięśnie wywalą je ponownie itd, itp. Ciemność tu widzę.

Gibbon

Już byłem pewien, że wyzdrowiałeś i "tyle widzieli".

CytatOprócz tego ludzie przyzwoici noszą przy sobie sól i co jakiś czas dosalają limfę, ssąc krzyształki.
Jeżeli to Ziębosól w Ziębosolniczce to ja bym nie lekceważył potęgi mocy.

Udana

Cytat: Scorupion w 04-06-2016, 09:30
aż earth zżółkł niczym morela
Naprawdę chłop się zabije!
A o Tobie  Scorupionie myślałam żeś wyzdrowiał i znikł rozkoszując się zdrowiem. :)
O kręgosłupie mógłbyś więcej?
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

scorupion

Earth do spółki ze Spoko nawalają betainę, earth ma nadzieję, że dzięki temu odżółknie po totalnym odkwaszaniu, a Spoko zmieni paradygmat na temat białka i odżywiania według Korżawskiej. A jako ciekawostkę mogę podać, że druga z naszych byłych wielokrotnych medalistek podała informację, że aloes używany dłużej niż trzy miesiące, powoduje przyśpieszenie nowotworzenia w organizmie.

Z kręgosłupem, zgodnie z moim doświadczeniem jest tak, że przesuniecia kręgów potrafią dawać niewiarygodne objawy, które są leczone objawowo długo i bezskutecznie. Dopiero co temu widziałem przypadek, gdy opuchlizna twarzy, powiek, szyi, barków zniknęła w ciągu kilku minut, po nastawieniu kręgu piersiowego. Wydaje mi sie, że za przewlekłe zmęczenie mogą odpowiadać zrotowane kręgi w odcinku lędźwiowym, bo że za hemoroidy to jestem pewien. Podobnych przypadków jest mnóstwo.
Teoretycznie masaż i rozluźnienie mięśni powinny powodować powrót kręgów na swoje miejsce, ale w wielu przypadkach tak nie jest, Trzeba połączyć obydwa zabiegi. Na dodatek potem wzmacniac i rozciągać mięśnie, a i tak rotacje nawracają i trzeba powtarzać operacje na nowo.
Do tego dochodzą złogi odłożone na okostnej, które powodują bóle daleko od miejsca odłożenia się złogów. Też te bóle często są niezrozumiałe i nie do ogarnięcia, jeśli ktoś nie zna charakterystycznych punktów, gdzie złogi się zbierają. Ktoś, kto ma o tym pojęcie, mógłby taką mapę sporządzić, ja z taką sie jeszcze nie spotkałem. Te złogi trzeba rozpędzać mocnym uciskiem, o ile jeszcze dadzą się jeszcze rozpędzić i jeżeli bóle powracają, po jakimś czasie uciskanie powtórzyć.

Melinda

Skorupion, tyle mądrości zapodałeś, że trudno ogarnąć, ale jak odcedzić to co wyżej, czyli Eartha i Spoko, to ciąg dalszy jest bardzo mądry. Czyli chodzi mi o kręgosłup. Mam właśnie zrotowane kręgi w odcinku L-S, jak medycyna opisała. Pozostaje mi umówić się kiedyś do Mistrza, jeżeli mnie przyjmie, ale mam dość daleko, no i myślę, że trzeba na dłużej.
Dwa razy w tym roku, kręgosłup 'położył' mnie do łóżka; myślałam, że to brzuch i jelita, ale prześwietlenie wykazało co wyżej. Muszę to przyjąć do wiadomości, a ciągle myślałam- brzuch i brzuch.
Przyjmuj z godnością co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się przymiotów młodości.

scorupion

Za bóle brzucha i jelit mogą odpowiadać też złogi odłożone na kościach miednicy.
Na razie zafunduj sobie kilka masaży, ale u kogoś kto mocno masuje, a nie głaszcze i robi chmurę za pomocą laserów, fal uderzeniowych i pola magnetycznego.

Melinda

Tak zrobię. Jestem umówiona w przyszłym tygodniu. Tylko czy masażysta będzie odpowiedni, to się okaże.
Przyjmuj z godnością co ci lata doradzają, z wdziękiem wyrzekając się przymiotów młodości.