Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Starosłowiański masaż brzucha

Zaczęty przez Grzegorz_dmb, 30-06-2016, 17:02

Grzegorz_dmb

Czy metoda rozluźniania napięć układu trawiennego poprzez ucisk/masaż rejonów brzucha zwana jako "starosłowiański masaż brzucha" albo "techniki wisceralne" może być stosowana jako uzupełnienie metod prozdrowotnych Biosłone? Co o tym sądzi Mistrz?

Tutaj więcej informacji o tej metodzie:

https://www.youtube.com/watch?v=rl-4ziGkrW8

Tashideley

Ja jestem bardzo tą metodą zainteresowana, ale problemem jest znalezienie odpowiedniego terapeuty.
Jeśli ktoś wie, kto wykonuje taki masaż w Krakowie lub okolicach, to proszę o informację.
Mając zdrowie we własnych rękach już od paru lat zdaję sobie sprawę z tego, że odpowiednia dieta to nie wszystko - bardzo ważna jest też psychika i często uzdrowienie jest opóźnione z powodu blokad i napięć w ciele, które dobrze jest zniwelować m.in. tego typu masażem.

Grzegorz_dmb

Z tego co się orientuję, to ten masaż można wykonywać samemu - jest dostępna książka pana Batkiewicza z odpowiednimi instrukcjami. Tylko nie wiem, czy jest to metoda prozdrowotna, czy raczej poganianie organizmu do zdrowienia. W tym filmiku też jest mały instruktaż.

ArtComp

Dzisiaj w NTV pojawiła się rozmowa z Władysławem Batkiewiczem nt. książki o tym tytule.
| ZZO | DP | MO | KB | OJ | SO | GBG | SB

Tashideley

Bardzo ciekawa rozmowa, jak zwykle zresztą w NTV.
Z tym poganianiem to już chyba obsesja jakaś - może lepiej skupić się na tym, żeby na siłę nie spowalniać procesu zdrowienia i po prostu świadomie wybierać metody, co do których ma się osobiste przekonanie?

Bonk

CytatZ tym poganianiem to już chyba obsesja jakaś - może lepiej skupić się na tym, żeby na siłę nie spowalniać procesu zdrowienia i po prostu świadomie wybierać metody, co do których ma się osobiste przekonanie?

Zgadzam się z Tobą. Jak to mówi mistrz, po pierwsze nie szkodzić - i tego się uczmy. Z poganianiem wg mnie jest też tak, że koncentrujemy się wtedy mocno na braku zdrowia, a za tą uwagą podąża pewna energia.

Lukre

Czy ktoś z forumowiczów zastosował ten masaż? 
"Normalność to iluzja. To, co jest normalne dla pająka... jest chaosem dla muchy..." M. Addams