Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

"Pchli targ?"

Zaczęty przez Yuppie, 15-07-2016, 19:00

Yuppie

Co sądzicie o tym, aby stworzyć dział, który będzie zawierał ogłoszenia wymiany (np. jedynie barterowej), towarów nadających się do spożycia, wg Naszych, powiedzmy "norm". Można by do tego dołączyć opiniowanie (skalowanie zadowolenia) - to forum jest dosyć wybredne. Następnie opatrzyć naklejką i najlepsze z nich, mogłyby na stałe dołączyć do sklepu.

Dorzucę takie modne hasło: wspierajmy polskich rolników, rzemieślników itd.

Brer

Myślę, że wymiana barterowa jest bardzo dobrym pomysłem.
Większość z nas coś hoduje i przy obfitszych plonach chętnie wymieniłby się na równie "swojski" produkt.

Kozaczek

Yuppie, jesteś wspaniała! Bardzo dobry pomysł.

ArtComp

Ja chętnie mogę kupować ocet jabłkowy od Udanej.
Albo Udana dogadaj się na barter z Poziomkiem, tak żeby Twój ocet był od razu dostępny w sklepie Biosłone :)
| ZZO | DP | MO | KB | OJ | SO | GBG | SB

Udana

Cytat: ArtComp w 18-07-2016, 08:24
Ja chętnie mogę kupować ocet jabłkowy od Udanej.
Albo Udana dogadaj się na barter z Poziomkiem, tak żeby Twój ocet był od razu dostępny w sklepie Biosłone :)
Robię ocet prawie non stop ale ledwo mi starcza dla rodziny, znajomych, na prezenty. Mam kiepskie warunki lokalowe niestety i hurtowo nie dam rady.
Ostatnio znalazłam słoik z 2014 (ocet jest pyszny) i ucieszyłam się jak dziecko, bo czekam obecnie na dostawę papierówek.

No to mnie nie pocieszyłaś - ale oczywiście rozumiem.  //ArtComp
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Anima Libera

Bardzo podoba mi się ten pomysł. Sama mam pół hektara działki, na której rośnie zatrzęsienie wszelkich skarbów natury. Co roku mamy urodzaj i uszczęśliwiam tymi skarbami bliższych i dalszych znajomych. Do tego własna produkcja nalewek, win, octów, maceratów, zakwasów. Oczywiście wszelkie dobra ekologiczne i szczęśliwe :). Chętnie powymieniałabym się na zasadzie barterowej.

Kamil

Chcecie takie coś jako dział na forum, czy preferujecie jakąś inną formę?

Anima Libera

W ostatnim dziale forum - tematy niezwiązane z nurtem Biosłone mogłaby się pojawić dodatkowa zakłada z nazwą "pchli targ". W tej zakładce mógłby być podział na poszczególne miasta. Jesli nie miasta to np: wątki "poszukuję, oferuję". Coś w tym stylu.