Aktualności:

Sklep Biosłone --> wejdź

Kupować polskie

Zaczęty przez scorupion, 01-02-2017, 13:57

scorupion

ArtComp

Do kompletu i/lub uzupełnienia ww. jest aplikacja dostępna na Androida Polskie Marki 2.0.
| ZZO | DP | MO | KB | OJ | SO | GBG | SB

Luciano

Repolonizacja przedsiębiorstw, akcje zwiększające świadomość na temat narodowości kapitału- cieszy mnie ten trend! Wydaje mi się jednak, że w niektórych sektorach należy dać jeszcze czas polskim firmom. Mam na myśli choćby banki, w których dominuje polski kapitał. Niektóre mają zaplecze technologiczne daleko w tyle za zagraniczną konkurencją (BOŚ), inne bombardują wysokimi kosztami (PKO). Nie wiem jaki poziom trzymają polskie firmy produkujące sprzęt elektroniczny. Dla kontrastu napiszę, że posiadam trochę sprzętu firmy Samsung i jestem bardzo zadowolony. Jestem jednak dobrej myśli i sądzę, że nie minie wiele czasu zanim polskie firmy dogonią zagraniczne marki tam, gdzie jeszcze tego nie zrobiły. Będę dalej monitorował sytuację i wspierał polski kapitał, tam gdzie to możliwe.

Aplikacja na telefon od dziś idzie w ruch!
Lepiej się z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.

scorupion

Zwróciłbym też uwagę na tę przysłowiową babę ze wsi, przy odrobinie chęci można na lokalnych rynkach wyszukać stałych dostawców wiejskiego nabiału, wędlin, warzyw, owoców i przetworów. Ja takich mam i wszyscy są zadowleni.

Luciano

To powinno rozumieć się samo przez się. Oby tylko coraz więcej pojawiało się nam takich lokalnych dostawców.
Lepiej się z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.

Betti

Popieram inicjatywę. Po co mamy wspierać zagraniczne marki, skoro przez nie te nasze, rodzime upadają.