Slu
|
|
« : 29-06-2018, 22:55 » |
|
Witam od 2 Lat mam Candide i pare innych bakteri przez co stany zapalne itp, wyczytałem na forum że ktoś polecał kiszoną kapuste w celu uzupełniania dobroczynnych bakterii probiotycznych, ponoć w szklance soku z kiszonki są ich biliony a w aptekach przeważnie w kapsułkach po kilka mld, a z tego co wyczytałem na tym forum nie zaleca się probiotyków sztucznych, dzisiaj pełen entuzjazmu szykowałem się do robienia kiszonek lecz wyczytałem to httpforum.gazeta.plforumw,30155,48981142,48981142,Co_z_kiszona_kapusta_.html użytkownicy piszą że (dr Janus, również poruszał temat kiszonek. Ponieważ kiszonki ulegają silnej fermentacji namnaża się w nich podczas tego procesu obok flory probiotycznej również mnóstwo candidy. Stad konieczne jest gotowanie takich produktów, aby zniwelować jej poziom.Dotyczy to również ogórków kiszonych.) Zawierają ponoć grzyby i pleśnie.
A tu wypowiedź jednego użytkownika (No właśnie tu był mój błąd. Ustawiłem sobie totalną dietę, MO,czosnek. Tydzień diety minął i dalej miałem ten biały nalot na jęzorze. I tak se myślę co jest jeszcze nie tak do cholery! Zorientowałem się przypadkiem jak jeden dzień nie jadłem kapusty i ogórków kiszonych. Następnego dnia rano wstaję i język czyściutki!)
To w końcu jak dostarczyć dobroczynnych bakterii do jelit poprzez probiotyki z apteki?
Candide mam ok 2 lat, przez ten czas praktycznie cały czas wzdęty brzuch, zacząłem od ok. 2msc się leczyć, tylko tyle że miałem chyba złą dietę bo dużo węglowodanów z kasz jaglanej i gryczanej, moja homeopatka mówiła że kasza gryczana i jaglana ekologiczna jest zalecana, że grzyby nie lubią kaszy sam już nie wiem, teraz mam zamiar przejść na dietę głównie opartą na białku, od dzisiaj jem 3-4 posiłki białkowe i jeden węglowodanowy, każdy posiłek z warzywami, czy tak było by dobrze? Zacząłem również pić miksturę oczyszczającą od miesiąca, na początku aloes rozrabiałem z wodą mineralną nie wiem czy dobrze ale od wczoraj już normalną z kranu przegotowaną, chyba mam mały efekt w postaci jednolitych stolców najgorsze w moim przypadku to jest wzdęcie brzucha, czy to po czasie minie czy potrzeba jakichś dodatkowo leków?
Jakie źródła tłuszczu zalecacie? myślałem nad masłem klarowanym żeby samemu sobie je robić, i jakie jeszcze tłuszcze które były by dobre w smaku? Schudłem troche i zastanawiam się czy to nie przypadkiem przez małą ilość spożywanych tłuszczy?
Czy ktoś na tym forum wyleczył się całkowicie z Candidy?
Licze na odpowiedzi Pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kalina
Offline
Płeć:
MO: 08.03.2009
Wiedza:
Skąd: lubuskie
Wiadomości: 992
|
|
« Odpowiedz #1 : 01-07-2018, 17:35 » |
|
Czy ktoś na tym forum wyleczył się całkowicie z Candidy? Na forum nikt nie leczy candidy, zmieniamy dietę a candida umiera śmiercią głodową. http://portal.bioslone.pl/odzywianie/dieta-prozdrowotnaPatrząc realistycznie na naszą rzeczywistość, wdrożenie diety prozdrowotnej polecane jest w zasadzie każdemu zmieniającemu o 180° podejście do zdrowia – z medycznego na profilaktyczne, gdyż umożliwia ona łatwe przejście z jedzenia byle czego na racjonalne odżywianie. W przypadku osób schorowanych, wdrożenie diety prozdrowotnej jest wręcz koniecznym warunkiem przywrócenia zdrowia, ale nie w wyniku działań medycznych, a jedynie dzięki wdrożeniu profilaktyki zdrowotnej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Slu
|
|
« Odpowiedz #2 : 01-07-2018, 21:13 » |
|
No dobra, o tym już wiem co i jak, tylko co z tymi probiotykami z kapusty kiszonej? tworzą się te pleśnie i grzyby czy nie ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Brer
Offline
Płeć:
MO: 2012.01.23
Wiedza:
Skąd: Między stolicą a Mazurami
Wiadomości: 655
|
|
« Odpowiedz #3 : 01-07-2018, 23:19 » |
|
Skoro na kiszonkach rozwijają się bakterie, to błonnikiem jest celuloza, zaś grzyby rosną nie na celulozie, a na pektynie. jem 3-4 posiłki białkowe i jeden węglowodanowy, każdy posiłek z warzywami, czy tak było by dobrze? Rozpisz z czego się te posiłki składają.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Slu
|
|
« Odpowiedz #4 : 03-07-2018, 15:34 » |
|
filet z kurczaka, mięso wieprzowe,(mięsa uzdatniam) jajka swojskie, do kazdego posiłku warzywa najwięcej brokuła i sałaty, teraz tłuszcze wprowadzam masło klarowane, smalec z słoniny , kaszy chyba już nie tykać?
Na pewnym forum napisali mi żebym temat kiszonek odpuścił nie ze względu na pleśnie ale to że nic nie da.
Uwaga, bo na forum piszemy po polsku.
|
|
« Ostatnia zmiana: 03-07-2018, 20:42 wysłane przez Scorupion »
|
Zapisane
|
|
|
|
Brer
Offline
Płeć:
MO: 2012.01.23
Wiedza:
Skąd: Między stolicą a Mazurami
Wiadomości: 655
|
|
« Odpowiedz #5 : 03-07-2018, 16:18 » |
|
1. Jak wygląda procentowo ilość warzyw do mięsa i jajek? 2. Jak wygląda procentowo ilość surowych warzyw do gotowanych?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Slu
|
|
« Odpowiedz #6 : 04-07-2018, 22:30 » |
|
z warzywami jest ok daje konkret część surowe
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Brer
Offline
Płeć:
MO: 2012.01.23
Wiedza:
Skąd: Między stolicą a Mazurami
Wiadomości: 655
|
|
« Odpowiedz #7 : 04-07-2018, 22:52 » |
|
Konkretna odpowiedź. Już lepszy był ten poranny post, którego usunąłeś.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gibbon
Offline
Płeć:
MO: Nie stosuję.
Wiedza:
Wiadomości: 1.370
|
|
« Odpowiedz #8 : 05-07-2018, 06:51 » |
|
z warzywami jest ok daje konkret część surowe
Ograniczenie ekstremalne. Nie dziwi cię ile twoich wypocin nie ma bo je usunąłem (po raz pierwszy w karierze)? Zauważyłeś w ogóle?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|