Xemonoj
|
|
« : 22-02-2019, 11:20 » |
|
Mistrz je frankurterki Dlatego właśnie napisałam odrobina łososia! To się rozumie. Muchomora też można jeść po odrobinie i jakoś się przeżyje. Ja czosnkiem niedźwiedzim przegryzam moje ulubione frankfurterki, ale dla zanafców to pewnie profanacja nie do przełknięcia. czy takie są ok?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Poziomek
Offline
Płeć:
Wiek: 38
MO: 24.09.2011
Skąd: Warszawa
Wiadomości: 667
|
|
« Odpowiedz #1 : 22-02-2019, 11:42 » |
|
Mistrz ma parę metrów od gabinetu lokalny sklep mięsny który robi własne frankfurterki. Są bardzo dobre, polecam. Takich z lidla bym nie kupował.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Xemonoj
|
|
« Odpowiedz #2 : 22-02-2019, 12:45 » |
|
Dzięki, ale nie mam za wiele możliwości, nie mam dostępu do sklepu o którym piszesz a lokalne sklepy mięsne, w których pytałem nie wyrabiają. W przeciwnym razie nie chodziłbym po mięso do lidla.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Udana
Offline
Płeć:
Wiek: 58
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 1.251
|
|
« Odpowiedz #3 : 25-02-2019, 09:56 » |
|
Poczytaj ile jest tam mięsa w mięsie.
|
|
|
Zapisane
|
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...
|
|
|
Mistrz
Offline
Płeć:
MO: 05.03.2000 – 2070
Skąd: Hogwart
Wiadomości: 10.596
|
|
« Odpowiedz #4 : 25-02-2019, 10:24 » |
|
Poczytaj ile jest tam mięsa w mięsie. Druga rzecz, to jakie to mięso - skąd pochodzi.
|
|
|
Zapisane
|
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
|
|
|
Asia61
Offline
Płeć:
Wiek: 63
MO: 06.03.2012 z przerwami na zdrowienie, KB od 01.05.2012, ZZO, bez glutenu!
Wiedza:
Skąd: łódzkie
Wiadomości: 2.360
|
|
« Odpowiedz #5 : 26-02-2019, 13:48 » |
|
Kiedyś jadałam frankfurterki z "Pamso". Już nie jadam. Mają w składzie sporo chemii i oczywiście gluten. W moim sklepie "małofirmowym" kupuję świetną białą surową, rzucam na patelnię, lekko podsmażam, podduszam i jest świetna.
|
|
|
Zapisane
|
Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.
- Awicenna
|
|
|
Xemonoj
|
|
« Odpowiedz #6 : 27-02-2019, 08:55 » |
|
Znalazłem jednak w pobliżu sklep z "bardziej surowymi" frankfurterkami. Wyglądają na mniej przetworzone, świeższe, w smaku też są lepsze. Niestety nie znam ich składu, gdy zapytałem o jakąś etykietę to w odpowiedzi usłyszałem, że nie ma, że są dostarczane od producenta bez.
Więc nie wiem co mają w składzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Xemonoj
|
|
« Odpowiedz #7 : 27-02-2019, 09:00 » |
|
...W moim sklepie "małofirmowym" kupuję świetną białą surową, rzucam na patelnię, lekko podsmażam, podduszam i jest świetna.
Skąd wiesz, jakie to mięso - skąd pochodzi?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Asia61
Offline
Płeć:
Wiek: 63
MO: 06.03.2012 z przerwami na zdrowienie, KB od 01.05.2012, ZZO, bez glutenu!
Wiedza:
Skąd: łódzkie
Wiadomości: 2.360
|
|
« Odpowiedz #8 : 16-03-2019, 11:45 » |
|
Mała firemka lokalna daje mi taką szansę.
|
|
|
Zapisane
|
Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.
- Awicenna
|
|
|
Betti
|
|
« Odpowiedz #9 : 26-03-2019, 10:59 » |
|
Frankfurterek z Lidla bym nie kupiła. Faktycznie mięsa w mięsie tutaj znikome ilości.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dużagosia
Offline
Płeć:
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 476
|
|
« Odpowiedz #10 : 26-03-2019, 13:42 » |
|
Frankfurterek z Lidla bym nie kupiła. Faktycznie mięsa w mięsie tutaj znikome ilości.
A właśnie że we Frankfuterkach z LIDL-a, mięsa jest b.dużo. Betti nie pisz o rzeczach, z których nic nie wynika.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gniewomir
|
|
« Odpowiedz #11 : 28-03-2019, 13:03 » |
|
Z tego co mi wiadomo to we wszystkich wędlinach jest stosowana sól peklujące a zatem azotany, których działanie na zdrowie jest zdecydowanie niekorzystne - najlepiej samemu robić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|