Aktualności:

Sklep Biosłone --> wejdź

Koronawirus

Zaczęty przez Piotr, 27-01-2020, 23:11

Piotr

Wydaje się bardziej zaraźliwy i groźny od świńskiej grypy. Czy mamy się czego obawiać? Czy możemy się jakoś do niego przygotować? Dziwne, że w obecnych czasach medycy nie radzą sobie z zapaleniem płuc.

Jacek

A jak sobie mają radzić, jak rocznie tysiące ton antybiotyków wszelkiej maści ląduje w żoładkach i krwioobiegach każdego kurczaka, ryby, świni, krowy, indyka i pewnie też większości ludzi z lekkim przeziębieniem. Tony antybiotyków lądują w wodzie i zalegają w glebie. Najważniejsze, żeby wigilijny karp nie padł albo kurczak nie zdechł, bo będzie kilka groszy strat. A bakterie i wirusy istnieją od zarania dziejów nie dlatego, że nikt im nie przeszkadzał w rozwoju - one ewoluują i mutują, by przeżyć. W czasach, kiedy w każdym domu łazienki i kuchnie zalewa się chemikaliami, nie powinno dziwić, że w szpitalach (tj. wylęgarniach chorób) powstają tak zjadliwe mutacje jak np. MRSA. Z tego co czytam to pierwsze przypadki korona wirusa odnotowano właśnie w szpitalu w Wuhan.

Skorupion

Lipa, wirus medialny, za parę tygodni zniknie.

Piotr

Tylko dlaczego Chińczycy tak panikują? Czy zachowujesz taki spokój po wypowiedziach Zięby?
https://www.youtube.com/watch?v=2eDQwKeXdTI&feature=emb_logo

Marita03

Filmu już nie ma.
marita

Piotr

Cenzura większa niż za komuny w Związku Radzieckim. Zięba uspokajał ludzi. Według niego wirus został stworzony sztucznie i jest już szczepionka, którą za chwilę będą pewnie wciskać. W przypadku zapalenia płuc nie obniżać temperatury i nie przyjmować antybiotyków, bo tak wykańczają ludzi w szpitalach.
Leczyć to dużymi dawkami witamin, mikroelementów, wody utlenionej i srebra. Szczegóły tutaj:
https://www.donald.pl/artykuly/4XpU8NX3/znachor-jerzy-zieba-zamiescil-instrukcje-dla-lekarzy-jak-walczyc-z-koronawirusem?fbclid=IwAR3Mzxu4uzDCTD3luX-zLpSJaabW2f2taCNgcroYycynpLj0ni-tsvl_1q0

Gibbon

Co Ty masz/nie masz w głowie to dopiero zagadka...

Andrus

My nie mamy się czego obawiać :), jelita "załatane" ( u siebie mam taką nadzieję ), na przedsionku do wnętrza organizmu koronawirus  zostanie pokonany temperaturą, proszę poprawić jak się mylę.

Piotr

Cytat: Gibbon w 30-01-2020, 06:55
Co Ty masz/nie masz w głowie to dopiero zagadka...

Coś Ci dolega? Może konkretniej coś napisz.

Skorupion

Cytat: Piotr w 29-01-2020, 14:22
Tylko dlaczego Chińczycy tak panikują? Czy zachowujesz taki spokój po wypowiedziach Zięby?
https://www.youtube.com/watch?v=2eDQwKeXdTI&feature=emb_logo

Zięba i jego wypowiedzi, że tak powiem, to ani mnie ziębią, ani grzeją. Lipa, nie wirus.

Andrus

CytatLipa, nie wirus.
To co?, nakręcają koncerny farmaceutyczne?, sam się powoli gubię w ocenie :(

Pytajnik zastępuje znaki interpunkcyjne.

Piotr

No właśnie, w jakim celu jest robiony ten cały cyrk. Odwołano mistrzostwa świata w lekkiej atletyce. Wszystko jest robione tak, aby wywołać ogólnoświatową panikę. Pewnie za moment dowiemy się, że jest szczepionka i wszyscy muszą się obowiązkowo zaszczepić, bo nic innego nie przychodzi mi na razie do głowy.

Skorupion

Ktoś mocny zechciał szturchnąć skośnookich.

Sylwira

Cisza w tym wątku, a wirus się coraz bardziej rozprzestrzenia... W obecnym momencie zakładanie, że to ściema tylko w celu wciśnięcia ludziom nowego leku raczej już nie ma sensu, szczepionkę pewnie zrobią  najwcześniej za pół roku, a do tego czasu to pół świata może być zarażone. Może rzeczywiście uciekł (z pomocą lub bez) Chińczykom z laboratorium, a to oznaczało by, że może się zachowywać wbrew naturze... Na pewno dużo łatwiej się rozprzestrzenia niż zwykłe wirusy. W Polsce też już pewnie jest wbrew temu co nam mówią.
W każdym razie osoby zdrowe raczej nie muszą się go obawiać. Pewnie odchorują go tylko jak każdą zwykłą infekcję.
Ale co z zapaleniem płuc które wirus bardzo chętnie powoduje? Co robić jeśli ten zmutowany wirus jednak znajdzie sobie powód żeby sobie w naszych płucach pourzędować? Mistrz sam zauważył że infekcje płuc mogą być groźne ze względu na obrzęk, ale nie znalazłam konkretnej informacji jak sobie najlepiej z taką sytuacją radzić. Przeszukiwałam forum ale nic nie znalazłam. Czy są jakieś sprawdzone domowe metody łagodzenia stanu zapalnego płuc bez negatywnego wpływu na organizm?
Raczej nie chciałabym w takiej sytuacji polegać na naszej "służbie zdrowia" tym bardziej, że jeśli dojdzie u nas do takiego rozprzestrzenienia się infekcji jak w Chinach, a nie można takiego scenariusza wykluczyć, to można się spodziewać wszechobecnej paniki i przepełnienia szpitali.
Oczywiście to jest na razie tylko gdybanie, ale dobrze by było mieć plan awaryjny, nie tylko dla siebie ale także dla tej niebiosłonejskiej części rodziny.

Skorupion

Ale mi się trafiłaś, właśnie miałem pisać.

Tak się robi w bola publiczność, między innymi i ciebie. Na zdjęciach słynna na cały świat z rozpowszechniania prawdy Gazeta Wyborcza hehehe.

Sylwira

Cytat: Skorupion w 13-02-2020, 14:54\
Tak się robi w bola publiczność, między innymi i ciebie. Na zdjęciach słynna na cały świat z rozpowszechniania prawdy Gazeta Wyborcza hehehe.
Jak tylko Wyborczą czytasz i przyjmujesz, że jest na odwrót to Twoja sprawa. Ja mówię o ogólnie dostępnych statystykach i wiadomościach międzynarodowych. I tych oficjalnych i tych alternatywnych.
Nie zakładam z góry jednej prawdy, analizuję wiadomości i biorę pod uwagę różne scenariusze.

Skorupion

CytatJak tylko Wyborczą czytasz i przyjmujesz, że jest na odwrót to Twoja sprawa.

O! to jest dobry przykład na twoją zdolność do analizy. Podobnie analizujesz koronawirusa.

Sylwira

Przykro mi Skorupion ale nie mam czasu na bezproduktywne dyskusje z Tobą. Czy się wirus rozprzestrzeni na cały świat czy nie po prostu dowiemy się za jakiś czas.
Moje pytanie było o to co robić w razie zapalenia płuc, jeśli już do niego dojdzie? Czytałam różne wątki na forum ale nie znalazłam żadnej konkretnej odpowiedzi.

Skorupion

CytatCzy się wirus rozprzestrzeni czy nie po prostu dowiemy się za jakiś czas.

No chyba już się dowiedzieliśmy od ciebie. Oto pierwsze zdanie twojego pierwszego posta:

Cytat
Cisza w tym wątku, a wirus się coraz bardziej rozprzestrzenia...

Jak jest moim zdaniem. Nie widać nic nadzwyczajnego w tej sytuacji. Za parę tygodni wirus zaniknie. Media rozdmuchują z dwóch powodów. Chcą zwiększyć sprzedaż oraz realizują strategię właścicieli.
Gdyby sytuacja była groźna to tak zwane smart money już by zareagowały, bo oni wszystko wiedzą wcześniej i lepiej.
Co do wirusowego zapalenia płuc. Nie ma lekarstwa, łagodzi się objawy. Dla amatorów polecam bioenergoterapię.

Sylwira

Cytat: Skorupion w 13-02-2020, 16:03
CytatCzy się wirus rozprzestrzeni czy nie po prostu dowiemy się za jakiś czas.

No chyba już się dowiedzieliśmy od ciebie. Oto pierwsze zdanie twojego pierwszego posta:

Cytat
Cisza w tym wątku, a wirus się coraz bardziej rozprzestrzenia...
Poprawiłam niedopowiedzenie.
Cytat
Jak jest moim zdaniem. Nie widać nic nadzwyczajnego w tej sytuacji. Za parę tygodni wirus zaniknie. Media rozdmuchują z dwóch powodów. Chcą zwiększyć sprzedaż oraz realizują strategię właścicieli.
Gdyby sytuacja była groźna to tak zwane smart money już by zareagowały, bo oni wszystko wiedzą wcześniej i lepiej.
Może masz rację, a może nie. Może jest jeszcze za wcześnie żeby definitywnie coś stwierdzić.
Moim zdaniem ten wirus robi teraz na większą skalę to co normalne wirusy robią w naszych organizmach - usuwa "wadliwe komórki". Zastanawiam się czy nie było by dobrze żeby przerzedziło tą populację lekomanów, tym bardziej że co roku przybywa blisko 100 milionów ludzi na ziemi, a planeta jakoś nie chce pęcznieć.
Cytat
Co do wirusowego zapalenia płuc. Nie ma lekarstwa, łagodzi się objawy. Dla amatorów polecam bioenergoterapię.
Przecież wiem, że nie ma lekarstwa. Chodzi mi właśnie o to łagodzenie objawów, przynajmniej na tyle żeby zmniejszyć ryzyko ewentualnych powikłań związanych z obrzękiem płuc. Nie każdy ma możliwość zaraz wybrać się do bioenergoterapeuty...