Nicola
|
|
« Odpowiedz #680 : 01-12-2020, 20:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
MO: nie stosuję
|
|
« Odpowiedz #681 : 02-12-2020, 14:25 » |
|
Skorupion dajesz jakąś możliwość, iż co niektórym może chodzić o likwidację małych działalności na rzecz gigantów?
W Polsce zdecydowanie bardziej to idzie w kierunku etatyzmu. Będzie opisane w Apokalipsie.
Jak dziś na to patrzysz? Teraz to straciłem całkiem orientację o co komu chodzi. Oni ześwirowali, nie wiedzą co robią. Wcześniej jak najbardziej, pisiorki to socjaliści z elementami komuchowatymi. Najlepiej wszystko upaństwowić, ale na korporację są za cienkie Bolki, no to upaństwowić co można, a resztę oddać korpo. Małą Apokalipsę już mamy, przez świrusa umarło z pięć razy więcej osób niż na niego, ogólna śmiertelność w paźdźierniku i listopadzie znacznie wzrosła. No cóż... czekamy na Apokalipsę we właściwym wydaniu.
|
|
|
|
|
|
|
Dużagosia
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Miejsce pobytu: Wrocław
|
|
« Odpowiedz #682 : 02-12-2020, 17:30 » |
|
Nie pamiętam kto był wtedy ministrem zdrowia, ale byłam z niego dumna i ja byłam dumna a była to Ewa Kopacz. To ona sprzeciwiła się UE i nie zakupiła szczepionek przeciwko brodawczakowi. Aby szczepić obowiązkowo dziewczynki.
|
|
|
|
|
|
|
Gibbon
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #683 : 02-12-2020, 18:54 » |
|
Były jeszcze jakieś powody do dumy z jej ministrowania, poza tym?
|
|
|
|
|
|
|
Andrus
|
|
« Odpowiedz #684 : 03-12-2020, 10:34 » |
|
Były jeszcze jakieś powody do dumy z jej ministrowania, poza tym?
Tak były, nie miała nad sobą wicepremiera, który nią zarządzał ... jak była premierem.
|
|
|
|
|
|
|
Gibbon
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #685 : 03-12-2020, 11:31 » |
|
Osoba o poziomie inteligencji ameby (porównań odnośnie panowania nad emocjami już jej oszczędzę bo bym sobie awatar obraził), podejmowała suwerenne decyzje? Pewnie w dodatku została ministerą ze względu na swoje kompetencje hehehe?
|
|
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza:
Miejsce pobytu: Między stolicą a Mazurami
|
|
« Odpowiedz #686 : 04-12-2020, 13:37 » |
|
Nie pamiętam kto był wtedy ministrem zdrowia, ale byłam z niego dumna i ja byłam dumna a była to Ewa Kopacz. To ona sprzeciwiła się UE i nie zakupiła szczepionek przeciwko brodawczakowi. Aby szczepić obowiązkowo dziewczynki. O ile dobrze pamiętam, to nie bardzo mieli funduszy na te szczepionki. A może chcieli, żeby w kraju wirus się zadomowił. No a wyszło teraz że została bohaterką. Edycja: Sorry, to chyba była ta wcześniejsza pandemia ptasia lub świńska 10 lat temu, a nie brodawczak..
|
|
|
|
|
|
|
Udana
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Miejsce pobytu: Wrocław
|
|
« Odpowiedz #687 : 04-12-2020, 18:25 » |
|
Kopacz to już przeszłość...a tymczasem...to się dzieje!
"Szef resortu zdrowia poinformował, że dla osób, które się zaszczepią, będą zachęty, wyłączające je z konieczności przestrzegania niektórych restrykcji.
? Analizujemy w tej chwili różne warianty. Gdy pokażemy strategię (wykonywania szczepień w Polsce ? red.), będą w niej zachęty, które będą powodowały, że osoby zaszczepione nie będą podlegać wybranym obostrzeniom. Na tę chwilę jeszcze nie podjęliśmy decyzji, które to będą wskazania ? mówił w piątek minister Niedzielski."
no i jeszcze...
"Profesor Horban ma nadzieję, że szczepionka na koronawirusa będzie dostępna w Polsce w styczniu. Tłumaczył, że efekty szczepień pojawią się po sześciu tygodniach od zastosowania drugiej dawki. Podkreślił przy tym, że zgodnie z ustaleniami ekspertów krajów UE szczepionki nie zostaną wprowadzone do obiegu "dopóki nie będzie 100 proc. pewności, że spełniają warunki bezpieczeństwa i określone warunki skuteczności".
|
|
|
|
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #688 : 04-12-2020, 20:17 » |
|
Chcą segregować ludzi jak hitlerowcy. Jak były takie obawy ludzi, to myślałem, że to paranoicy, a teraz jednak to się zaczyna wszystko sprawdzać.
|
|
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza:
Miejsce pobytu: Między stolicą a Mazurami
|
|
« Odpowiedz #689 : 04-12-2020, 21:26 » |
|
Ciekawe czy coś w tym jest. https://wolnemedia.net/covid-19-powoduje-przedwczesne-starzenie-sie-organizmu/W listopadzie br. opublikowano wyniki pracy naukowej grupy lekarzy, którzy badali osoby chore z umiarkowanym do łagodnego COVID-19.
?Wszyscy ci pacjenci byli leczeni ambulatoryjnie, tylko nieliczni byli hospitalizowani. Nawet u osób z bardzo łagodną postacią choroby 70% miało patologie niektórych narządów wewnętrznych. Główną patologią nie było serce, ale głównie tłuszczowa heptoza, czyli deformacja wątroby i zwyrodnienia tłuszczowe tkanki trzustkowej. Zwykle takie diagnozy są typowe dla osób powyżej sześćdziesiątego roku życia, a w grupie pocovidovej ? obserwowano je już u czterdziestolatków? ? powiedziała Anch Baranova.
?Powiedziałbym, że koronawirus przyspiesza starzenie się organizmu, odbiera jego zasoby i przybliża starość? ? dodała Baranova.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #690 : 04-12-2020, 22:32 » |
|
Myślę, że to ściema. Wiemy, że wirusy oczyszczają organizm, a nie go niszczą.
|
|
|
|
|
|
|
Monthoux
|
|
« Odpowiedz #691 : 04-12-2020, 23:36 » |
|
Ciekawe dlaczego WHO wypowiedziało się krytycznie odnośnie leku Remdesivir dopiero po zakupie olbrzymich ilości przez UE (3 dni po) i za grube pieniądze?
Ten kosztowny skandal zagłuszony jest teraz kolejnym, odnośnie szczepionek: UE przyznała laboratoriom od których kupiła szczepionki (znów olbrzymie ilości: starczy dla każdego!) imunitety w razie kolejnego skandalu sanitarnego! We francuskich mediach usłyszałam dzisiaj: ?W trosce o naszych rządzących, zaszczepmy ich wszystkich przed kamerami?!
Od razu pojawiły się wątpliwości, że nawet jeśli by się taka akcja odbyła, to pewnie solą fizjologiczną a nie tym czymś sfabrykowanym w tak rekordowym czasie.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #692 : 05-12-2020, 10:29 » |
|
?W trosce o naszych rządzących, zaszczepmy ich wszystkich przed kamerami?!
To jest słuszne i zbawienne. Skoro rządzący tak bardzo o nas dbają to i społeczeństwo powinno zadbać o nich. Najlepiej gdyby wszyscy politycy oraz ich mocodawcy, twórcy i sprzedawcy szczepionek zaszczepili się oficjalnie w obecności społecznego komitetu i mendiów. Dla uatrakcyjnienia mógłby w trakcie uroczystości wystąpić Zenek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #694 : 05-12-2020, 14:37 » |
|
To jest słuszne i zbawienne. Skoro rządzący tak bardzo o nas dbają to i społeczeństwo powinno zadbać o nich. Najlepiej gdyby wszyscy politycy oraz ich mocodawcy, twórcy i sprzedawcy szczepionek zaszczepili się oficjalnie w obecności społecznego komitetu i mendiów. Dla uatrakcyjnienia mógłby w trakcie uroczystości wystąpić Zenek.
Przecież to już jest planowane. W USA mają się zaszczepić przed kamerami byli prezydenci. Będą filmy z influencerami i celebrytami. Oczywiście nie będą tego robić za darmo.
|
|
« Ostatnia zmiana: 05-12-2020, 15:44 wysłane przez Piotr »
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #697 : 08-12-2020, 10:43 » |
|
Nasi dobroczyńcy ukochani:
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #698 : 09-12-2020, 09:02 » |
|
Wiemy, że przejście infekcji takich jak grypa ma prozdrowotne działanie. Czy są osoby, które przeszły koronawirusa i mogą się pochwalić pozytywnymi efektami? Czy ma on taki dobroczynny skutek jak grypa?
|
|
|
|
|
|
|
Darko
|
|
« Odpowiedz #699 : 09-12-2020, 09:35 » |
|
Kilka tygodni temu (3-4) przechodziłem "dziwną" chorobę. Trzymało mnie 1,5 tygodnia, temp. maks. 37,5 przez 1-2 dni (po tygodniu), reszta 37,0-37,1, spadała do 35,8(?)-36,0, Bolały mnie wkłucia po igłach sprzed 7-11 miesięcy i miałem dziwny ból głowy (w okolicy czoła, może dlatego że miałem, tak mi się wydaje, wylew). Na innym forum użytkownicy opisywali podobny przebieg, temp. 37,0-37,5, dziwny ból głowy i leżeli 1,5-2 tygodnie. Po odchorowaniu mogę napisać, że schizofrenia minęła w 90%, jest trzeźwość umysłu, jasność. Zawsze taki przydrzymiony chodziłem z oczami przymrużonymi przez światła.
|
|
« Ostatnia zmiana: 09-12-2020, 10:14 wysłane przez Darko »
|
|
|
|
|
|