|
|
Skorupion
MO: nie stosuję
|
|
« Odpowiedz #2 : 14-03-2020, 22:19 » |
|
Jak który, są o wiele krótsze. Kondratiewa rzeczywiście 50-60 lat, a zjadłem, że wypada w tym roku ciekawy moment. Starość i demencja, co zrobić hehehe. Niby cykl kończy się w 2040-50, ale ja liczę, że trwa 52 lata i dzieli się go na pół i jeszcze raz na pół. Czyli istotne są daty co 26 i 13 lat.
|
|
|
|
|
|
|
Mbogdan
MO: 2010
Wiedza:
Miejsce pobytu: Myszków
|
|
« Odpowiedz #3 : 15-03-2020, 12:22 » |
|
Bardzo ważnym składnikiem ekonomii i gospodarki jest waluta i w związku z tym zapytam: Czy Europie jest potrzebna wspólna waluta EURO?
|
|
|
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza:
Miejsce pobytu: Między stolicą a Mazurami
|
|
« Odpowiedz #5 : 15-03-2020, 22:35 » |
|
A wszystko szlak może trafić jeśli Donald wykopie Powell'a bo już zaczął o tym ćwierkać.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #6 : 16-03-2020, 13:10 » |
|
Szlag trafi wcześniej czy później. Oprócz obniżki stóp, czym wystrzelali wszystkie naboje, wpompują 1,5 blin pustych dolarów. Wziętych z niczego, ot dopisali ileś tam zer na rachunkach. Koszmar, który się strasznie skończy. Jak ktoś ma kasę niech rozważy czy nie należy za jakąś część kupić fizyczne złoto i srebro, ale na spokojnie, powinno starczyć czasu. Na razie mamy drugą panikę, przeważnie są trzy.
|
|
|
|
|
|
|
Opiotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #7 : 16-03-2020, 16:41 » |
|
Ze złotem popsuli rynek jak zaczęli rejestrować zakupy... Zostaje srebro.
|
|
|
|
"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #8 : 16-03-2020, 17:06 » |
|
Szlag trafi wcześniej czy później. Oprócz obniżki stóp, czym wystrzelali wszystkie naboje, wpompują 1,5 blin pustych dolarów. Wziętych z niczego, ot dopisali ileś tam zer na rachunkach. Koszmar, który się strasznie skończy. Jak ktoś ma kasę niech rozważy czy nie należy za jakąś część kupić fizyczne złoto i srebro, ale na spokojnie, powinno starczyć czasu. Na razie mamy drugą panikę, przeważnie są trzy.
Panika była ale już się skończyła. Teraz odbicie. Złoto i srebro mogą też być bezwartościowe w prawdziwym kryzysie, co pokazała dzisiejsza sesja. Srebro taniało prawie 10%.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #9 : 16-03-2020, 18:27 » |
|
To nie kupuj.
|
|
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #10 : 16-03-2020, 23:01 » |
|
Panika była ale już się skończyła. Teraz odbicie. Złoto i srebro mogą też być bezwartościowe w prawdziwym kryzysie, co pokazała dzisiejsza sesja. Srebro taniało prawie 10%.
Trzeba jeszcze trochę poczekać aż ostatni panikarze uciekną w gotówkę. Cena metali leci bo kontrakty lecą, fizyka nikt kto kupił i zakopał w ogródku nie wyprzedaje.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #11 : 17-03-2020, 11:46 » |
|
Trzeba jeszcze trochę poczekać aż ostatni panikarze uciekną w gotówkę. Trochę inaczej to wygląda. Sporo zależy od mikrostruktury giełdowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #13 : 17-03-2020, 12:32 » |
|
Nie będzie żadnej hossy na akcjach, bo gospodarki światowe rozpoczęły recesję.
Gadam z tobą jeszcze, bo przypominasz mi moją żoną. Ona jest równie udana co ty hehehe.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #14 : 17-03-2020, 14:44 » |
|
Nie będzie żadnej hossy na akcjach, bo gospodarki światowe rozpoczęły recesję.
Gadam z tobą jeszcze, bo przypominasz mi moją żoną. Ona jest równie udana co ty hehehe. Czy nie widzisz, że to korekta? Chyba potrafisz odróżnić hossę od korekty? Dlatego wstawiłem buźkę.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #15 : 18-03-2020, 21:31 » |
|
Tak właśnie wyglądają epickie sesje, będą śpiewać o nich piosenki. Była trzecia panika, Piotruś jak zwykle się pomylił, teraz potrzebna jest szybka i duża podbitka, potem zobaczymy. Na razie mamy drugą panikę, przeważnie są trzy. Panika była ale już się skończyła. Teraz odbicie. .
|
|
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #16 : 18-03-2020, 22:02 » |
|
Kapitał prócz akcji wyszedł i z metali szlachetnych. Wygląda na to, że czeka na rozwój wydarzeń, a więc ma jeszcze jakiś potencjał.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #17 : 19-03-2020, 09:14 » |
|
Jak to było z tymi cyklami? Jest ich mnóstwo, ogólnie liczby i matematyka rządzą światem. Ostatnią ciekawostką jest jak S&P spada w rytm Fibonacciego. Ale my o Kondratiewie. No więc w tym roku pańskim 2020 wypada jakieś przesilenie. Duże, olbrzymie. A dokładniej kiedy? Może w momencie przesilenia?
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #18 : 19-03-2020, 21:56 » |
|
Ufff, niby odbicie było, ale brzydkie, ciężkie, jak krew w piach. Może ubijają dno, bo tak to nieraz wygląda. Ale mamy w zaistniałej sytuacji jeden poważny problem - pierwszy raz bessa zaczyna się z powodów medycznych.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #19 : 20-03-2020, 09:06 » |
|
Wygląda na to BaMa, że jednak udeptywali, świńskim fartem bezbłędnie w punkt. Głupi to ma szczęście, to znaczy nie każdy głupi tylko ja. Do jakiego poziomu na S&P ewentualnie mogło by dojść w tym odbiciu? Bo na razie traktuje to jako przystanek, powinno być jeszcze cofnięcie. Otóż jest taki naturalny poziom i tam będziemy obserwowali co się dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
|