Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #200 : 28-12-2022, 14:35 » |
|
Moim zdaniem większych spadków w grudniu nie będzie, bo świąteczny okres temu nie sprzyja. Dopiero w styczniu może się coś zdarzyć.
Znowu miałem rację. Ciekawiej będzie jednak w styczniu. Na początku roku spodziewam się wzrostów, ludzie się zapakują, a wtedy będzie defekt stycznia. Taka jest moja prognoza.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #201 : 03-01-2023, 09:00 » |
|
Najwięksi wygrani ostatnich miesięcy to metale szlachetne: złoto, srebro, platyna. Mamy ciągły wzrost ich wartości.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #202 : 04-01-2023, 22:38 » |
|
Ciekawiej będzie jednak w styczniu. Na początku roku spodziewam się wzrostów, ludzie się zapakują, a wtedy będzie defekt stycznia. Taka jest moja prognoza.
Misie pewnie już płaczą, bo hossa trwa w najlepsze na GPW w Warszawie tak jak się spodziewałem.
|
|
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza:
Miejsce pobytu: Między stolicą a Mazurami
|
|
« Odpowiedz #203 : 04-01-2023, 22:52 » |
|
Zadziwiające jak nasza giełda sobie radzi. Z tego co słyszałem europejskie akcje wykupuje chiński kapitał.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #204 : 07-01-2023, 09:46 » |
|
To czysta spekulacja, ale styl w jaki to zrobili wskazuje na kapitał zagraniczny.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #205 : 12-01-2023, 15:27 » |
|
Moim zdaniem większych spadków w grudniu nie będzie, bo świąteczny okres temu nie sprzyja. Dopiero w styczniu może się coś zdarzyć.
Znowu miałem rację. Ciekawiej będzie jednak w styczniu. Na początku roku spodziewam się wzrostów, ludzie się zapakują, a wtedy będzie defekt stycznia. Taka jest moja prognoza. Był potężny efekt stycznia, już chyba czas na defekt.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
MO: nie stosuję
|
|
« Odpowiedz #206 : 07-02-2023, 09:38 » |
|
Bananem specjalnie się nie interesuję, ale obstawiałbym, że defekt blisko.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #207 : 08-02-2023, 10:12 » |
|
Ja natomiast coraz mniej obstawiam defekt. Rynki się spałowały. Widać, że grubszy kapitał przejął akcje i na duże spadki nie ma co liczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #208 : 22-02-2023, 13:09 » |
|
Chyba moje obstawianie było mojszejsze hehehe. Podskakiwać jeszcze może, ale kierunek raczej obrany.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #209 : 15-03-2023, 13:34 » |
|
Chyba moje obstawianie było mojszejsze hehehe. Podskakiwać jeszcze może, ale kierunek raczej obrany. Pofikali i poszło tam gdzie miało iść. Czy to koniec? Z bardzo dużym prawdopodobieństwem możemy założyć, że nie. Widzisz jak nam razem biznesy wychodzą Piotrusiu? Powinniśmy normalnie spółkę założyć.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #210 : 16-03-2023, 09:35 » |
|
Po czasie jak zwykle można wszystko dopasować. Ale jakie są fakty? Wybrałeś sobie akurat indeks WIG20, który jest najsłabszy, natomiast indeksy średnich i mniejszych spółek czyli MWIG40 i sWIG80 w marcu pobiły swoje rekordy notowań. Teraz są na poziomach z lutego i stycznia.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #211 : 16-03-2023, 12:41 » |
|
Dobrze, że się koleś odezwał, mamy znakomity przykład na totalne zidiocenie współczesnych nam ludzi. Jakie fakty? Podałem indeks i moment wejścia oraz kierunek. Sprawdziło się i sprawdza nadal. Co koleś pisze? że po czasie i że wybrałem sobie indeks. Co zrobił sam? Obstawił wzrosty nie podając konkretnego indeksu tylko ogólnie giełdę w Polsce, po czym po czasie napisał, że chodziło mu o średnie i małe spółki. Bełkot i cymbalizm, prosta sprawa, a niemożliwa do ogarnięcia, takie mamy około 80% społeczeństwa i w związku z tym robią co chcą. Dziś na bananie kolejne prawie 2% spadku, blisko jednak wsparcie, może być jakieś odbicie, tym bardziej, że ruszyli z zadrukowywaniem strat. Na chwilę pomoże, potem walnie znacznie mocniej. Po co to w ogóle piszę? Nie w celu polemiki z Piotrusiem, bo sorry, ale on nie jest partnerem do poważnych dyskusji, a w celu uświadomienia publiczności, że zbliża się kolaps systemu finansowego jaki znamy. Nie wiem kiedy nastąpi, może za miesiąc, może za dwa lata. Wszystko jest jednak przygotowane, czekają na dogodny moment.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #212 : 16-03-2023, 14:07 » |
|
Żadnego kolapsu systemu finansowego nie będzie. Jak zwykle bajki opowiadasz, ale nikt cię z tego nie rozlicza, więc możesz to robić. Gospodarki wchodzą w fazę recesji, o której wiedzieliśmy już od ponad pół roku i będą zawirowania na rynkach i upadki niektórych instytucji finansowych, ale pisanie o załamaniu całego systemu, to jeden wielki bełkot.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #213 : 16-03-2023, 14:23 » |
|
Typowa nie na temat cymbalińska odpowiedź, coś w tym rodzaju hehehe:
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #214 : 16-03-2023, 16:57 » |
|
Dziś na bananie kolejne prawie 2% spadku, blisko jednak wsparcie, może być jakieś odbicie, tym bardziej, że ruszyli z zadrukowywaniem strat. No patrz, znowu nam się udało, jest odbicie od wsparcia. Co za fart!
|
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #216 : 17-03-2023, 18:42 » |
|
Nie udało ci się zrozumieć? Dziś na bananie kolejne prawie 2% spadku, blisko jednak wsparcie, może być jakieś odbicie, tym bardziej, że ruszyli z zadrukowywaniem strat. Na chwilę pomoże, potem walnie znacznie mocniej. Odbicia mają to do siebie, że się zmywają, coś co rośnie albo spada dłużej nazywa się impulsem, a jeszcze dłużej trendem. Jaki ty przeraźliwie głupi jesteś, rzadko się spotyka. Trochę przez wiele lat pogadaliśmy ze sobą, ale z niniejszym postem koniec. Trollujesz pajacu. Tego typu brednie jak ostatni twój post będę usuwał. No, i jeszcze dobrze się zastanów przed napisaniem kolejnego postu o boreliozie albo rynkach, bo jak będzie trollowanie to wylądujesz w dziale dla trollów.
|
|
« Ostatnia zmiana: 17-03-2023, 19:00 wysłane przez Skorupion »
|
|
|
|
|
Piotr
Wiedza:
|
|
« Odpowiedz #217 : 17-03-2023, 20:26 » |
|
Widzę, że nerwy puszczają i nie lubisz jak ktoś ci wytyka błędy. Szkodzisz temu forum strasznie jako moderator.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #218 : 17-03-2023, 22:27 » |
|
Eee tam, chodzi o to żeby na forum nie było postów urągających ludzkiemu rozumowi, a takie są twoje od numeru 210. W tym wątku, bo w innych od wielu lat nazbierało się ich znacznie więcej. Ciągle je trzeba prostować, uciążliwe to jest, więc potraktuj poważnie to co napisałem. Zaoszczędzisz sobie i mnie czasu.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
|
« Odpowiedz #219 : 29-03-2023, 11:04 » |
|
może być jakieś odbicie, tym bardziej, że ruszyli z zadrukowywaniem strat.
Tak wygląda druk pustego pieniądza: Nic nie szkodzi, sytuacja nadal jest napięta jak baranie klejnoty.
|
|
|
|
|
|
|
|