Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Kandydat na prezydenta RP

Zaczęty przez Tomasz_Dudek, 09-04-2020, 15:27

Tomasz_Dudek

CytatWtedy będą mogli ogłosić, że można głosować 10 maja na Dudę.

Tylko Duda kandyduje?

Mistrz

Cytat: Tomasz Dudek w 09-04-2020, 15:27
Tylko Duda kandyduje?
Tylko on jest poważnym kandydatem.
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Tomasz_Dudek

Poważny to jest Szymon.
Robert najbardziej wesoły.

Mistrz

Cytat: Tomasz Dudek w 09-04-2020, 16:24
Poważny to jest Szymon.
Robert najbardziej wesoły.
Litości!

Skorupion

Hołownia to trefniś, Biedroń osobliwość, Kosiniak groźny, bo będą go różne szumowiny pompowały.

Luciano

Jest jeszcze uroczy Krzysiek. Ja go nawet lubię, ale żeby na prezydenta... Kosiniak tygrys, to i groźny.
Lepiej się z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.

Tomasz_Dudek

Krzysiek i Szymon osobowości między sołtysem a wójtem.

Gibbon

Angelika

Ja zamierzam głosować na Krzysztofa Bosaka. Na Dudę vel Judę nie zamierzam, wolałabym oddać głos nieważny.

Tomasz_Dudek

CytatKrzysiek i Szymon osobowości między sołtysem a wójtem.

Pomyliłem Krzyśka z Władysławem.

Bosak jest od lat ok.

Mistrz

Kiedy wy lemingi zmądrzejecie?

Mistrz

Gibbon

Cytat: Tomasz Dudek w 09-04-2020, 23:38
Myślę że ma szansę wygrać w pierwszej turze.
Stosuj przecinki.

Piotr

Jedynym sensownym kandydatem jest Krzysztof Bosak. Socjaliści z PiSu zrobią nam drugą Grecję albo Cypr.

Mistrz

Tak, a specjaliści z Konfederacji zrobią nam utopię bez podatków. Przecież to idioci, którzy nie potrafią nic, tylko gadać. Takie pierdu, pierdu. A taki Hitler, Mussolini, Goebbels, Lenin, Gomułka - ci to mieli gadane. Ja dziękuję.

Charles_Bukowski

Nie do końca rozumiem to połączenie PiSu z Grecją, ale co do Konfederacji, to oni nie proponują eliminacji wszystkich podatków, a zniesienie podatku dochodowego, co nie jest żadną utopią, bo ten podatek istnieje raptem od 200 lat i został wprowadzony na czas wojny.
Poza tym, jeśli nie mają większości sejmowej i "swojego" prezydenta, to co oni mogą zrobić poza gadaniem? Tak samo jak my tutaj możemy sobie co najwyżej gdybać o innym kształcie służby zdrowia, czy ogólnie medycyny.

Mistrz

No właśnie o to chodzi, że kandydat na prezydenta bez zaplecza politycznego to zwykły fircyk. Co on może? Gadać?

Angelika

Cytat: Mistrz w 10-04-2020, 15:46
No właśnie o to chodzi, że kandydat na prezydenta bez zaplecza politycznego to zwykły fircyk. Co on może? Gadać?

Konfederacja jest nowym tworem politycznym, każdemu trzeba dać szansę. A od gadania się zaczyna.

Dlaczego akurat wybrał Pan Dudę? 

Mistrz

Dudę wybrałem, bo nie widzię alternatywy.
Cytat: Angelika w 10-04-2020, 17:54
Konfederacja jest nowym tworem politycznym
Tak, a najnowszy jest Korwin, który mami młodych i naiwnych tą jego durną paplaniną.

Mistrz

Zbliża się wielki kryzys, w którym potrzebny jest solidny rząd, więc dawanie się wciągać w te durne gierki jakichś kuców jest działaniem na własną szkodę.