Syrop z zielonych orzechów włoskich i miodu
1 Litr dobrej jakości miodu
40 małych zielonych orzechów
Orzechy umyć, osuszyć i zrobić w nich igłą dziurki ewentualnie drobno pokroić. By uchronić dłonie przed zabrudzeniem zakładamy rękawiczki. Zalać w słoikach miodem. Macerować w słonecznym miejscu 40 dni czasem wstrząsając. Przecedzić i przelać do butelek. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
Zażywa się 1 łyżeczkę dziennie na czczo.
syrop z zielonych orzechów włoskich
Syrop ma właściwości odtruwające, oczyszczające i uniemożliwiające wchłanianie toksyn.
Pomaga w oczyszczaniu wątroby, układu pokarmowego i krwi.
Stosuje się w leczeniu anemii, otyłości, chorób układu pokarmowego
W przewlekłych chorobach układu oddechowego, gardła,
Zapaleniu oskrzeli, obniżonej odporności
Dla złagodzenia objawów menopauzy
Idealny dla osób wycieńczonych po przebytych chorobach i słabych, chorych dzieci.
https://sekrety-zdrowia.org/zielone-orzechy-wloskie-nalewki-przepisy/