Ocieplenie klimatu i ratowanie planety

Zaczęty przez Skorupion, 13-05-2023, 09:27

Skorupion

Osobista odpowiedzialność zmusiła mnie do włączenia się do walki o zrównoważony niedorozwój i założenie w związku z tym nowego wątku.

Na początek...na majóweczkach jesteście? długi weekendzik z grillem? Nawet mi was nie żal. Odpowiedzialny człowiek tymczasem, czyli ja, przemierza lądy, morza i przestworza w poszukiwaniu biliardów maseczek. które uratowały babcię i dziadka.

Zbiera je do worka, po czym produkuje z nich śmigła do wiatraków, fotowoltaikę i elektryczne samochody.

Skorupion

Na górze dla wierzących nauce, na dole dla podążających za nauką:

Skorupion

Pan Poseł Marek Balt.

Szybko biegnijmy ratować planetę. Ja właśnie przerobiłem telewizor na panele fotowoltaiczne, co i wam radzę. Inaczej wszyscy zginiemy.

Skorupion

Jedno z pierwszych 15 minutowych miast, a może nawet w awangardzie 5 minutowe, wszędzie było blisko. Zdjęcie przedstawia zrównoważony transport w Gusen, na oko gdzieś 1943 rok.
A na marginesie tego - najtężsi naukowcy, co to rozwiązują wszelkie zagadki, nie mogą dojść skąd do Niemiec przybyli Naziści. Na razie zidentyfikowali tylko jednego, ten był z Austrii, ale pozostałe kilkadziesiąt milionów?

Skorupion

Uff, jak gorąco będzie, 90 stopni! wszyscy umrzemy!

Trzeba jak najszybciej ratować planetę. Wyniosłem trzy ostatnie wiązki chrustu, które pozostały mi po zimie, z powrotem do lasu, aby nie korciło napalić w kominku w zimne majowe dni. Zimne są, bo klimat się ociepla i powoduje anomalie. Jak ktoś myśli inaczej to jest antyszczepionkowiec i ruska onuca za kilka rubelków wpisująca się w narrację Kremla.

Skorupion

Słaby charakter mam i uległem. Jedna wiązka chrustu wróciła z lasu i wylądowała w kominku. W ten sposób to globalne ocieplenie nigdy się nie skończy. Trudno, ale w domu zimno jak diabli.

Skorupion

Skorupion

Radzę się dobrze przygotować na jutro, temperatura ma przekroczyć 20 stopni! Żebyśmy wszyscy nie poginęli!

Poziomek

Ja już od stycznia noszę czapeczkę foliową co by udaru nie dostać.

Skorupion

Widać, że dbasz o siebie i innych. Wytrzymaj jeszcze tylko dwa tygodnie i wracamy do normalności. A paszport klimatyczny masz?

Skorupion

Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej wydał ostrzeżenia przed przymrozkami dla północnych części kraju. W woj. pomorskim, zachodniopomorskim i warmińsko-mazurskim termometry przy gruncie mogą wskazać nawet -2 stopnie Celsjusza

Trzeba natychmiast zakazać jeżdżenia samochodami w północnej części kraju, bo wszyscy w końcu z tego ocieplenia zginiemy.

Mimik

Skorupion

Wczoraj było 23 stopnie, mało się wszyscy nie upiekli. Trzeba ratować planetę. Niby dzisiaj zapowiadają przymrozki w nocy, tak przymrozki w czerwcu, ale oczywiście jest to efekt ocieplenia. Mądry wie.
Ja, żeby ratować robię wiele. Zbieram biliardy maseczek po rowach, polach i lasach po czym przerabiam na samochody elektryczne i fotowoltaikę. Oprócz tego wyrzuciłem TV, żeby oszczędzać prąd, a od dziś z tego samego powodu przestałem używać kierunkowskazów. Ruskie onuce i antyszczepionkowcy wykrzykują jakieś wyrazy i machają tymi swoimi kremlowskimi łapami, ale nie patrzę na to, skręcam bez. Nie wiem czy to ma związek, chyba ma, zapisałem się do LGBT i wyruszam na Pride Month. Będe przez miesiąc albo i dłużej jak pogoda pozwoli, defilował po mieście z gołym tyłkiem, oczekując tolerancji, aplauzu i akceptacji.

Skorupion

Dziś zerwałem się z samego rana, żeby w rocznicę przepoczwarzenia się pierwszej komuny w drugą wyruszyć na marsz w obronie Demokracji, a przy okazji powalczyć z globalnym ociepleniem i nietolerancją. Wyskoczyłem więc z gołym tyłkiem na ulicę, ale zimno jak diabli to myślę se przeczekam do rozpoczęcia marszu w Żabce. Pod drzwiami usłyszałem dwie soczyste wiąchy, ktoś bluzgał, aż miło. Nawet się ucieszyłem, pewnie pan Seweryn, w miłym towarzystwie będę maszerował. Ale nie, dwóch żuli się kłóciło o piwo w plastikowej butelce. Trudno, wszedłem do środka, a tu ekspedientka cała wydziargana i z kolczykiem w nosie z mordą na mnie, że nie mam gaci. No nie mam, jest tolerancja czy nie? Tu nie było, wywaliła mnie na zbity pysk. Zniesmaczony wróciłem do domu i siup pod kołdrę. Powalczę jutro albo pojutrze, jak się ociepli.

Mario

Kanada płonie, już prawie 4 mln ha (4 000 000 ha), czyli ok. 15 x więcej niż średnia z ostatnich 10 lat. Ile to towaru się marnuje... A ile CO2, ciekawe co na to Greta?

Gibbon

Św. Greta Od Klimatu niech się lepiej weźmie za wegan:

Weganie pierdzą siedem razy częściej niż nie-weganie

CytatNiedawne badanie ujawnia, że osoby na roślinnej diecie puszczają gazy siedem razy częściej, a pojedyncze bąki zawierają nawet 50% więcej gazu, w porównaniu z osobami na zwykłej zachodniej diecie bogatej w mięso.

https://www.menshealth.com/uk/nutrition/a37590491/vegan-men-fart-seven-times-more-than-non-vegans-study-finds/

Skorupion

Ale grzeje! Upał nie do zniesienia, 11 stopni 13 czerwca. Już naprawdę nie wiem co zrobić, żeby tę planetę uratować. Spłoniemy wszyscy.

Skorupion

Tym razem moja znakomita małżonka nie wytrzymała i napaliła w kominku. No w ten sposób to nigdy nie oziębimy klimatu i wszyscy zginiemy oraz zginie nasza planeta. Zabraknie ciężarówek z Bergamo do wywożenia trupów.

Skorupion

Żeby nie było, że nie ostrzegałem, wszyscy zginiemy. Trzeba dzwonić po konwój wojskowych ciężarówek z Bergamo do wywożenia trupów.

Udana

Mapy pogody też są przygotowywane tak, by straszyć działając manipulacyjnie kolorami na wyobraźnię.
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...