Ocieplenie klimatu i ratowanie planety

Zaczęty przez Skorupion, 13-05-2023, 09:27

Skorupion

Skorupion

Wszyscy spłoniemy, chyba że od 1 lipca zaczniemy płacić rachunki za gaz wyższe o 50%. To wtedy nie, gdyby jednak pojawiły się jakieś wątpliwości to najwyżej podniesie się cenę gazu o 100%.
Nie spłoniemy też dzięki temu, że eurokołchoz wprowadził wysokie cła na samochody elektryczne z Chin, które to samochody miały ratować planetę.

Skorupion

Premier @DonaldTusk w #Warszawa: Pracujemy nad tym, aby stworzyć most energetyczny z Polski do Ukrainy. Będziemy produkować prąd z polskiego węgla za europejskie pieniądze i bez opłat za tzw. emisję. W ten sposób pomożemy Ukrainie przetrwać tę ciężką zimę.

O co chodzi? No bardzo dobrze, że tak. Nawet planeta nie spłonie jeśli elektrownie węglowe wyślą prąd na Ukrainę. Planeta spłonie, jeśli ten prąd zostałby w kraju.

Skorupion

Politycy nie potrafią sobie poradzić z kilkoma rzeczkami i potokami, a poradzą sobie z globalną zmianą klimatu za pomocą wiatraków i bezustannych podwyżek wszystkiego buhahaha. A to jeszcze nic, znacznie lepsze, że debilne społeczeństwa w to wierzą.

Gibbon

Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy. Ważne, że na wojnie nie będziemy sami.

Udana

Skorupion Twoją ulubioną aktywiszcze zdegradowali!! A ty milczysz? :)

Cytat"CDU wzywa do wydania wobec Thunberg zakazu wjazdu do Niemiec i (odpowiedniego) zdystansowania się ruchu Fridays for Future wobec niej. Co za upadek. Intencje Thunberg były i są ważne – a bardzo sobie zaszkodziła. I niestety wsiadła na temat, który wybrzmiewa wśród zbyt wielu młodych ludzi, w jednostronną, często antysemicką wrogość wobec Izraela. To do niej trzeba krzyknąć: How dare you?" – pisze gazeta z Norymbergii, nawiązując do słynnych słów Thunberg z 2019 roku.
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Skorupion

Krytykuje Izrael za ludobójstwo Palestyńczyków. Są rzeczy ważne i ważniejsze, płonąca planeta może zaczekać.

Skorupion

Po przejęciu władzy przez Donalda Trumpa Stany Zjednoczone wypowiedzą porozumienie paryskie dotyczące walki ze zmianami klimatu - ustalił "The New York Times". Ma to być jedna z pierwszych decyzji nowego prezydenta.
Czyli na placu polpotowskiego boju o zielony bezwład zostają już tylko eurokołchozowi degeneraci, którzy chcą nas sprowadzić z powrotem do tego:

Wiecie, że mamy najdroższy prąd w Europie i duży deficyt mocy? Poczekajcie na kilka pierwszych mroźnych dni, radzę zaopatrzyć się w niezależne źródła energii.

Gibbon

Włośi i Irlandczycy mają droższy.

Skorupion

To zależy. Ceny są dynamiczne i jaki okres wybierzesz taka będzie cena średnia.

Skorupion

Globalne ocipienie zaatakowało, wszyscy spłoniemy.
Brytyjczycy zmagają się z pierwszym w tym sezonie atakiem zimy. W wielu miejscach spadł śnieg, który doprowadził do utrudnień na drogach i na torach. Zamknięto niemal 200 szkół. W nocy w niektórych częściach Szkocji zanotowano -10 stopni Celsjusza. To największy jesienny mróz w tym rejonie kraju od ponad 25 lat.
Trzeba ratować planetę, ja ratuję. W tych okolicznościach przyrody zrobiłem rajd po okolicznych lasach i zagajnikach, porządny zapasik opon uzbierany, świat jest piękny.

Skorupion

Oprócz opon jest też kilka palet zgniecionych plastikowych butelek, co powinno Gibbona ucieszyć. W ten sposób walczę z mikroplastikiem. Zimy sie nie boję.
A tu proszę bardzo, naukowy dowód na postępujące ocieplenie:

Tylko głupie Koreańcy nie nadążają. Jak nie będą nadążali to planeta im spłonie:
W Seulu zrobiło się biało. Na południowokoreańską stolicę spadło ponad 16 cm śniegu. To największa śnieżyca, jaka wystąpiła w tym mieście w listopadzie. Przez prawie 120 lat nie odnotowano tak intensywnych opadów o tej porze roku. W wielu domach nie ma prądu, a na lotniskach w całym kraju odwołano prawie 200 lotów.

Skorupion

Wszelkiej maści nienawistnicy, których wszędzie pełno i sypią piach w tryby nieubłaganego postępu, narzekają na fotowoltaikę. Że niby jak słońce nie świeci albo śnieg zapada to nie daje prądu. A przecież można panele zainstalować pionowo lub nawet do góry nogami i śnieg niestraszny. W nocy natomiast i w dni pochmurne podłączyć generator dieslowski, oświetlić mocnym światłem i prąd popłynie natychmiast!

Skorupion

W USA też przygrzało, planeta spłonie i wszyscy zginiemy:

Nawet 180 cm przekraczają miejscami opady śniegu w stanie Nowy Jork. To skłoniło gubernator Kathy Hochul do ogłoszenia stanu wyjątkowego w kilku zachodnich hrabstwach. Powodem załamania pogody jest tzw. efekt jeziora. Zjawisko może przybierać na sile, do pomocy zaangażowano Gwardię Narodową. Ostrzeżenie przed niskimi temperaturami obowiązuje dla dziewięciu stanów południowych, w tym Teksasu, Florydy i obu Karolin.

Skorupion

Kupiłem sobie gaśnicę proszkową jako prezent na święta. Planeta płonie to będzie czym gasić.

Gibbon

Gorzej, że się kończy również.

Skorupion

Gibbon

Skorupion

No kończy się, ale mówi też, że jak tak dalej pójdzie to się spali. Nie wiadomo co pierwsze, ja w ciemię bity nie jestem i stąd ta gaśnica. W razie czego będę gasił.

Skorupion

Północna Europa zmaga się z falą potężnego mrozu, który w niektórych miejscach osiągnął prawie -40 stopni Celsjusza. Skandynawia i europejska część Rosji doświadczają wyjątkowo niskich temperatur. Dodatkowo Norwegia i Szwecja cały czas walczą ze śnieżycami, chociaż pod tym względem widać stopniową zmianę na lepsze.

Planeta spłonie i wszyscy zginiemy. Mogłem założyć tę fotowoltaikę i pompę ciepła zamiast palić oponami.