Ocieplenie klimatu i ratowanie planety

Zaczęty przez Skorupion, 13-05-2023, 09:27

Skorupion

Zrównoważona ekologia:

Katastrofa ekologiczna:

Skorupion

Wczoraj wybierałem się na marsz równości, gdzie wszyscy uśmiechają się do siebie, ale jak pech to pech. Nie znalazłem kagańca, a bez kagańca wyglądałbym jak głupek, no i nie poszedłem. Kiedy indziej pójdę. A przy okazji chciałbym przedstawić najnowsze odkrycie amerykańskich naukowców. Otóż okazało się, że płci nie jest 56, tylko cztery miliardy. A co to ma wspólnego z ociepleniem klimatu? A sporo.

Gibbon

Propaganda zmian klimatu, czyli jak manipuluje się mapami pogody.

https://www.youtube.com/watch?v=YNS9PYOQrLc

CytatZmiany w prezentacji map pogody wynikają z chęci pomocy daltonistom.

Ot o po teoryjach spiskowych...

Skorupion

Tak wysokiej średniej temperatury na Ziemi naukowcy dotąd nie odnotowali. Wśród przyczyn wskazują emisję dwutlenku węgla.
https://polsatnews.pl/wiadomosc/2023-07-05/poniedzialek-najcieplejszym-dniem-w-historii-pomiarow-powodem-el-nio-i-dwutlenek-wegla/

Wszyscy zginiemy, to znaczy te niedobitki, które nie zaszczepiły się na covida i przeżyły.

Piotr

Szwedzka aktywistka klimatyczna Greta Thunberg została oskarżona przez prokuraturę o celowe nieposłuszeństwo wobec policji w związku z protestem w porcie naftowym w Malmoe.

Jak wynika z aktu oskarżenia, który wpłynął do sądu w Malmoe, Thunberg wraz z innymi aktywistami 19 czerwca uniemożliwiła tam wjazd ciężarówek z cysternami.

https://stooq.pl/n/?f=1560987

Skorupion

Dostałem dziś alarmujący komunikat RCB, że będzie ciepło. Pewnie wszyscy umrzemy i nie zdążymy uratować planety. Jeśli nie, to czekam na kolejne alerty z podawaniem temperatury, o ile przekroczy 20 stopni.

Skorupion

Przed chwilą dostałem alert, że jutro w wiodącej sieci supermarketów jest promocja na kurczaki. Jak kupię jednego to drugi za złotówkę. Kurczaki hodowane w zrównoważony sposób na paszy z ekologicznych zmielonych opon.

Gibbon

Bracia ze wschodu coś ich nie chcą to każdy prawdziwy Polak, patriota powinien jakiegoś nabyć aby całe kurczakowe CO2 nie poszło na darmo.

Gibbon

Co tam za różnica między "population" a "pollution", toż to synonimy.

Lejdi Kamala Harris:

CytatCELEM INWESTYCJI W CZYSTĄ ENERGIĘ JEST DEPOPULACJA

https://www.youtube.com/watch?v=-ls1Ou24sLk

Skorupion

Nie dostałem dzisiaj alertu RCB, że będzie 16 stopni i czuję się zagubiony.

Skorupion

Przez jeden dzień w lipcu było 30 stopni. Nasunęła się kopuła żaru i oceany się zagotowały. Dobrze, że wszyscy nie zginęli z gorąca. To znaczy ci, którzy przeżyli największą srandemię świata wywołaną najstraszliwszym wirusem w historii.
Na razie napaliłem w kominku, bo zimno jak diabli. Tak się kończy lekceważenie ocieplenia klimatu.

Skorupion

W związku z globalnym ociepleniem rozpoczynam dziś 07-08 oficjalny sezon grzewczy.

Udana

Cytat: Skorupion w 20-07-2023, 10:28
Nie dostałem dzisiaj alertu RCB, że będzie 16 stopni i czuję się zagubiony.
Ale przyszedł alert iż będzie wiało straszliwie i by nie wychodzić z domu!
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Skorupion

Dziś spadł najcieplejszy śnieg w historii pomiarów. Wszyscy zginiemy, trzeba ratować planetę. Ja ratuję paląc oponami w piecu, bo jak się zrobi cieplej to nie trzeba będzie palić w piecach i klimat przestanie się ocieplać. Kanclerska głowa!

Gibbon

Gibbon

ale Bilu Gatesu ma większy:

CytatWedług pomysłodawców projektu wycinanie, a następnie zakopywanie drzew może zmniejszyć globalne ocieplenie. Przedstawiciele startupu twierdzą, że ich pomysł zapobiegnie rzekomemu emitowaniu przez rośliny dwutlenku węgla z powrotem do atmosfery. Koordynatorzy projektu chcą zredukować emisję CO2, postanowili więc zakopać wycięte rośliny w glebach, gdzie nie ma wody i nie ma dostępu do tlenu. Naukowcy twierdzą, że zakopywanie drzew może również zmniejszyć globalne ocieplenie ? zwłaszcza jeśli drzewa te spalą się lub ulegną rozkładowi, wyrzucając zmagazynowany węgiel do atmosfery.

Skorupion

Filantropi mają większe łby, ale ja w miarę swoich skromnych możliwości też robię co mogę. Aktualnie przemierzam lasy, pola i łąki w poszukiwaniu śmieci, szczególnie plastiku. Następnie pakuję do worów i spalam w przydomowej kotłowni. Ratuję w ten sposób o planetę.

A tu lipa, w ten sposób to globalne ocieplenie nigdy się nie skończy:

Dbajcie o siebie i innych, wytrzymajcie jeszcze tylko dwa tygodnie.

Skorupion

Informacja dla publiczności.
Jeśli o danej porze roku jest cieplej niż zazwyczaj, wtedy mamy ocieplenie klimatu. Kiedy jest zimniej, wtedy mamy do czynienia z pogodą.

Samoloty odlatujące z Monachium do Dubaju na szczyt poświęcony globalnemu ocipieniu nie odleciały, ponieważ zamarzły.

Skorupion

Aha, medialni siewcy klimatyzmu pochowali się w norach. Wypełzną po ociepleniu, aby z głupków robić jeszcze większych głupków.

Poziomek

Ja to zimówki w piecu spaliłem, żeby być bardziej ekologicznym. No i rzeczywiście jestem, bo teraz nigdzie autem nie dojadę.