Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Ocieplenie klimatu i ratowanie planety

Zaczęty przez Skorupion, 13-05-2023, 09:27

Skorupion

Ynteligencja sie popisała, tylko też jest nienawistna. Wszędzie pełno nienawistników.
A tu szybko zobaczcie:
CytatReforma systemu handlu emisjami ETS oraz działania na rzecz obniżenia cen energii będą głównymi postulatami Polski na rozpoczynającym się w czwartek szczycie UE w Brukseli.
To dopiero antyziemcy i płaskoszczepionkowcy. Nie chcą walczyć z oeiepleniem klimatu, najlepiej niech planeta spłonie.

Skorupion

No nie wiem, mam duże wątpliowści. CO2 to straszliwy gaz i przez niego spłonie planeta i wszyscy zginiemy, ale są gazy znacznie bardziej straszliwe, a przynajmniej cuchnące. Przeciętny dżentelmen i oczywiście dżentelmenka wydalają gazy jelitowe średnio 10-20 razy dziennie. A jaki jest skład takiej mieszanki? Proszę bardzo:
Siarkowodór (H₂S) – zapach ,,zgniłych jaj"
Metanotiol i inne związki siarki
Amoniak (NH₃) – powstaje przy rozkładzie białek
I co Komisja Europejska na to?

Gibbon

Wegetarianie "produkują" więcej gazów (badanie z 2021 r.)

CytatBadanie przeprowadzone przez naukowców z Barcelona Liver and Digestive Diseases Networking Biomedical Research Centre (CIBERehd) wykazało, że mężczyźni na diecie roślinnej:

Puszczali gazy średnio 7 razy częściej dziennie niż ci na diecie mięsnej.

Ich stolce były średnio dwa razy większe.

Skorupion

Podobnie dzieje się na całym świecie. Degeneraci z Eurokołchozu natychmiast muszą wydać jakąś dyrektywę, albo najlepiej dwie, bo inaczej planeta spłonie i wszyscy zginiemy.

Gibbon

Kanclerz Friedrich Merz przyznał, że może być konieczne przedłużenie działania elektrowni węglowych poza planowane terminy zamknięcia (np. 2038), by zapewnić bezpieczeństwo energetyczne.

Skorupion

Znowu trochę nie na bieżąco z tematem jestem. Może ktoś wie czy klimat się już na tyle ocieplił, że planeta spłonęła?

Gibbon

Opinie ekspertów są jednoznacznie podzielone.

Skorupion

Dziś się obudziłem w doskonałym humorze, bo już niedługo lipiec, czyli jedyny miesiąc w roku, kiedy będę mógł wyłączyć ogrzewwanie.

Gibbon

Akwarela na płótnie nieznanego autorstwa: "Koniec sezonu grzewczego":

Skorupion

Bardziej wygląda na średniowieczno renesansowy olej malowany stopą, jakby nieznany Pieter Brueghel młodszy.

Zanim planeta spłonie i wszyscy zginiemy to w naszej nieszczęśliwej ojczyźnie wcześniej zabraknie wody. Od dwóch miesięcy spadło kilka kropel, a i one wyparowały, zanim dotadrły do ziemi.

Skorupion

Globalne ocieplenie szaleje, planeta płonie, są prognozy, że niedługo gdzieś w odludnym zakątku naszej umęczonej ojczyzny może być nawet 22 stopnie. Wszyscy zginiemy.

Skorupion

Napaliłem w kominku, trzeba trochę podgrzać gobalne ocieplenie, bo zimno. Oby tylko planeta nie spłonęła.

Gibbon

Skorupion

Chyba Vincent zapomniał zabrać słoneczniki. Ale ogólnie ten piękny obrazek przekłamuje. Palę oponami, ponieważ butelki idą do skupu, a potem w zmienionej formie zostają w Żabce. Tak oto rząd Koalicji Obywatelskiej uczenił ze mnie, eurydyty i intelektualisty, ostatniego żula. Zgłoszę to w Światowym Trybunale.
Mam grzeczne pytanie. Czy przygłupy klimatyczne mogły by podgrzać nieco gobalne ocieplenie? Nijak nie mogę wysadzić pomidorów, bo jest za zimno.

Gibbon

Cytat: Skorupion w 18-05-2026, 11:44Nijak nie mogę wysadzić pomidorów, bo jest za zimno.

W dobie globalnego ocieplenia i recyklingu/upcyclingu, trzeba sobie radzić:

Skorupion

Za duże nakłady.
Nadal z powodu globalnego ocieplenie nie moge wysadzić pomidorów, bo jest za zimno. Co na to eksperci, którzy od kilku lat ekspercą w szczujniach głównego nurtu?

Gibbon