Ocieplenie klimatu i ratowanie planety

Zaczęty przez Skorupion, 13-05-2023, 09:27

Skorupion

Lewaki oskarżyły ocieplenie klimatu o wywołanie pożaru w Los Angeles, gdzie spłonęła ekskluzywna dzielnica. Niby policja złapała podpalaczy, ale jakie to ma znaczenie. Cos innego jest bardziej ciekawe. Oto osobopostacie pożarnicze dobrane według klucza woke, trzy lesbijki:

Akcja pożarnicza i ogólnie przygotowanie przeciwpożarowe było na poziomie poniżej dna i trzech metrów mułu. Tak trzymać, u nas też trzeba szybko wprowadzić parytety w straży, wojsku, projektowaniu wieżowców i mostów. Nie można nikogo wykluczać i odtrącać od poważnych wyzwań.

Skorupion

Co robią dżentelmeni na poniższym obrazku?

To powstańcy styczniowi, dokonują pomiarów temperatury. Już wtedy mieliśmy  do czynienia z ociepleniem klimatu, nie ma śniegu. Planeta spłonie i wszyscy zginiemy.

Skorupion

FED - Rezerwa Federalna - opuściła przed północą w piątek Porozumienie Klimatyczne Banków. Poszli śladem pięciu największych amerykańskich banków, które zrobiły to wcześniej. Przygłupy eurokołchozowe zostały z ręką w nocniku. My niestety razem z nimi też. Upadłe, zdegenerowane elity.

Skorupion

Czy olbrzymia ilość wielkich wiatraków może mieć wpływ na obieg mas powietrza, jeśli tak to jaki i z jakimi konsekwencjami? ktoś wie?

Gibbon

Niepostępowi twierdzą, że to wpływa na temperaturę, opady...

Skorupion

Szczęście całe, że przygotowałem elegancki zapas plastikowych butelek. Paląc nimi w dwójnasób ratuję planetę - sprzątam lasy, pola, nieużytki i nie palę węglem.
Zdaje się, że dzisiejszej nocy został pobity nieoficjalny rekord zimna w Polsce.

Udana

W nocy 16/17.02.2025 Ostatecznie Litworowy Kocioł zanotował -41.1 st. C. To najniższa temperatura zanotowana kiedykolwiek na ziemiach polskich! 

Jak podaje meteoprognoza.pl, dotychczasowy rekord zimna w Polsce zanotowano w Żywcu w 1929 roku i wynosił on -40,6 st. C.

Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Skorupion

Kaloryfery mi się włączyły w maju, pędzę ratować planetę!

Skorupion

Proszę bardzo. Paliłem przez zimę oponami i plastikowymi butelkami i planeta uratowana. Mamy bardzo zimny maj.

Skorupion

Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mnie skończył się zapas opon, ale od czego są drodzy rodacy. Zrobiłem rajd po okolicznych lasach i sprawa załatwiona, jest czym palić. Nienawistnicy to pewnie myślą, że ja tak byle jak palę? No nie, opracowałem zrównoważony, przyjazny środowisku sposób. Wrzucam do pieca dokładnie po połowie opon i butelek plastikowych. Planeta będzie uratowana!

Skorupion

Wszystkie szczujnie głównego nurtu wpadły w krańcową ekstazę, bo temperatura ma zbliżyć się do 30 stopni. Planeta spłonie i wszyscy zginiemy.

Skorupion

Zimno jak diabli, podrzuciłem dwie używane opony do pieca, bo w ten sposób ratuję planetę przed spłonięciem. Jak widać skutecznie. Innym tez polecam, szczególnie tym mieszkającymi blisko granicy z Niemcami.

Gibbon

Skorupion apeluję do Twojego zdrowego rozsądku o posadzenie:

Niektóre gatunki afrykańskich drzew figowych magazynują w swoich tkankach wytworzony z atmosferycznego CO2 szczawian wapnia, który pod wpływem glebowych mikroorganizmów zamienia się w wapień – ogłoszono podczas konferencji geochemików Goldschmidt2025 w Pradze.

CytatWszystkie drzewa wykorzystują fotosyntezę do przekształcania CO2 w węgiel organiczny, który tworzy ich pień, gałęzie, korzenie i liście; dlatego sadzenie drzew jest postrzegane jako potencjalny sposób na ograniczenie poziomu CO2 w atmosferze.

Skorupion

Pomysł przedni, ale nie mam już gdzie, wręcz wycinam, bo wszędzie wokół dżungla.

Skorupion

Co się tak naprawdę stało. Wybuchł wulkan Tonga, do stratosfery dostały się olbrzymie ilości pary wodnej, która spowodowała ograniczenie ucieczki ciepła i podniesienie temperatury na Ziemi. Wraz ze spadkiem zawartości pary temperatura będzie malała, co już widać w tropikach. No i to tyle.

Skorupion

Ktoś zauważył, że o ile na trasie budowy autostrad świrnięci ekolodzy co chwila znajdowali siedlisko żuczka zaklińca mniejszego i trzeba było przerwać roboty to w miejscu, gdzie stają świrnięte wiatraki nigdy nic?

Skorupion

Na dworze 15 stopni, pochmurnie i pada. Ufff... uratowałem planetę paląc używanymi oponami. Widzę, że po cichu Niemcy i Kowboje idą w moje ślady. Łebskie goście.

Skorupion

O jaka szkoda!

W razie czego pomogę, został mi elegancki zapasik opon.

Gibbon

Skorupion

Dałem i ja się namówić naganiaczom na pompę ciepła. Kotłownia zmodernizowana, planeta uratowana.