Filmy, które po prostu trzeba zobaczyć

Zaczęty przez Asicyna, 28-04-2008, 11:58

Udana

http://www.filmweb.pl/film/S%C3%B3l+ziemi-2014-709349
Sól ziemi.
Wrócilam wlaśnie z kina...jestem poruszona i ogłuszona tym filmem dokumentalnym.
Moc i piękno fotografii, to tylko jeden z przekazów tego filmu, ogrom cierpienia i biedy ludzkiej, ciekawa historia człowieka, miłość kobiety, pasja, talent...ale też ludzie ludziom zgotowali ten los...
POLECAM!
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Machos

Dziś w nocy trafiłem na film oparty na faktach. Polecam obejrzeć jak działa w praktyce brak jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony lekarzy (wielokrotnie mówiliśmy o tym na forum). Od szpitali ? jeżeli to tylko możliwe ? trzeba trzymać się jak najdalej i nie dotyczy to tylko pacjentów.

Sprawa Lucii (Lektor PL)
Zamiast się badać, lepiej wypić miksturę oczyszczającą, najlepsze świadectwo badania organizmu, które w przypadku istniejących chorób widać po objawach. Machos.

ArtComp

Jeżeli komuś się film spodoba, a chciałby obejrzeć go sobie w lepszej wersji - podaję link do wersji off-line:
Sprawa Lucii de B.
| ZZO | DP | MO | KB | OJ | SO | GBG | SB

Opiotr

Cytat: Machos w 05-05-2017, 13:15
Polecam obejrzeć jak działa w praktyce brak jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony lekarzy (wielokrotnie mówiliśmy o tym na forum). Od szpitali ? jeżeli to tylko możliwe ? trzeba trzymać się jak najdalej i nie dotyczy to tylko pacjentów.
Nawet obejrzałem przy piwie i o ile zrozumiałem, to w filmie nie chodzi o błąd lekarza co o śmierć naturalną dziecka. Co prawda postawa lekarza nieciekawa. W filmie raczej widać brak jakiejkolwiek odpowiedzialności nie tyle przez lekarzy (bo jakby było trzeba to jego też by poświęcili) co przez system medyczny (szpital) jak i przez system prawny (prokuratura).
"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers

Machos

Cytat: Opiotr w 05-05-2017, 22:25
Nawet obejrzałem przy piwie i o ile zrozumiałem, to w filmie nie chodzi o błąd lekarza co o śmierć naturalną dziecka. Co prawda postawa lekarza nieciekawa. W filmie raczej widać brak jakiejkolwiek odpowiedzialności nie tyle przez lekarzy (bo jakby było trzeba to jego też by poświęcili) co przez system medyczny (szpital) jak i przez system prawny (prokuratura).
Profesor przyczynił się do skazania pielęgniarki ? m.in. był po medycynie ? na podstawie własnych badań statystycznych. To był główny dowód, ponieważ w czasie kiedy dochodziło do zgonów dzieci, dyżurowała pielęgniarka. Pan psor (jak czytam na innych stronach prof. dr. Henk Elffers) zeznał, że szansa na to, że nie jest to jej wina i jest to zbieg okoliczności, jest jedna na 342 miliony.

Kiedy adwokat broniący pielęgniarkę udowadniał błędny, ogólny opis, wyjaśniający śmierć jednego z dzieci, zrobiony przez panią doktor, sprawę oddalano. Sprawę oddalano również, kiedy dowiedziono, że jedno z dzieci zmarło, a pielęgniarki nie było w pracy.

Co do naturalnej śmierci dziecka, o której pieszesz, w filmie jedna z pielęgniarek wyjaśnia, że dziecko po operacji serca było w takim stanie, że jego śmierć była kwestią czasu.  

A co do całej tej ekipy sądowej z Holandii, która prowadziła proces, kobieta trafiła na takich partaczy, że przez nich prawie 7 lat spędziła w więzieniu. Kariery były ważniejsze, niż przyznanie się do błędów prowadzonej sprawy. Oczywiście po uniewinnieniu pielęgniarki nikogo winnego nie ukarano.
Zamiast się badać, lepiej wypić miksturę oczyszczającą, najlepsze świadectwo badania organizmu, które w przypadku istniejących chorób widać po objawach. Machos.

Grawo

Cytat: Gibbon w 10-06-2019, 21:39
Powięź - tajemnicza tkanka

https://www.dailymotion.com/video/x7ar37t
Byłam na takim masażu we Wrocławiu, trwa on godzinę jest dość bolesny, przez dwa dni miałam objawy oczyszczania ale samopoczucie rewelacyjne.

Kozaczek

Gibbon, bardzo dziękuję za filmy. Już ich nie można obejrzeć.

Gibbon

Gibbon

Gibbon

Gibbon

Moc mikrobioty

CytatUkryte głęboko w naszych jelitach 100 000 miliardów bakterii utrzymuje nas w zdrowiu, wytwarzając szereg cząsteczek. Choć są niewidoczne gołym okiem, mogą zrewolucjonizować przyszłość medycyny. Pod warunkiem, że nasz nowoczesny styl życia najpierw ich nie zniszczy.

https://vod.tvp.pl/filmy-dokumentalne,163/moc-mikrobioty,769041

Skorupion

Film, jakie lubię z wielu względów, o których nie muszę pisać. Ktoś ma wolną godzinkę to polecam.
https://www.youtube.com/watch?v=TQQYCPoeajA

Udana

Oglądnęłam i dla mnie za zgrzebny ten PRL. Ale wydźwięk bardzo dobry!
Szczególnie w tych czasach jak będą zmieniać historie Polski i niedługo okaże się, że to polscy nacjonaliści i antysemici napadli na Polskę w 1939.
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Skorupion

Zgrzebny, przaśny i biedny był, ale w ostrogach, a teraz najbardziej ostre to jest sojowe latte i hulajnoga.
Tu masz ówczesny luksus, też świetny film, jeden z lepszych polskich. Ja akurat miałem to szczęście czy nieszczęście, że wychowałem się na styku obu światów.
https://www.dailymotion.com/video/x8higmu