Niemedyczne forum zdrowia
23-04-2024, 15:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Uzdatnianie mięsa  (Przeczytany 129760 razy)
Anndrzej
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: nie stosuję
Wiadomości: 9

« Odpowiedz #80 : 25-11-2016, 18:53 »

Najzdrowsze jest mięso wołowe, bo przez większość swego życia bydło pasie się na łąkach, nie wymaga dokarmiania paszami i nie daje się im tylu leków. Najgorsze dziadostwo to drób, który kupiony po utuczeniu jeszcze przez 3-4 tygodnie robi na różowo wydalając chemię.
« Ostatnia zmiana: 23-01-2017, 08:28 wysłane przez ArtComp » Zapisane
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« Odpowiedz #81 : 25-11-2016, 19:47 »

Cytat
Najgorsze dziadostwo to drób, który kupiony po utuczeniu jeszcze przez 3-4 tygodnie robi na różowo wydalając chemię.

Może jaśniej, bo nic nie rozumiem.
Zapisane
Anndrzej
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: nie stosuję
Wiadomości: 9

« Odpowiedz #82 : 30-12-2016, 18:36 »

Drób sklepowy w cenie 5 zł/kg - o takim pisałem. Hodujemy kury. Kupiliśmy 2 lata temu odchowane brojlery 3-3,5 kg gotowe do uboju. Ledwo na chudych nóżkach chodziły, takie były nafaszerowane chemią.
Przez 3 tygodnie "robiły" (czyli srały) na różowo. Dopiero po tym czasie, karmione zbożem i domowym jedzeniem, oczyściły się i były zdatne do spożycia.
« Ostatnia zmiana: 23-01-2017, 08:28 wysłane przez ArtComp » Zapisane
Strony: 1 ... 3 4 [5]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!