Można do normalnego pieczywa, ale lepiej smakuje z razowym (a jeszcze lepiej z własnego wypieku)
Składniki:
150g -200g kaszy gryczanej
1-2 cebule
3-4 ząbki czosnku
25 dkg pieczarek
przyprawy:
pieprz kajeński
czarny pieprz
vegeta lub sól (z solą nie przesadzać, nadmiar nie jest korzystny ani dla zdrowia, ani dla smaku)
Wykonanie:
1.kaszę ugotować (ja kaszę gotuję podobnie jak ryż 15 - 20 min na wolnym ogniu pod przykryciem Wody 2,5 raza więcej niż kaszy. Po zgaszeniu ognia ona sobie jeszcze dochodzi)
2.Cebulę i pieczarki skroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Masła nie żałować.
3. Przepuścić przez maszynkę do mięsa (kaszę i pieczarki z cebulką)
Wycisnąć czosnek przez praskę i dodać przyprawy do smaku (ja sporo, bo lubię ostre)
Wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki.
Może początkowo nie wydaje się zachęcające, ale smak? Palce lizać!!! A jaka zdrowa..
Osoby, które nie lubią kaszy gryczanej, po tej paście zaczynają ją kochać!
Najlepsza do razowego chlebka. Smarujemy masłem, nakładamy pastę, pycha... Na zdrowie!
DodanoJak Wam zasmakuje, a stanie się tak na pewno, to będę podawać więcej przepisów na zdrowe (wiadomo) ale także przepyszne jedzenie. Jak już wspomniałam na Hyde Parku jedną z moich psji jest smaczna kuchnia