Niemedyczne forum zdrowia
29-03-2024, 12:57 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Wesprzyj Fundacjê Bios³one --> kliknij
 
   Strona g³ówna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 40   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Koktajl b³onnikowy  (Przeczytany 575081 razy)
olisha
« Odpowiedz #400 : 05-04-2010, 19:19 »

Prze³knê³am ostatnio warzywny z burakiem i wod± z ogórków kiszonych, ale do koñca nie dopi³am. Zostaj± mi wiêc te z bananem, albo czyste - nasiona i woda.

Zibi, nie chodzi o to, ¿eby siê katowaæ, ale jak d³ugo mo¿na piæ ci±gle takie same, od paru tygodni banany i banany... Chcia³abym co¶ zmieniæ w tej kwestii.
Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #401 : 05-04-2010, 20:13 »

Zostaj± mi wiêc te z bananem, albo czyste - nasiona i woda.
 Chcia³abym co¶ zmieniæ w tej kwestii.
Nasiona + 1/2 avocado, lub 1 kiwi, lub ananas ¶wie¿y, lub owoc granatu ¶wie¿y, lub mango ¶wie¿e. Ananas, mango granat w odpowiadaj±cej Ci porcji.
Zapisane

Novalijka
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 05-01-2008
Wiedza:
Sk±d: ¦l±sk
Wiadomo¶ci: 371

« Odpowiedz #402 : 05-04-2010, 21:38 »

Cytat od: Olisha
od paru tygodni banany i banany...

U nas tak samo, od d³u¿szego  czasu jedziemy na bananach z dodatkiem cytryny ale od dwóch tygodni dodajemy do koktajlu gar¶æ ¶wie¿ej rze¿uchy, koktajl jest przez to soczy¶cie zielony i smakuje super, du¿o lepiej ni¿ z samych, md³ych bananów. Jeszcze raz polecam rze¿uchê dla urozmaicenia smaku koktajlu smile
Zapisane

Wczoraj to ju¿ historia, jutro to tajemnica, a dzi¶ to dar losu, z darów nale¿y siê cieszyæ smile
olisha
« Odpowiedz #403 : 05-04-2010, 21:41 »

Jestem w drugim etapie DP, wiêc z tymi owocami, o których piszesz, Klaro, bêdê musia³a jeszcze poczekaæ, chyba ¿e o czym¶ nie wiem.

A rze¿uchê chêtnie wypróbujê, jutro wrzucê do kie³kownika smile .
Zapisane
olisha
« Odpowiedz #404 : 06-04-2010, 08:26 »

Spróbujê na razie z rze¿uch±, bo co ja zrobiê z reszt± wielkiego mango, bior±c tylko ma³y kawa³eczek .
Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #405 : 06-04-2010, 13:32 »

Spróbujê na razie z rze¿uch±, bo co ja zrobiê z reszt± wielkiego mango, bior±c tylko ma³y kawa³eczek .
Resztê zawiniesz w foliê lub pergamin i do lodówki. smile
Zapisane

olisha
« Odpowiedz #406 : 07-04-2010, 18:56 »

Novalijko, nobla w dziedzinie koktajlowej msn-wink za ¶wietny pomys³ z t± rze¿uch±! Koktajl wprawdzie nie jest zielony (nie wiem, mo¿e za ma³o dodajê) ale zyska³ ¶wietny, orze¼wiaj±cy smak. Super thumbsup .

Klaro, zawinê i w³o¿ê, dziêki smile . A widzia³am wczoraj mango i w sumie nie jest ono a¿ takie wielkie, co¶ mi siê pomyli³o, mo¿e z melonem biggrin .
Zapisane
Novalijka
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 05-01-2008
Wiedza:
Sk±d: ¦l±sk
Wiadomo¶ci: 371

« Odpowiedz #407 : 08-04-2010, 21:14 »

Cytat
Novalijko, nobla w dziedzinie koktajlowej msn-wink za ¶wietny pomys³ z t± rze¿uch±! Koktajl wprawdzie nie jest zielony (nie wiem, mo¿e za ma³o dodajê) ale zyska³ ¶wietny, orze¼wiaj±cy smak. Super thumbsup .

Pomys³ z rze¿uch± podsun±³ nam Mistrz smile
Zapisane

Wczoraj to ju¿ historia, jutro to tajemnica, a dzi¶ to dar losu, z darów nale¿y siê cieszyæ smile
olisha
« Odpowiedz #408 : 09-04-2010, 12:20 »

W takim razie pok³ony dla Mistrza. Mistrzu, mo¿e jeszcze jakie¶ pomys³y?
Zapisane
Mistrz
*


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
MO: 05.03.2000 – 2070
Sk±d: Hogwart
Wiadomo¶ci: 10.596

WWW
« Odpowiedz #409 : 09-04-2010, 12:22 »

Nied³ugo doskona³ym pomys³em do koktajlu bêdzie pokrzywa. Tej nic nie przebije!
Zapisane

Je¶li nie wiesz nic, dasz sobie wmówiæ wszystko
Marcin
*


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 46
MO: 10-03-2007
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 578

« Odpowiedz #410 : 09-04-2010, 17:49 »

Ja te¿ czekam z utêsknieniem na pokrzywy, ju¿ s± ale jeszcze za ma³e smile.
Zapisane

arrow  "Dziewiêæ dziesi±tych naszego ¿ycia polega na zdrowiu"
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #411 : 09-04-2010, 18:01 »

Maciejko, Piotr i ja stosujemy pokrzywê od kilku dni smile.

http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=6893.20

A tutaj przepis na jajecznicê pokrzywow± smile.

http://www.bioslone.pl/odzywianie/przepisy/I-etap/potrawy-z-jaj/jajecznica-z-pokrzywa
« Ostatnia zmiana: 09-04-2010, 18:06 wys³ane przez Klara27 » Zapisane

Klara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101

« Odpowiedz #412 : 09-04-2010, 18:10 »

Ja równie¿ stosujê ju¿ pokrzywê, zrobi³am te¿ trochê lodowo-pokrzywowych kostek, a jutro zamierzam ugotowaæ zupê z pokrzywy.
Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #413 : 09-04-2010, 18:29 »

...zrobi³am te¿ trochê lodowo-pokrzywowych kostek,

Klaro, te kostki lodowe z pokrzyw to robisz na "bie¿±ce potrzeby" czy na zapas, ewentualnie na dni, w których nie uda siê zebraæ ¶wie¿ych pokrzyw?
Zapisane

Klara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101

« Odpowiedz #414 : 09-04-2010, 18:39 »

Teraz robiê je na bie¿±ce potrzeby, ale mam zamiar zrobiæ te¿ na zapas. My¶lê te¿, ¿e warto pomy¶leæ o ususzeniu pokrzywy na zimê.
Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #415 : 09-04-2010, 19:18 »

Teraz robiê je na bie¿±ce potrzeby,
To, w takim razie, nie rozumiem. Po co mroziæ, skoro s± ¶wie¿e?
Zapisane

Klara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101

« Odpowiedz #416 : 09-04-2010, 19:39 »

Dlatego, ¿e przewa¿nie nazrywam tych pokrzyw zbyt du¿o. Szkoda mi ich wyrzucaæ, to miksujê i mro¿ê. Poza tym dosyæ czêsto pijê koktajl rano i wtedy mro¿one kostki s± jak znalaz³.
Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #417 : 09-04-2010, 19:49 »

Wszystko jasne. Jak to Klara z Klar± biggrin
Zapisane

Antonio
***


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 53
MO: 31-10-2009
Wiedza:
Sk±d: Bergamuty
Wiadomo¶ci: 990

« Odpowiedz #418 : 10-04-2010, 01:57 »

Po tym, co napisane, biegnê na poszukiwania pokrzyw. Taka pospolita ro¶lina mo¿e byæ ¼ród³em ma³ych przyjemno¶ci na podniebieniu...
Zapisane

I'm going through changes
Klara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101

« Odpowiedz #419 : 10-04-2010, 16:12 »

No i ugotowa³am zupê z pokrzyw. By³a pyszna. Gotowa³am j± tak samo jak szczawiow±, z t± jedynie ró¿nic±, ¿e zakwasi³am j± sokiem z cytryny. Wiadomo, szczaw jest naturalnie kwa¶ny, a pokrzywa nie.
Domownikom ze³ga³am, ¿e to zupa szczawiowa i dopiero gdy zjedli i chwalili, ¿e dobra, powiedzia³am im prawdê. Ale byli zdziwieni...
Zapisane
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 40   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Dzia³a na MySQL Dzia³a na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawid³owy XHTML 1.0! Prawid³owy CSS!