olisha
|
|
« Odpowiedz #400 : 05-04-2010, 19:19 » |
|
Prze³knê³am ostatnio warzywny z burakiem i wod± z ogórków kiszonych, ale do koñca nie dopi³am. Zostaj± mi wiêc te z bananem, albo czyste - nasiona i woda.
Zibi, nie chodzi o to, ¿eby siê katowaæ, ale jak d³ugo mo¿na piæ ci±gle takie same, od paru tygodni banany i banany... Chcia³abym co¶ zmieniæ w tej kwestii.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #401 : 05-04-2010, 20:13 » |
|
Zostaj± mi wiêc te z bananem, albo czyste - nasiona i woda. Chcia³abym co¶ zmieniæ w tej kwestii.
Nasiona + 1/2 avocado, lub 1 kiwi, lub ananas ¶wie¿y, lub owoc granatu ¶wie¿y, lub mango ¶wie¿e. Ananas, mango granat w odpowiadaj±cej Ci porcji.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Novalijka
Offline
P³eæ:
MO: 05-01-2008
Wiedza:
Sk±d: ¦l±sk
Wiadomo¶ci: 371
|
|
« Odpowiedz #402 : 05-04-2010, 21:38 » |
|
od paru tygodni banany i banany... U nas tak samo, od d³u¿szego czasu jedziemy na bananach z dodatkiem cytryny ale od dwóch tygodni dodajemy do koktajlu gar¶æ ¶wie¿ej rze¿uchy, koktajl jest przez to soczy¶cie zielony i smakuje super, du¿o lepiej ni¿ z samych, md³ych bananów. Jeszcze raz polecam rze¿uchê dla urozmaicenia smaku koktajlu
|
|
|
Zapisane
|
Wczoraj to ju¿ historia, jutro to tajemnica, a dzi¶ to dar losu, z darów nale¿y siê cieszyæ
|
|
|
olisha
|
|
« Odpowiedz #403 : 05-04-2010, 21:41 » |
|
Jestem w drugim etapie DP, wiêc z tymi owocami, o których piszesz, Klaro, bêdê musia³a jeszcze poczekaæ, chyba ¿e o czym¶ nie wiem. A rze¿uchê chêtnie wypróbujê, jutro wrzucê do kie³kownika .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
olisha
|
|
« Odpowiedz #404 : 06-04-2010, 08:26 » |
|
Spróbujê na razie z rze¿uch±, bo co ja zrobiê z reszt± wielkiego mango, bior±c tylko ma³y kawa³eczek .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #405 : 06-04-2010, 13:32 » |
|
Spróbujê na razie z rze¿uch±, bo co ja zrobiê z reszt± wielkiego mango, bior±c tylko ma³y kawa³eczek . Resztê zawiniesz w foliê lub pergamin i do lodówki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
olisha
|
|
« Odpowiedz #406 : 07-04-2010, 18:56 » |
|
Novalijko, nobla w dziedzinie koktajlowej za ¶wietny pomys³ z t± rze¿uch±! Koktajl wprawdzie nie jest zielony (nie wiem, mo¿e za ma³o dodajê) ale zyska³ ¶wietny, orze¼wiaj±cy smak. Super . Klaro, zawinê i w³o¿ê, dziêki . A widzia³am wczoraj mango i w sumie nie jest ono a¿ takie wielkie, co¶ mi siê pomyli³o, mo¿e z melonem .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Novalijka
Offline
P³eæ:
MO: 05-01-2008
Wiedza:
Sk±d: ¦l±sk
Wiadomo¶ci: 371
|
|
« Odpowiedz #407 : 08-04-2010, 21:14 » |
|
Novalijko, nobla w dziedzinie koktajlowej msn-wink za ¶wietny pomys³ z t± rze¿uch±! Koktajl wprawdzie nie jest zielony (nie wiem, mo¿e za ma³o dodajê) ale zyska³ ¶wietny, orze¼wiaj±cy smak. Super thumbsup . Pomys³ z rze¿uch± podsun±³ nam Mistrz
|
|
|
Zapisane
|
Wczoraj to ju¿ historia, jutro to tajemnica, a dzi¶ to dar losu, z darów nale¿y siê cieszyæ
|
|
|
olisha
|
|
« Odpowiedz #408 : 09-04-2010, 12:20 » |
|
W takim razie pok³ony dla Mistrza. Mistrzu, mo¿e jeszcze jakie¶ pomys³y?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mistrz
Offline
P³eæ:
MO: 05.03.2000 – 2070
Sk±d: Hogwart
Wiadomo¶ci: 10.596
|
|
« Odpowiedz #409 : 09-04-2010, 12:22 » |
|
Nied³ugo doskona³ym pomys³em do koktajlu bêdzie pokrzywa. Tej nic nie przebije!
|
|
|
Zapisane
|
Je¶li nie wiesz nic, dasz sobie wmówiæ wszystko
|
|
|
Marcin
Offline
P³eæ:
Wiek: 46
MO: 10-03-2007
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 578
|
|
« Odpowiedz #410 : 09-04-2010, 17:49 » |
|
Ja te¿ czekam z utêsknieniem na pokrzywy, ju¿ s± ale jeszcze za ma³e .
|
|
|
Zapisane
|
"Dziewiêæ dziesi±tych naszego ¿ycia polega na zdrowiu"
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #411 : 09-04-2010, 18:01 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09-04-2010, 18:06 wys³ane przez Klara27 »
|
Zapisane
|
|
|
|
Klara
Offline
P³eæ:
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101
|
|
« Odpowiedz #412 : 09-04-2010, 18:10 » |
|
Ja równie¿ stosujê ju¿ pokrzywê, zrobi³am te¿ trochê lodowo-pokrzywowych kostek, a jutro zamierzam ugotowaæ zupê z pokrzywy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #413 : 09-04-2010, 18:29 » |
|
...zrobi³am te¿ trochê lodowo-pokrzywowych kostek,
Klaro, te kostki lodowe z pokrzyw to robisz na "bie¿±ce potrzeby" czy na zapas, ewentualnie na dni, w których nie uda siê zebraæ ¶wie¿ych pokrzyw?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Klara
Offline
P³eæ:
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101
|
|
« Odpowiedz #414 : 09-04-2010, 18:39 » |
|
Teraz robiê je na bie¿±ce potrzeby, ale mam zamiar zrobiæ te¿ na zapas. My¶lê te¿, ¿e warto pomy¶leæ o ususzeniu pokrzywy na zimê.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #415 : 09-04-2010, 19:18 » |
|
Teraz robiê je na bie¿±ce potrzeby,
To, w takim razie, nie rozumiem. Po co mroziæ, skoro s± ¶wie¿e?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Klara
Offline
P³eæ:
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101
|
|
« Odpowiedz #416 : 09-04-2010, 19:39 » |
|
Dlatego, ¿e przewa¿nie nazrywam tych pokrzyw zbyt du¿o. Szkoda mi ich wyrzucaæ, to miksujê i mro¿ê. Poza tym dosyæ czêsto pijê koktajl rano i wtedy mro¿one kostki s± jak znalaz³.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #417 : 09-04-2010, 19:49 » |
|
Wszystko jasne. Jak to Klara z Klar±
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Antonio
Offline
P³eæ:
Wiek: 53
MO: 31-10-2009
Wiedza:
Sk±d: Bergamuty
Wiadomo¶ci: 990
|
|
« Odpowiedz #418 : 10-04-2010, 01:57 » |
|
Po tym, co napisane, biegnê na poszukiwania pokrzyw. Taka pospolita ro¶lina mo¿e byæ ¼ród³em ma³ych przyjemno¶ci na podniebieniu...
|
|
|
Zapisane
|
I'm going through changes
|
|
|
Klara
Offline
P³eæ:
MO: 17.07.2009.
Sk±d: ³ódzkie
Wiadomo¶ci: 101
|
|
« Odpowiedz #419 : 10-04-2010, 16:12 » |
|
No i ugotowa³am zupê z pokrzyw. By³a pyszna. Gotowa³am j± tak samo jak szczawiow±, z t± jedynie ró¿nic±, ¿e zakwasi³am j± sokiem z cytryny. Wiadomo, szczaw jest naturalnie kwa¶ny, a pokrzywa nie. Domownikom ze³ga³am, ¿e to zupa szczawiowa i dopiero gdy zjedli i chwalili, ¿e dobra, powiedzia³am im prawdê. Ale byli zdziwieni...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|