Niemedyczne forum zdrowia
29-03-2024, 16:42 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Wesprzyj Fundacjê Bios³one --> kliknij
 
   Strona g³ówna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 40   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Koktajl b³onnikowy  (Przeczytany 575315 razy)
Joker
***

Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
MO: 17-11-2005
Wiadomo¶ci: 436

« Odpowiedz #540 : 30-06-2011, 08:42 »

Ewentualnie dodawaæ do koktajlu tylko jeden rodzaj ziaren obserwuj±c reakcje.
Zapisane
Pyku85
Pocz±tkuj±cy
*

Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
MO: 20.07.2010r.
Wiadomo¶ci: 18

« Odpowiedz #541 : 28-08-2011, 07:50 »

Mam pytanie do Was, czy do koktajlu b³onnikowego, zamiast surowych warzyw, mo¿na dodaæ podgotowane? Ja uwielbiam koktajl z gotowan± pietruszk±, do tego trochê pieprzu i soli. Czy jest to jaki¶ wielki b³±d?
« Ostatnia zmiana: 28-08-2011, 09:08 wys³ane przez Apollo » Zapisane
Sobol
« Odpowiedz #542 : 28-08-2011, 07:56 »

Nie jest to jaki¶ wielki b³±d.  smile
Zapisane
Pyku85
Pocz±tkuj±cy
*

Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
MO: 20.07.2010r.
Wiadomo¶ci: 18

« Odpowiedz #543 : 28-08-2011, 08:19 »

Dziêki bardzo, Sobol.
« Ostatnia zmiana: 28-08-2011, 09:08 wys³ane przez Apollo » Zapisane
bosako
« Odpowiedz #544 : 30-08-2011, 12:50 »

Kupi³em dyniê i wy³uska³em samorodki - trzeba suszyæ pestki czy mo¿na siê obyæ bez tego przy za³o¿eniu, ¿e zostan± spo¿yte w 2-3 dni?
Zapisane
Ciekawy_¦wiata
***


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 49
MO: IX-2010
Sk±d: Wroc³aw
Wiadomo¶ci: 38

« Odpowiedz #545 : 03-09-2011, 10:38 »

Je¶li Ci smakuj± i... przy okazji nie zaklej± m³ynka w trakcie mielenia, to czemu nie. msn-wink
Bêdziesz mia³ "kukurbitacynê" na pniu.
« Ostatnia zmiana: 03-09-2011, 10:57 wys³ane przez Apollo » Zapisane
Wera
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 03-2008, DP: 2011 przerwa ze wzglêdu na uci±¿liwe objawy
Wiadomo¶ci: 1.020

« Odpowiedz #546 : 27-09-2011, 09:20 »

Cytat
mo¿na dodaæ podgotowane?
Pyku85, gotowane warzywa maj± mniej witamin. Je¶li surowe Ci nie szkodz±, to po co je gotowaæ?
Zapisane
scorupion
« Odpowiedz #547 : 14-10-2011, 11:19 »

Po dwóch latach prób, b³êdów i wypaczeñ znalaz³em optymalny sk³ad i sposób przyrz±dzania koktajlu. Mielê cztery podstawowe sk³adniki, zalewam wod± i wypijam. Na robaki nie patrzê.
Zapisane
Amelia
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 588

« Odpowiedz #548 : 17-10-2011, 11:32 »

Ma³a porcja owoców lub warzyw te¿ by siê przyda³a. Wa¿ne jednak, by koktajl by³ p³ynny, inaczej ciê¿ko go prze³kn±æ.
Zapisane
Eso75
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 01-05-2007
Wiedza:
Wiadomo¶ci: 678

« Odpowiedz #549 : 17-10-2011, 11:58 »

Moim ostatnim odkryciem jest dynia do KB i kapka soku z cytryny. Przy innych warzywnych koktajlach mia³am odruch cofania, a picie tego z dyni± sprawia mi przyjemno¶æ smakow±.
Zapisane
Agusia
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 55
MO: Maj 2010 i syn 11 lat równie¿
Sk±d: Miñsk Mazowiecki
Wiadomo¶ci: 121

« Odpowiedz #550 : 26-10-2011, 16:29 »

Eso 75, spróbuj z dyni± i jab³kiem plus cynamon. Pycha.

Ja obecnie pijê KB z pigw± z w³asnego ogródka. Mielê j± razem z pestkami; wiem ¿e jest bardzo zasobna w witaminy. Mieszam j± z bananem, jab³kiem plus miód.
« Ostatnia zmiana: 30-10-2011, 07:56 wys³ane przez Lilijka » Zapisane

Agata
Metaldaw
*


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 44
MO: 09.08.2011
Sk±d: UK
Wiadomo¶ci: 356

Emigrant

« Odpowiedz #551 : 26-10-2011, 17:55 »

Jakie to szczê¶cie, ¿e ilo¶æ kombinacji warzyw i owoców w KB jest prawie nieskoñczona smile
Zapisane

MO, KB, ZZO.
Eso75
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 01-05-2007
Wiedza:
Wiadomo¶ci: 678

« Odpowiedz #552 : 27-10-2011, 13:37 »

Agusia, teraz spróbujê, bo skoñczy³am I etap DP. Doradzono mi z selerem i faktycznie równie¿ ma ca³kiem ciekawy smak - nie md³y. Wcze¶niej totalnie odrzuci³am KB warzywne, bo próbowa³am z marchewk± i burakiem - zestaw na pierwszy rzut oka ok - moim zdaniem okropieñstwo.
Zapisane
Agusia
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 55
MO: Maj 2010 i syn 11 lat równie¿
Sk±d: Miñsk Mazowiecki
Wiadomo¶ci: 121

« Odpowiedz #553 : 27-10-2011, 15:36 »

Eso 75, mnie te¿ warzywne ciê¿ko przechodzi³y przez gard³o.
Jedynie tolerowa³am z ogórkiem kiszonym i cebulk±, bo tak± kompozycjê lubiê w surówce.
Po tych mêczarniach I etapu DP (ja by³am a¿ 3 razy) od¿yjesz, zobaczysz, KB to bêdzie pyszny deser. Ja robiê ze ¶mietan± i bananem, jab³kiem cynamonem i miodem.
Polecam te¿ z gruszk± "konferencj±".
« Ostatnia zmiana: 30-10-2011, 07:56 wys³ane przez Lilijka » Zapisane

Agata
Wera
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 03-2008, DP: 2011 przerwa ze wzglêdu na uci±¿liwe objawy
Wiadomo¶ci: 1.020

« Odpowiedz #554 : 27-10-2011, 18:23 »

Eso75, teraz na czasie jest dynia. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e smakuje super, najlepiej je¶li zestrzesz uprzednio na tarce. Mo¿esz po³±czyæ z jab³kiem.
Zapisane
Lenka
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 48
MO: 01.07.09
Sk±d: Bydgoszcz
Wiadomo¶ci: 567

« Odpowiedz #555 : 27-10-2011, 19:46 »

Agusia, teraz spróbujê, bo skoñczy³am I etap DP. Doradzono mi z selerem i faktycznie równie¿ ma ca³kiem ciekawy smak - nie md³y. Wcze¶niej totalnie odrzuci³am KB warzywne, bo próbowa³am z marchewk± i burakiem - zestaw na pierwszy rzut oka ok - moim zdaniem okropieñstwo.
Eso, lubiê selera. Z jakimi dodatkami go ³±czy³a¶?
Zapisane
Eso75
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 01-05-2007
Wiedza:
Wiadomo¶ci: 678

« Odpowiedz #556 : 28-10-2011, 07:22 »

Wero, dynia to naczelne warzywo w moim jad³ospisie przez ostatni miesi±c - na surowo, podduszona, w formie zupy i pestek. Dopiero co skoñczy³am I etap DP i gdyby nie dynia to podejrzewam, ¿e by³by ciê¿ki, a koktajle niepijalne. Pi³am ca³y czas z dyni± i niewielk± ilo¶ci± (do smaku) soku z cytryny, teraz do tego dodajê plaster selera. I mi smakuje naprawdê, nie tylko tak, ¿eby jako¶ po³kn±æ. Wa¿ny jest tutaj dodatek cytryny. Co oczywi¶cie nie znaczy, ¿e bêdzie smaczne dla innych smile.
Zapisane
Bart-ender
***


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
MO: 03.2010
Sk±d: Kujawy
Wiadomo¶ci: 142

« Odpowiedz #557 : 28-10-2011, 13:40 »

Ja dzia³am tak samo jak z bigosem - wrzucam do miksera to, co mam pod rêk±. Najczê¶ciej jest to banan, jab³ko i ¶liwki z kompotu. Ostatnio odkry³em, ¿e mro¿one porzeczki (czerwone i czarne) lub jagody nadaj± niesamowity smak i barwê. Polecam.
« Ostatnia zmiana: 30-10-2011, 07:57 wys³ane przez Lilijka » Zapisane

Ci, którzy wiedz± najmniej, s± najbardziej pos³uszni.
harry
« Odpowiedz #558 : 05-12-2011, 14:13 »

Nie posiadam miksera ani te¿ blendera. Sytuacja moja nie pozwala mi na razie na zakup. Czy zmielenie produktów na kotajl b³onnikowy w m³ynku do kawy oraz wymieszanie 'sproszkowanej' porcji z wod± daleko bêdzie odbiegaæ od standardowego koktajlu?

¦wiadomy jestem tego, ¿e nie zmiksuje owoców czy warzyw w m³ynku do kawy.

Czy taka forma koktajlu przez miesi±c, dwa ma sens?



Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk±d: Kraków
Wiadomo¶ci: 2.264

« Odpowiedz #559 : 05-12-2011, 14:34 »

Nie posiadam miksera ani te¿ blendera. Sytuacja moja nie pozwala mi na razie na zakup. Czy zmielenie produktów na kotajl b³onnikowy w m³ynku do kawy oraz wymieszanie 'sproszkowanej' porcji z wod± daleko bêdzie odbiegaæ od standardowego koktajlu?
¦wiadomy jestem tego, ¿e nie zmiksuje owoców czy warzyw w m³ynku do kawy.
Czy taka forma koktajlu przez miesi±c, dwa ma sens?

Tak. Mo¿esz mieszaæ zmielone nasiona nie tylko z wod± ale te¿ z kwa¶nym mlekiem (lub dobrej jako¶ci kefirem sklepowym), serwatk±. Mo¿esz do tego dodawaæ rozgniecione widelcem owoce, lub utarte na tarce warzywa.
Zapisane

Strony: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 40   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Dzia³a na MySQL Dzia³a na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawid³owy XHTML 1.0! Prawid³owy CSS!