Kaszel od miesiąca, "mruczenie kota"

Zaczęty przez agurek1, 05-09-2008, 17:53

agurek1

MOja corka (1,5 roku) pije MO od 2 miesiecy. Od miesiaca wystapil bardzo uciazliwy kaszel. Nie sadze, ze jest to zwiazane z MO, poniewaz wczesniej jej sie to juz zdarzalo. Corak choruje na limfangiektazje jelitowa. Kaszel jest raz mokry, odksztuszajacy, raz suchy, czesto w nocy, ale rowniez w dzien. Oprocz tego ma chrype, tak jakby mruczenie kota, jakby nadmiar sliny gromadzil jej sie w krtani. Osluchowo nic nie ma. Dzis zrobilam CRP, takze w normie 0,05. Lekarka zlecila profilaktycznie Klacid, czego oczywiscie chce uniknac. Inhalacje z soli fizj. nic nie pomogly. U corki rowniez podejrzewany jest refluks, przyjmuje Gasec. Czy ten kaszel moze byc od tego? Prosze o pomoc i rade w zastosowaniu leczenia.

Emisia

Mnie sie wydaje ze to wlasnie jest efekt oczyszczania. Skoro osluchowo nic nie ma to warto odczekac. Dobre byloby tez zakraplanie noska corki( moze bardzo rozcienczone). Klacid to antybiotyk i bez konkretnej diagnozy lepiej ominac. Oczyszczanie moze nawet trwac pare miesiecy i trzeba byc tego swiadomym.
Cytat: "agurek1"Lekarka zlecila profilaktycznie Klacid,
Na ten temat moglibysmy dyskutowac setki razy, ale juz wiemy o co chodzi i nie warto wracac do tego.

Piotrb111

Jeżeli ma tylko kaszel i nic więcej się nie dzieje daj jej spokój.
Moja córka jak rozpcozęła pić MO, po 3 miesiącach rozpoczął jej się kaszel tak jak mówisz raz taki raz taki io trwał 5 miesięcy.
Wcześniej do dwóch lat była kilka razy antybiotykiem leczona na niby zapalenie oskrzeli. Nie robiłem nic przez te 5 miesięcy, jak już był super suchy to przygotowywałem macerat z prawoślazu wg przepisu Mistrza.
Po tym czasie minęło i teraz nawet jak jest przeziębiona to kaszel jest lekki dwa dni i koniec.
Także jak mówi Mistrz nie przeszkadzać.
Co kilka dni jedynie kontroluj osłuchowo i tyle.

Dodano

Aha jeszcze zgodzę się z przedmówczynią, że na moje też to wygląda ewidentnie na oczyszczanie po MO. Pierwsze objawy z reguły pokazują się po 2 - 3 miesięcy.