Lacky a jak zachowuje się organizm po wyczyszczeniu grzyba za pomocą PMO?
PMO nie działa bezpośrednio na patogeny, osłabia je, ale ich nie niszczy. Jego zadaniem jest wzmocnić organizm, aby sam zaczął walczyć z patologiami a to nie zawsze następuje od razu. Natomiast preparaty typu Paraprotex, są nastawione na wyniszczenie patogenu.
Sugerujesz, ze mam nie podawac dziecku Paraprotexu, czy moze innego suplementu? (wszystkie zapisal dziecku dr. Janus). Napisz jasno, poniewaz ta odpowiedz jest dla mnie niejasna. Fakt nie przeczytalam jeszcze calego forum, ale oczekuje ze ludzie, ktorzy sa na nim od dawna pomoga osobom poczatkujacym - takim jak ja. Tu chodzi o moje dziecko i jego zdrowie. Nie chce popełniac kolejnych błedów, bo popełniłam ich dużo.
Jeżeli dziecka coś boli to stosowanie dodatkowych preparatów, które zwiększają ilość toksyn w organizmie mogą tylko zwiększyć ból a nie go zmniejszyć. Zażywanie wielu preparatów na raz ma tą wadę, że jak coś pomaga to nie wiemy, co a jak coś szkodzi to też nie wiemy, co. Dlatego lekarze przepisują wiele preparatów, aby zwiększyć prawdopodobieństwo, że któryś zadziała.
Aby dziecko mogło wrócić do zdrowia trzeba się nauczyć go obserwować. Jeżeli dziecko nie ma poważnego zagrożenia, które mogłoby się rozwinąć to jego powrót do zdrowia powinien być wolniejszy, ale bardziej dokładny.
Nie jestem wstanie dać Ci prostego przepisu na powrót dziecka do zdrowia, jedynie mogę Ci pomóc wyjaśniać pewne procesy, które zachodzą w organizmie człowieka.
Co do bólu to, jeżeli piłby samo MO to można by określić, że to reakcja oczyszczająca. Ale po stosowaniu preparatów i zabiegów nie da się togo powiedzieć np. może być wzrost aktywności bakterii żerujących na martwych pasożytach. Jeżeli to efekt oczyszczania to ból powinien minąć do tygodnia.