Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Planowanie ciąży

Zaczęty przez kospo, 24-03-2009, 16:01

Poszukująca

U nas podobnie. O pierwsze dziecko staraliśmy się prawie rok, w drugą ciążę zaszłam od razu. Życie zaskakuje i trzeba mieć wobec tego dużo pokory, bo dziecko jest darem. Dobrze jest się przygotować do ciąży poprzez DP, KB i MO, ale najlepiej odpowiednio wcześniej jeśli ma to mieć jakiś sens. W ciąży żadna dieta nie wchodzi już w grę, przekonałam się o tym boleśnie próbując na siłę trzymać się DP, a dzięki dobrej radzie Klary zrozumiałam, że organizm wie co robi domagając się czasem kwaśnego mleka lub białego sera (ale mowa jest o produktach naturalnych, w pełni wartościowych).
Poszukująca

Sting

No właśnie o to mi chodziło...
Martwię się zanadto, na zapas i stąd te pytania, ale odpowiedzi zadowalające. Tak zrobimy. Przygotujemy się w miarę możliwości a resztę pozostawimy organizmowi. Wiadomo każdy jest inny. Dzięki serdeczne za wsparcie. :)
Pragmatism

Milenna

No właśnie planowanie ciąży planowaniem, a rzeczywistość rzeczywistością. Byłam pewna, że w chwili gdy już wszelkie sfery mojego życia były idealnie uporządkowane to zajście w ciążę będzie przyjemną kropką nad ?i?. Zdrowa dieta, sport, idealne wyniki badań, nic tylko się rozmnażać. Tymczasem spłodzenie pierwszego syna zajęło nam prawie dwa lata. Drugie dziecko było w ogóle nie planowane. Dziś, gdy jestem mamą dwójki maluchów uważam, że czasami planowanie, kombinowanie, zamartwianie trzeba odłożyć na bok, a wszystko lepiej się potoczy. Powodzenia.
Zdrowie jest najpierwszym darem, uroda drugim, a bogactwo trzecim.

Agnieszka

Sting, ruszyło się coś w powyższej kwestii? Czekacie już na dzidziusia, czy jeszcze myślicie i zastanawiacie się?
Aga :) mama Mateuszka (11 l.), Jasia (8 l.) Mareczka (6 l.), Oli (4 l.) i Łukaszka (2 l.)

Sting

Agnieszko, postanowiliśmy oczyścić się z toksyn. Ja metodą NIA, a narzeczona pije MO. Przeprogramowaliśmy się na inne pozyskiwanie wartości odżywczych, takich jak wapń, co rzeczywiście idzie w dobrym kierunku. Wiedza oparta o Biosłone. Uczymy się gotować od podstaw. Fajnie by było już zacząć ten temat poczęcia, ale jeszcze potrzebujemy z pół roku na oczyszczenie. Zresztą organizm sam pokaże jak długo, ale jestem pewien, że jest na dobrej drodze.
Pragmatism

Domi5

Co zrobić  w sytuacji, gdy wykryto przed planowaną ciążą bakterię Ureaplasma? Straszą moją koleżankę, że to najgorsza bakteria jaka może pojawić się przy staraniu o dziecko i, że jeśli nie zacznie się leczyć, to poroni prędzej czy później. Dodam, że wzrost bakterii jest niski. Jaka jest prawda jeśli chodzi o Ureaplasmę? Czy możemy traktować takie zakażenie pochwy jak każde inne i  nic nie robić jeśli nie ma objawów zapalenia?

Mistrz

Mieszanka oczyszczająca drogi moczowe powinna załatwić sprawę.
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko