Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Komary

Zaczęty przez Piotr, 30-05-2009, 10:45

Kozaczek

Była lekka zima, ma być inwazja komarów. Może ta pułapka pomoże?
- http://stylowi.pl/7360167

Savage7

Toż to prawie proporcje 1410. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Tylko, że wtedy szkoda tego na komary trwonić :).
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.

Kamil

Cytat: Savage7 w 26-02-2014, 12:44
Toż to prawie proporcje 1410. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. Tylko, że wtedy szkoda tego na komary trwonić :).

Hahaha widać co komary lubią najbardziej. :D

Kozaczek

Machos

Cytat: Agnieszka w 16-07-2012, 00:02
Mojego znajomego komary omijają wielkim łukiem. Dlaczego? Odstawił gluten z diety :)

Wreszcie mogę dopisać się do tego wątku. Komary kiedyś bardzo mnie lubiły, a teraz już nie, bo właśnie mam okazję, żeby to sprawdzić i w moim przypadku nie chodzi bynajmniej o sam gluten, jak napisała Agnieszka, ale o całą drogę z BPP, która już zrobiła i dalej robi swoje.

Komary i inne żyjątka latają, a ja śpię nocą przy otwartym oknie. Nie budzę się w nocy, żeby je tłuc, a rano nie drapię swędzącej skóry pełnej bąbli.
Zamiast się badać, lepiej wypić miksturę oczyszczającą, najlepsze świadectwo badania organizmu, które w przypadku istniejących chorób widać po objawach. Machos.

Madd

Ja glutenu nie jem dobre 2 lata, a komary dalej mnie lubią:)
Słyszałam kiedyś że to zapach skóry, czy słodka krew je przyciąga...nie wiem.
Ale Ziaja ma dobry żel na ukąszenia. Przestaje swędzieć i szybciutko zanika.
U mnie się sprawdza.

Chociaż ostatnio (przedwczoraj) pogryzły mnie komary i nie mam swędzących bąbli.
Za to lubią mnie gryźć mrówki...

Asia61

Madd, prawdopodobnie masz jeszcze wysoki poziom toksemii. Gluten nie jest jedyną grupą substancji obciążających organizm. Mnie już też nie gryzą ...prawie. ;)
Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.

- Awicenna